Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ο δήμος Πειραιά τίμησε Ολυμπιακό και Μαρινάκη

Ο δήμος Πειραιά τίμησε Ολυμπιακό και Μαρινάκη

Πειραιάς
Σε μία λαμπρή εκδήλωση, που διεξήχθη στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων του αθλητισμού (παλαιμάχων και παραγόντων), φορέων της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο δήμος της πόλης τίμησε τον Ολυμπιακό για την 90χρονη πορεία του εντός κι εκτός των συνόρων.

Στη διάρκεια της γιορτής ο δήμαρχος Πειραιά και πρώην διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ και πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης, βράβευσε τον πρόεδρο του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή την κοινωνική προσφορά του Ολυμπιακού στην πόλη.

Επίσης τιμήθηκε και ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε τον Ολυμπιακό ως τη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας, παρότρυνε τους φιλάθλους του να μη στεναχωριούνται λέγοντας με αρκετή δόση χιούμορ με αφορμή τις αποδοκιμασίες μερίδας των οπαδών μετά το 1-0 με τον Παναιτωλικό:

«Τι να πουν και οι φίλαθλοι των άλλων ομάδων; Αυτοί τι πρέπει να κάνουν, να πηγαίνουν στο γήπεδο με καλάσνικοφ;», ενώ παρότρυνε και το «διάδοχό» του στα διοικητικά δρώμενα της εταιρείας «ας αφήσει και καμία άλλη ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης να πάρει το πρωτάθλημα!»

Από την εκδήλωση δεν… απουσίασαν και οι βραβεύσεις στη «ζωντανή» ιστορία του Ολυμπιακού, τους παλαιμάχους διαφόρων σπορ, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, το πόλο, η κολύμβηση και ο στίβος. Επίσης, βραβείο απονεμήθηκε στον επί σειρά ετών πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Λεωνίδα Θεοδωρακάκη από τον Πέτρο Κόκκαλη, καθώς και στη γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού για την κατάκτηση δύο ευρωπαϊκών τίτλων μέσα στο 2015.

«Αισθανόμαστε όλοι ίσοι, γιατί μας ενώνει η αγάπη μας για τον Ολυμπιακό, η ανιδιοτελής αγάπη για αυτό το αθλητικό κοινωνικό φαινόμενο που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του. Ο Ολυμπιακός γεννήθηκε πριν 90 χρόνια, όταν σημαντικοί Πειραιώτες πήραν την απόφαση να ιδρύσουν μια ποδοσφαιρική ομάδα, που θα φορούσε τα ερυθρόλευκα και στο στήθος θα είχε ως σύμβολο τον δαφνοστεφανωμένο έφηβο για να πρεσβεύει τα ολυμπιακά ιδεώδη όπως και το όνομα του Συλλόγου.

Σην πορεία δημιουργήθηκαν κι άλλα τμήματα για όλα τα αθλήματα που και αυτά με την σειρά τους προσέφεραν στην πόλη του Πειραιά, αλλά και στα εκατομμύρια φιλάθλους του Ολυμπιακού μεγάλες διακρίσεις: πρωταθλήματα, κύπελλα, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια, αλλά και ολυμπιακά μετάλλια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και κατέληξε:

«Να ευχηθώ στον Ολυμπιακό να τα χιλιάσει, να συνεχίσει να κατακτά νίκες γιατί έτσι παραμένουν μεγάλες οι ομάδες, να δημιουργεί νέες γενιές φιλάθλων, να λειτουργεί πάντα ως οικογένεια, γιατί αυτό αποτελεί μεγάλο μέρος της δύναμης του. Να βοηθάει όταν και όσο μπορεί την κοινωνία όπως το πράττει έως σήμερα και να γνωρίζει ότι ο Πειραιάς και οι Πειραιώτες θα είναι για πάντα στο πλευρό του όπως για 9 δεκαετίες πράττουν από την ίδρυση του έως σήμερα».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, υποστήριξε: «Ο Ολυμπιακός είναι ο σύνδεσμος στις καρδιές των Πειραιωτών. Είναι η λέξη που ακούει περισσότερο κάθε παιδί που μεγαλώνει στις γειτονιές της πόλης. Είναι ο αθλητικός σύλλογος που σημαίνει για τους Έλληνες πολλά. Πολλά περισσότερα από αθλητικές κατακτήσεις και νίκες.

Είναι μια σημαία υπερηφάνειας που υψώθηκε στον Πειραιά και στη συνέχεια κατέκτησε τον κόσμο δοξάζοντας και τιμώντας την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Όμως, αυτός ο Σύλλογος, γι’ αυτή την ιστορία που είναι γεμάτη θριάμβους και περηφάνεια, γι’ αυτή τη χώρα και γι’ αυτή την πόλη, τον Πειραιά μας, θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται χωρίς να γνωρίζει πόνο και κούραση.

Προσωπικά, ως ηγέτης αυτής της μεγάλης οικογένειας, θα συνεχίσω να μάχομαι καθημερινά για να γίνεται ο Πειραιάς μια καλύτερη πόλη και για να κατακτά ο Ολυμπιακός διαρκώς υψηλότερες κορυφές. Για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και να συνεχίσουμε να είμαστε πάντα νικητές. Ζήτω ο Πειραιάς, ζήτω ο Ολυμπιακός μας».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*