Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ο Γκιγέρμε έβαλε το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό την 26η, ο Εμβιλά την 10η…

Ο Γκιγέρμε έβαλε το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό την 26η, ο Εμβιλά την 10η…

• Αυτή τη φορά λοιπόν το σχέδιο του Μαρτίνς έπιασε! Ο Ολυμπιακός παίζοντας στη Λαμία με σχεδόν όλους τους βασικούς παίκτες που είχε στη διάθεση του καθάρισε το ματς από το α΄ ημίχρονο κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να δώσει ανάσες για όλο το β΄ ημίχρονο στον Εμβιλά, για μισή ώρα στον Ελ Αραμπί και για 25 λεπτά σε Σεμέδο και Ραφίνια.

• Κατά την γνώμη μου, τους τρεις θα μπορούσε να τους ξεκουράσει ακόμη περισσότερο σε ένα τόσο βαρύ αγωνιστικό χώρο, αλλά και να έβγαζε κάποια στιγμή και έναν εκ των Μπουχαλάκη, Μασούρα, Χολέμπας, αλλά ο Πέδρο ξέρουμε ότι είναι προπονητής που δεν του αρέσει να ρισκάρει και να αλλάζει πολλά πράγματα. Εδώ, για όποιον δεν το έχει προσέξει, εδώ και πολύ καιρό σπάνια κάνει και τις πέντε αλλαγές που δικαιούται.

• Απλά εγώ το λέω και γιατί ο Ολυμπιακός έχει μεθαύριο το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και όσο μεγαλύτερη φρεσκάδα έχουν οι παίκτες του, τόσο καλύτερα-σίγουρα δε, δεν βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση να παίζεις πολύ σε ένα τέτοιο τερέν όπως το χθεσινό, που ήταν χειρότερο κι από εκείνο του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ-άραγε αυτό θα γίνεται φέτος, όπου πηγαίνει ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συναντάει τέτοιους αγωνιστικούς χώρους;…

• Πού θέλω, κατά τα άλλα, να σταθώ; Επιτέλους ο Ολυμπιακός άρχισε τον τελευταίο καιρό κι εκμεταλλεύεται τις στημένες φάσεις. και τα τρία διπλά της ομάδας στο πρωτάθλημα έτσι έχουν ξεκινήσει: στο 2-0 μέσα στον ΟΦΗ το 1-0 έγινε από κεφαλιά του Χασάν σε σέντρα του Βαλμπουενά σε εξέλιξη κόρνερ…στο 2-1 μέσα στον Άρη το 1-0 έγινε με προβολή του Μπουχαλάκη από φάουλ του Φορτούνη…και στο 6-0 στη Λαμία το 1-0 έγινε με κεφαλιά πάλι του Μπουχαλάκη που κέρδισε το ριμπάουντ της απόκρουσης του γκολκίπερ σε φάουλ-σέντρα του Μασούρα…Ακόμη και στο 2-0 με τον Απόλλωνα το 1-0 είχε έρθει από πλασέ του Χασάν σε μελέ που είχε δημιουργηθεί μετά από κόρνερ του Βαλμπουενά.

• Προσέξτε, ότι και στις τέσσερις αυτές νίκες, τις τρεις εκτός έδρας και τη μία εντός έδρας, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ από στημένη φάση. Κι όλοι ξέρουμε ότι το πιο σημαντικό γκολ είναι το πρώτο, ειδικά για τον Ολυμπιακό που στο ελληνικό πρωτάθλημα όταν το πετυχαίνει, τότε σε ένα ποσοστό 90% παίρνει και το τρίποντο! Εξ ου και «φώναζα» εγώ τόσο καιρό από το ξεκίνημα της σεζόν, ότι αποτελεί ποδοσφαιρικό έγκλημα του Ολυμπιακού η αδυναμία αξιοποίησης των τόσων και τόσων κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή που κερδίζει σε σχεδόν κάθε παιχνίδι του στην Ελλάδα…

• Κι ακόμη και τώρα υποστηρίζω ότι ο Ολυμπιακός δεν παίρνει ιδιαίτερα καλό βαθμό στις στημένες φάσεις, με τίποτα πάνω από «6», άντε «7»! Ας δούμε ότι το βαρύ πυροβολικό του γι΄ αυτές τις φάσεις, οι πανύψηλοι στόπερ, έχουν ξεχάσει από πότε έχουν να σκοράρουν: ο Σεμέδο από το Νοέμβριο του 2019 κι ο Σισέ από τον περασμένο Φλεβάρη, ο δε Μπα δεν έχει ανοίξει καν λογαριασμό. Κανονικά, κατά την άποψη μου, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να παίρνει ξεκάθαρα πολύ περισσότερα γκολ από τις στατικές φάσεις, αν τις δούλευε καλύτερα και περισσότερο και φυσικά αν οι παίκτες του ήταν πιο αποφασιστικοί τόσο στα κτυπήματα, όσο και στα τελειώματα.

• Χθες, πάντως, στη Λαμία αποδείχθηκε ότι εκτός από τον Βαλμπουενά και τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός έχει και τρίτο καλό εκτελεστή σε σέντρες για κόρνερ και φάουλ, τον Μασούρα, που μας το είχε δείξει και πέρυσι και δη σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού είχαν μπει δύο γκολ από δικές του εκτελέσεις (στο Βελιγράδι και με την Πλίζεν).

• Το ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα στο σχετικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό είναι όμως τα απευθείας φάουλ, εκεί όπου πραγματικά υστερεί φανερά! Είναι πραγματικά απογοητευτικό να έχει βάλει τελευταία φορά παίκτης του γκολ από εκτέλεση φάουλ στο…προπέρσινο πρωτάθλημα, Απρίλιο του 2019, στο Λαμία-Ολυμπιακός 1-3 ο Φορτούνης. Ο Βαλμπουενά που τα παίρνει σχεδόν όλα δεν μπορεί με τίποτα να σκοράρει, πολύ απλά γιατί τα κτυπήματα του είναι εντελώς προβλέψιμα για κάθε γκολκίπερ: χαμηλά, πάνω από το τείχος προς τη δεξιά γωνία. Ο Φορτούνης πλέον αναλαμβάνει λιγότερες εκτελέσεις, αλλά κι οι δικές του δεν είναι καλές-συνήθως πάνω στο τείχος. Χθες είδαμε, εν τη απουσία τους, και τον Μπουχαλάκη με τον Μασούρα να παίρνουν κτυπήματα απευθείας φάουλ, χωρίς κάτι αξιόλογο.

• Κοιτάξτε, σε όλους μας αρέσουν καλύτερα τα…άλλα γκολ που βάζει ο Ολυμπιακός. Όπως στο 2-0 χθες, που ναι μεν η μπάλα έφτασε στον Εμβιλά από απόκρουση αμυνόμενου σε σέντρα του Χολέμπας, αλλά έως τότε οι παίκτες του Μαρτίνς για 35 δευτερόλεπτα είχαν την μπάλα υπό την πλήρη κατοχή τους, με εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ, σε μία φάση που ξεκίνησε από καλή επέμβαση του Σισέ με κεφαλιά και συνεχίστηκε με δέκα πάσες, ώσπου να φτάσει η μπάλα στον Χολέμπας για την σέντρα.

• Κι όπως στο 3-0 χθες, που η μπάλα κυκλοφορούσε σωστά και γρήγορα σε “ερυθρόλευκα” πόδια συνεχώς επί 45 δευτερόλεπτα (να ξέρετε πολύς χρόνος στο σύγχρονο ποδόσφαιρο). Όλα ξεκίνησαν από ένα καλό κλέψιμο από τον Μασούρα και μετά πάσες πάσες πάσες, με αποκορύφωμα στο τέλος όταν ο Τιάγκο βρήκε ωραία κάθετα τον Μασούρα (πάλι) κι αυτός συνδυάστηκε με τον Χολέμπας, για να βγάλει ο Έλληνας διεθνής εξτρέμ μία πολύ πετυχημένη σέντρα στον Ελ Αραμπί για την εξ επαφής προβολή και το γκολ-παρεμπιπτόντως, ο Μασούρας αν και δεξιοπόδαρος έχει βελτιωθεί τρομερά στις σέντρες που βγάζει με το αριστερό από τα αριστερά, όπως αποδείχθηκε και σε αυτή τη φάση, αλλά και σε μία ακόμη που πέρασε την μπάλα για γκολ στον Ραντζέλοβιτς, αλλά αυτός κόπηκε.

• Τέλος πάντων, καλό είναι που έχει πάρει μπρος και σκοράρει ο Μπούχα στα τελευταία παιχνίδια και γενικά έχει αρχίσει η ομάδα και παίρνει και κάποια γκολάκια κι από τους κεντρικούς χαφ-βλέπε και το γκολ του Καμαρά στη Μασσαλία, που βοήθησε πάρα πολύ στο να έρθει η πρόκριση επί της Ολιμπίκ. Βλέπε και την χθεσινή «βόμβα» του Εμβιλά! Πραγματικά ένα από τα πιο θεαματικά γκολ που έχουμε δει, με τον Γάλλο άσο να μας είχε προϊδεάσει κάποια λεπτά νωρίτερα, όταν πάλι είχε σουτάρει μακριά από την περιοχή με δύναμη κι ακρίβεια, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας Θεοδωρόπουλος έσωσε την εστία του με πολύ δύσκολη απόκρουση.

• Αυτό το πρώτο γκολ του Εμβιλά στον Ολυμπιακό μακάρι να αποτελέσει και την αφετηρία για να πάρει η ομάδα κι άλλα γκολ από τον βασικό της αμυντικό μέσο, όπως έπαιρνε επί μία διετία από τον προκάτοχο του, τον Γκιγιέρμε. Απλά, για να κρίνουμε πιο σωστά, ας συνυπολογίσουμε ότι ο Βραζιλιάνος το πρώτο του γκολ στον Ολυμπιακό το είχε βάλει στην 26η αγωνιστική της πρώτης του σεζόν, 31 Μάρτη του 2019, στο 2-1 επί του Ατρόμητου. Ο δε Εμβιλά το έβαλε τώρα, 16 αγωνιστικές νωρίτερα, στην 10η αγωνιστική, 13 Δεκέμβρη…

Άσχετο: Είναι, λέει, η ΑΕΚ αήττητη 28 παιχνίδια στη Ριζούπολη, είτε ως φιλοξενούμενη του Απόλλωνα, είτε ως γηπεδούχος η ίδια! Εμ, κορόιδο τον έχετε τον Ολυμπιακό, που έκανε τα πάντα για να μην δώσει τον τελικό του Κυπέλλου στη Ριζούπολη. Βόλος κύριοι, Βόλος!

Και κάτι άλλο: από τότε που επέστρεψε ο Άρης στην Α΄ Εθνική, σε οκτώ τοπικά ντέρμπι (εφτά πρωταθλήματος κι ένα Κυπέλλου) με τον ΠΑΟΚ, οι δύο ομάδες έχουν από δύο νίκες η κάθε μία και τέσσερις ισοπαλίες. Πλήρης ισορροπία δηλαδή…Και θυμήθηκα χθες κάτι που είχε πει ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το διπλό του Ολυμπιακού τις προάλλες στο Χαριλάου, ότι «ο Άρης έχει πολύ καλή ομάδα, δύσκολα θα περάσει από εδώ μέσα άλλη ομάδα»…

Παρεμπιπτόντως, πρώτη φορά βλέπω στημένο διαιτητή, έτσι δεν λένε ότι ήταν ο Νάιχαους, που χαρίζεται τρεις φορές στον ίδιο παίκτη (Ντάγκλας Αουγκούστο) για αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα!!! Και μιλάμε για φάσεις από τ ο40ο έως το 50ο λεπτό!!! Δηλαδή, μένει ο ΠΑΟΚ με δέκα παίκτες και με το σκορ εις βάρος του και τελειώνει το παραμύθι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*