Home / Μπάσκετ / NBA / Ο «βασιλιάς» τήρησε την υπόσχεσή του!

Ο «βασιλιάς» τήρησε την υπόσχεσή του!

Οι Καβαλίερς είναι πρωταθλητές. Με τον Λεμπρόν Τζέιμς να τηρεί την υπόσχεσή του και τον Ίρβινγκ να πετυχαίνει το σουτ του αγώνα εκθρόνισαν τους Γουόριορς, 93-89 στο Όκλαντ.

Το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία τους πανηγυρίζουν οι Καβαλίερς. Η ομάδα του Κλίβελαντ επικράτησε 93-89 των Γουόριορς στην Oracle Arena σε έναν απίθανο έβδομο τελικό που είχε 20 αλλαγές στο προβάδισμα και 11 ισοπαλίες.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς, που έκανε πράξη την υπόσχεσή του να χαρίσει στο Κλίβελαντ τον πρώτο του τίτλο σε ομαδικό σπορ μετά από 52 χρόνια (!) ήταν συγκλονιστικός με 27 πόντους, 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα καταγράφοντας το μόλις τρίτο τριπλ-νταμπλ στην ιστορία των έβδομων τελικών. Το καλάθι του αγώνα ήταν πάντως του Κάιρι Ίρβινγκ, με τρίποντο στα 53’’ που έγραψε το 92-89.

Οι «πολεμιστές» παρέδωσαν το θρόνο τους και πήγε στράφι το ρεκόρ (73-9)της κανονικής περιόδου. Μοιραίος ο Στεφ Κάρι που είχε μεν 17 πόντους, αλλά ήταν πολύ άστοχος, ειδικά στο τέλος. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν μακράν του δευτέρου ο κορυφαίος για την ομάδα του Στιβ Κερ με 32 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα επιστρέφοντας από το 1-3 στους τελικούς, μετά από 32 περιπτώσεις που δεν είχε γίνει η ανατροπή.

Το ματς

Οι δύο ομάδες βάδιζαν σε τεντωμένο σχοινί σε όλο το πρώτο μέρος. Οι Γουόριορς με όπλο τα μακρινά σουτ (10/21 τρίποντα) και τον απίθανο Ντρέιμοντ Γκριν που είχε 22 πόντους με 5/5 πίσω από τα 7,25μ. κατάφεραν λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου να σπάσουν την ισορροπία και να προηγηθούν με +7 (47-40). Οι Καβαλίερς παρά την καλή παρουσία του Λεμπρόν Τζέιμς πλήρωσαν κάποια στιγμή την αστοχία τους κλείνοντας το ημίχρονο με 1/14 τρίποντα, ενώ μοναδικό καλό νέο ήταν γι’ αυτούς τα τρία φάουλ του Στεφ Κάρι.

Στο τρίτο δωδεκάλεπτο αρχικά με τον Σμιθ κι εν συνεχεία με τον Ίρβινγκ οι «Καβς» όχι απλώς μάζεψαν τη διαφορά, αλλά με ένα σερί 11-0 πέρασαν μπροστά και με επτά (63-70). Ο Γκριν ανέλαβε να δώσει ζωή στους γηπεδούχους με έξι σερί πόντους και οι Γουόριορς ανέκτησαν το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (76-75). Τα μακρινά σουτ από Κάρι και Τόμπσον έφεραν τους «πολεμιστές» στο 87-83, αλλά ο Λεμπρόν απάντησε με έξι προσωπικούς πόντους (87-89). Οι δύο ομάδες παρέμειναν κολλημένες στο 89-89 για πάνω από τρία λεπτά μπαίνοντας στα τελευταία δευτερόλεπτα. Το απίθανο τρίποντο του Ίρβινγκ στα 53’’ έδωσε τον πρώτο λόγο στους Καβαλίερς, ο Λεμπρόν ευστόχησε σε μια βολή και τα δύο άστοχα τρίποντα του Κάρι έγραψαν τον επίλογο.

Δωδεκάλεπτα: 22-23, 49-42, 76-75, 89-93.
inner

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Πηγή:Sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*