Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Ο Αστέρας ανοίγει την πόρτα της Εθνικής στους παίκτες του

Ο Αστέρας ανοίγει την πόρτα της Εθνικής στους παίκτες του

Η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή στην εθνική ομάδα της χώρας του, είναι η ύψιστη τιμή. Υπάρχουν βέβαια και παίκτες οι οποίοι για κάποιο λόγο δεν αγωνίστηκαν ποτέ με το εθνόσημο στο στήθος.

Ο Αστέρας Τρίπολης την τελευταία τριετία έχει δώσει σε αρκετούς ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να αγωνιστούν για πρώτη φορά με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, σημαντικό για μια ομάδα όπως οι Αρκάδες οι οποίοι δεν ανήκουν στο λεγόμενο Big-5.

Αυτό είναι ένα δείγμα της καλής δουλειάς που γίνεται στον σύλλογο, με αποτέλεσμα οι ποδοσφαιριστές να βελτιώνονται μέσα από τα παιχνίδια και να αναδεικνύουν το ταλέντο τους.

Ο Τάσος Δουβίκας προέρχεται από τις ακαδημίες του Αστέρα, ενώ από το 2017 μέχρι το 2020 αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα. Εκείνη την περίοδο φόρεσε πρώτη φορά την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, ενώ ακόμη καλείται στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Ο Κέβιν Σονί ο οποίος αγωνίζεται στους Αρκάδες από το περασμένο καλοκαίρι, κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική του Καμερούν, όπου μάλιστα έπαιξε και για ένα ημίχρονο στο ματς με την Αλγερία. Ο 23χρονος επιθετικός όλη την σεζόν απέδειξε πόσο ταλέντο έχει και ήταν λογικό να τραβήξει το ενδιαφέρον της εθνικής.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Πάμε και στους πιτσιρικάδες της παρέας, με τους Γιάννη Χριστόπουλο, Γιώργο Αντζουλά και Γιώργο Κανελλόπουλο, να αγωνίζονται με την Εθνική Ελπίδων, προερχόμενοι από τις ακαδημίες του Αστέρα και οι τρεις αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα, μετρώντας αρκετές συμμετοχές και τις περισσότερες φορές μάλιστα ξεκινάνε ως βασικοί.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Ο Γιάννης Χριστόπουλος μέσα στην σεζόν έπαιζε σαν… 30αρης, ενώ είναι μόλις 21 ετών. Έπαιζε λες και έχει εμπειρία χρόνων και έκανε από τις καλύτερες εμφανίσεις μέσα στην ομάδα. Σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε κομβικό ρόλο στην άμυνα της ομάδας και βοήθησε το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Δεν είναι η πρώτη φορά, πάντως, που ο Αστέρας Τρίπολης ανοίγει την πόρτα της εθνικής για κάποιον ποδοσφαιριστή του ώστε να ντεμπουτάρει με τη χώρα του. Ωστόσο, ποτέ άλλοτε οι Αρκάδες μέσα σε μια διετία δεν είχαν στείλει τόσους ποδοσφαιριστές στις εθνικές τους, παρότι και τις προηγούμενες χρονιές έκαναν καλές πορείες. Ίσως γιατί είχαν αρκετούς ποδοσφαιριστές από τη Λατινική Αμερική αλλά και την Ισπανία και προφανώς δεν ήταν εύκολο να αγωνιστούν σε αυτές τις χώρες που διαθέτουν τρομερή ποιότητα.

Ο πρώτος ουσιαστικά που κέρδισε τη θέση του στη γαλανόλευκη μέσω των Αρκάδων ήταν ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Προϊόν των ακαδημιών του Αστέρα, υπηρέτησε τα κλιμάκια των μικρών Εθνικών ομάδων και αποτέλεσε και αρχηγός. Η πρώτη του κλήση, βέβαια, στους άνδρες ήρθε λίγους μήνες μετά τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, με το ντεμπούτο του να έρχεται στις Ιουνίου του 2017 όταν αγωνίστηκε στο φινάλε του αγώνα με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Ο Απόστολος Γιάννου εξαργύρωσε την… μισή εξαιρετική σεζόν (2015/16) που έκανε με τον Αστέρα Τρίπολης τόσο με τη μεταγραφή του στην Κίνα και την Γκουανγκζού, όσο και με την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας στις 17 Νοεμβρίου του 2015. Τελικά, ένα χρόνο αργότερα άλλαξε υπηκοότητα και ντεμπούταρε με την Αυστραλία, με τη νέα του κλήση ουσιαστικά να αποτελεί… προϊόν των Αρκάδων αλλά και του κινέζικου συλλόγου.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Ο Λιονέλ Ζουμά βρέθηκε στον Αστέρα Τρίπολης για μια διετία (2016-18) και με τις εμφανίσεις του κέρδισε και αυτός την κλήση του στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Παρόλα αυτά είτε βρέθηκε στον πάγκο είτε εκτός αποστολής όσες φορές κλήθηκε και δεν κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο του.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Τέλος, ο Γιάννης Κώτσιρας κατάφερε μέσα από την πολύ καλή του παρουσία στους Αρκάδες να κληθεί στην Εθνική και να αγωνιστεί δύο φορές. Μάλιστα, λίγο αργότερα πήρε και μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, με τον Αστέρα να μπορεί να «καυχιέται» πως ακόμη ένας ποδοσφαιριστής του προοδεύει.

Αστέρας Τρίπολης: Ανοίγει την πόρτα της Εθνικής

Η εξαιρετική δουλειά, πάντως, που γίνεται διαχρονικά στον Αστέρα φαίνεται και από το γεγονός πως αρκετοί παίκτες που βρίσκονται τώρα στην Εθνική όπως ο Μπακασέτας και ο Φορτούνης είναι προϊόντα των Αρκάδων, αλλά ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στην τελευταία διετία με την παραγωγή νέων παικτών αλλά και την βελτίωσή τους, με το επίπεδό τους να ανεβαίνει σημαντικά μέσο από τη δουλειά του Μίλαν Ράσταβατς και των συνεργατών του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*