Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ο Αραμπί με το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού γίνεται 50% καλύτερος!

Ο Αραμπί με το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού γίνεται 50% καλύτερος!

• Τα έχουμε ξαναπεί αυτά: τα γεγονότα δεν μπορεί να τα υποτιμάμε στο ποδόσφαιρο, αυτά που συνέβησαν στο παρελθόν μας δείχνουν , τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, και τι θα συμβεί στο μέλλον.

• Σημείωνα χθες, εδώ, ότι ο Ολυμπιακός και τις εφτά φορές που ιστορικά είχε φέρει 1-1 σε πρώτο εκτός έδρας αγώνα, είχε πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς στο σπίτι του, και δη κερδίζοντας πάντοτε τους επαναληπτικούς. Ε, χθες έγινε οκτώ στα οκτώ!

• Όπως τις προάλλες, που έγραφα ότι όταν ο Ολυμπιακός κάνει διπλό με σκορ επί της ΑΕΚ, ιστορικά στο αμέσως επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι, πάντοτε κερδίζει και δη με άνεση. Και είδαμε όλοι ότι μετά το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-5, ακολούθησε την περασμένη Κυριακή το Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0. Όπως είχε συμβεί, με ευρείες νίκες του Ολυμπιακού, και τις πέντε άλλες φορές ιστορικά που είχε στα αμέσως προηγούμενο παιχνίδι είχε κερδίσει με ευρύ σκορ κι εκτός έδρας την ΑΕΚ.

• Τέλος πάντων, ας αφήσουμε τα…ιστορικά κι ας πάμε στα σύγχρονα. Με μία παρατήρηση που έχω κάνει τον τελευταίο καιρό: κάθε φορά που ο Ελ Αραμπί φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού, που φαίνεται ότι παίζει 50% πάνω! Για παράδειγμα χθες με τον ΠΑΣ (3-1), που καθάρισε την πρόκριση, με δύο γκολ και μία ασίστ! Η, τις προάλλες, στο 5-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, που και τότε είχε γκολ κι ασίστ κι έξοχη απόδοση. Η, την Κυριακή, που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο με την ΑΕΚ, πήρε το περιβραχιόνιο και είχε την ασίστ για το κρίσιμο 1-0 και γενικά μία εξαιρετική παρουσία. Η, στον α΄ γύρο που με τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη είχε μπει αλλαγή στο 40ο λεπτό κι είχε γίνει κι αρχηγός και έκανε χατ τρικ! Η, στο 2-0 με τον Παναιτωλικό που ήταν αρχηγός και είχε ανοίξει το σκορ! Η, στο 4-1 με το Βόλο που φόρεσε το περιβραχιόνιο 10 λεπτά στο τέλος και πρόλαβε κι έβαλε ένα ακόμη γκολ, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και στο 5-1 με τη Λάρισα!

• Κοινώς, στη φετινή σεζόν, που ορίστηκε ως ένας από τους πέντε κάπτεν, ο Αραμπί όταν φόρεσε το περιβραχιόνιο, ακόμη και στη διάρκεια του αγώνα κι όχι από το πρώτο λεπτό, έκανε εννιά γκολ κι είχε τρεις ασίστ!!! Κι ήταν αρχηγός οκτώ φορές (η άλλη στο 3-1 με τον ΠΑΟ), μόνο όμως στις τρεις από το ξεκίνημα του αγώνα! Παρεμπιπτόντως, αρχηγοί του Ολυμπιακού φέτος κατά σειρά είναι οι Αβραάμ, Μπουχαλάκης, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Ελ Αραμπί, ενώ το περιβραχιόνιο έχουν φορέσει και οι Σεμέδο, Ανδρούτσος, Μασούρας από μία φορά ο καθένας.

• Αυτό που εγώ καταλαβαίνω απ΄ όλα αυτά είναι ότι στον Αραμπί αρέσει να είναι αρχηγός του Ολυμπιακού. Σα να νιώθει ότι έχει περισσότερες ευθύνες και να το θέλει να τις έχει! Γενικά, δείχνει ένα παιδί που ας είναι δύο χρόνια στην ομάδα έχει δεθεί μαζί της. Επανειλημμένως, τον έχει πιάσει ο τηλεοπτικός φακός να πανηγυρίζει ένα γκολ, πιάνοντας το σήμα. Και τις προάλλες, στο 1-0 επί του Άρη, με τον Ολυμπιακό να παίζει με δέκα παίκτες από το 40’ και τον ίδιο τον Αραμπί να «σκίζεται» για να βοηθήσει την ομάδα να κρατήσει το σκορ, θυμάμαι ότι τον έκανε ο Μαρτίνς αλλαγή στα τελευταία λεπτά, τον χειροκρότησε κι ο Μαροκινός έπιασε το σήμα του Ολυμπιακού…Και χθες μου άρεσε που στην (πρώτη) μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Μπρούμα, ο Αραμπί έσπευσε να ενθαρρύνει τον συμπαίκτη του, όπως όφειλε να κάνει ένας κάπτεν…

Ο Αραμπί με το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Ολυμπιακού

• Ειλικρινά δε χάρηκα πολύ χθες που ο Αραμπί σκόραρε κι από πέναλτι! Ήταν πραγματικά άδικο αυτό που γίνονταν εδώ και πάρα πολύ καιρό, να είναι ο κορυφαίος γκολτζής στην Ελλάδα τρίτος πεναλτίστας στην ομάδα μετά τον Βαλμπουενά και τον Φορτούνη. Κι όπως έχω γράψει, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, ο Αραμπί κι ο Μπενζεμά ήταν οι μόνοι από τους 15 πρώτους σκόρερ των φετινών ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων που δεν είχαν σκοράρει ούτε ένα γκολ από πέναλτι! Εντέλει, ο Μπενζεμά έβαλε ένα γκολ από πέναλτι πριν δύο αγωνιστικές στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ ο Αραμπί σκόραρε χθες από πέναλτι έστω στο κύπελλο.

• Δεν είναι δυνατόν να έχεις ένα τόσο μεγάλο γκολτζή και ως Ολυμπιακός να μην του έχεις δώσει την ευθύνη της εκτέλεσης των πέναλτι. Στο κάτω κάτω, μια στις τρεις εκτελέσεις του πέρυσι στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν εύστοχος (1-0 με Ερυθρό Αστέρα, 1-0 με Αστέρα και στο 4-1 με τη Λάρισα. Είχε τον περασμένο Σεπτέμβρη όντως ένα χαμένο πέναλτι στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, αλλά ο Βαλμπουενά με τον Φορτούνη είχαν συνολικά πέντε χαμένα (τρία και δύο αντίστοιχα) αυτή τη διετία.

• Στο χθεσινό παιχνίδι η καταμέτρηση για τον Αραμπί ήταν δύο γκολ, δύο πάσες για γκολ στον Μπρούμα (που σκόραρε στη μία κι έχασε στην άλλη), συν ακόμη τέσσερις δικές του ευκαιρίες για γκολ! Μεγαλύτερη σίγουρα εκείνη που ο Εραμούσπε έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή στο εξ επαφής σουτ του Μαροκινού από την κακή έξοδο του Λοντίγκιν, αλλά νομίζω ότι ο Γιουσέφ μπορούσε να σκοράρει και στην κεφαλιά (άστοχη) στη σέντρα που του πέρασε ο Μασούρας και στο σουτ που του έπιασε ο Λοντίγκιν από την πάσα του Ανδρούτσου, ενδεχομένως και σε ένα ακόμη σουτ από καλή θέση που του κόντραρε αμυνόμενος. Ήταν τουλάχιστον για χατ τρικ το χθεσινό παιχνίδι για τον Αραμπί, αλλά νομίζω ότι έπαιξε ρόλο ότι τον τελευταίο καιρό δεν είχε εύκολο το γκολ (πέντε ματς σερί δεν είχε σκοράρει) κι αυτό τον άγχωσε λίγο παραπάνω.

• Μπορούμε, πάντως, να προσέξουμε την εκπληκτική κίνηση που έκανε στη φάση του 3-1, πώς δηλαδή κινήθηκε, πανέξυπνα, έτσι ώστε να μην βγει οφσάιντ στην πάσα του Μασούρα στο ξεκίνημα της φάσης. Και φαίνεται ότι το δουλεύει αυτό το πράγμα ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού, γιατί η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα από τα μειονεκτήματα του, να «πιάνεται» αρκετά συχνά οφσάιντ.

Όπως θα πρέπει να προσέξει και το χούι που έχει να καθυστερεί λίγο παραπάνω απ΄ ότι πρέπει την μπάλα όταν την υποδέχεται κι έτσι να την χάνει, με συνέπεια ο αντίπαλος να έχει τη δυνατότητα να βγάζει αντεπιθέσεις. Χθες, με όλα του τα καλά ο Αραμπί, είχε κι εφτά φορές που έχασε την μπάλα, είτε από τέτοια κίνηση, είτε από κακές πάσες, είτε γιατί κόπηκε εύκολα. Για να γκρινιάξουμε και λίγο!!!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*