Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο απογοητευτικός ΠΑΟΚ είχε… σκόρερ τον «Σάντα» Κλάους στη Μυτιλήνη

Ο απογοητευτικός ΠΑΟΚ είχε… σκόρερ τον «Σάντα» Κλάους στη Μυτιλήνη

Μυτιλήνη
Για μια ακόμη φορά ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων φέτος και ενώ προηγήθηκε νωρίς με γκολ του Αθανασιάδη μέσα στη Μυτιλήνη, η Καλλονή όχι μόνο ισοφάρισε στο 41’ με πέναλτι του Μανούσου, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερη και απείλησε πολλές φορές τους Θεσσαλονικείς με πλήρη ανατροπή.

Τελικά, ίσχυσε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου και αφού οι νησιώτες τα έχαναν, ο Κλάους στο 77’ έφερε πρόωρα τον «σάκο με τα δώρα» για τον «Δικέφαλο», γράφοντας το 1-2.

Το τελικό σκορ 1-3 υπέρ του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, πέτυχε ο Μυστακίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Νωρίς ο ΠΑΟΚ δείχνει τις διαθέσεις του και παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Μόλις στο 7′ ο Γκάρι Ροντρίγκες σεντράρει από τα αριστερά, ο Κλάους Αθανασιάδης κάνει την προβολή και σκοράρει για το 1-0. O Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης δείχνει να είναι σε καλά επίπεδα στο πρώτο ημίχρονο κερδίζοντας θέσεις στον αγωνιστικό χώρο αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ αφού οι γηπεδούχοι διέβλεψαν κενά στην άμυνα του ΠΑΟΚ και ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους.

Στο 29′ σουτ του Μανούσου, στέλνει τη μπάλα ψηλά άουτ κι ενώ η Καλλονή ανεβάζει την απόδοση της επιχειρώντας να πιέσει τον ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν του. Το ίδιο συμβαίνει και στο 32′ σε σουτ του Γιορέντε.

Στο 38 ο Μπαργκάν σουτάρει, ο Γλύκος προσπαθεί να μπλοκάρει, και η μπάλα γλιστράει από τα χέρια του, ωστόσο στη συνέχεια ο Σκόνδρας κερδίζει φάουλ.

Στο επόμενο λεπτό το σκηνικό αλλάζει. Πέναλτι παραχωρεί ο Σκόνδρας στον Μπαργκάν και την εσχάτη των ποινών εκτελεί εύστοχα ο Μανούσος και ισοφαρίζει για την Καλλονή σε 1-1.

Στην επανάληψη η Καλλονή με το πλεονέκτημα της ισοφάρισης ξεκινά πιο επιθετικά και στο 48′ μακρινό σουτ του Τσαμπούρη φεύγει μόλις άουτ δίπλα από την δεξιά δοκό του Γλύκου.

Στο 53′ σε μακρινό σουτ του Σάμπα, ο Γλύκος θα πέσει και θα μπλοκάρει.

Επικίνδυνο σουτ του Μπαργκάν στο 57′ εξουδετερώνει ο Γλύκος ενώ αμέσως μετά η Καλλονή χάνει διπλή κλασσική ευκαιρία με τους Καλτσά και Κεϊτά την πρώτη με κεφαλιά που απομακρύνει ο Αθανασιάδης και την δεύτερη με το πλασέ του Κεϊτά που απομακρύνει ο Τζιόλης στην γραμμή.

Η Καλλονή έχει πάρει στροφές και παίζει επιθετικά τον ΠΑΟΚ ο οποίος δεν δείχνει να βρίσκει λύσεις και να επαναλαμβάνει λάθη στο κέντρο και την άμυνα ενώ η επίθεση του χάνει την διεισδυτικότητα της.

Η Καλλονή συνεχίζει να υπερέχει και να πιέζει τον ΠΑΟΚ και στο 73′ μακρινό φάουλ του Σάμπα μπλοκάρει σωτήρια ο Γλύκος στην γωνία της εστίας του.

Ο ΠΑΟΚ λύνει την πολιορκία της Καλλονής και στο 76′ παίρνει πάλι προβάδισμα με τον Αθανασιάδη και πάλι που πλασσάρει από κοντά μετά από ασίστ του Μακ, που τέσσερα λεπτά αργότερα φεύγει από το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έχει βρει την χαμένη του αυτοπεποίθηση και στο 84′ σουτ του Μυστακίδη απομακρύνει ο Κεϊτά.

Στο 90′ από εξαιρετική επιθετική προσπάθεια του Ροντρίγκες, ο Μυστακίδης με ωραίο πλασέ κλείνει το σκορ στο 1-3.

Ο νικητής ξαναγύρισε μετά από 35 μέρες σε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα παίζοντας έξυπνα και με αντεπιθέσεις ενώ η Καλλονή που είχε τον έλεγχο στην επανάληψη ως το 72′ δεν κατάφερε να αποσπάσει ούτε τον ένα βαθμό, έχοντας αργοπορημένη αντίδραση από τον πάγκο στο θέμα των αλλαγών που μπορούσε να κάνει στο διάστημα της ανάκαμψης του ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Κεϊτά, Τσαμπούρης- Λέοβατς, Αθανασιάδης, Σκόνδρας, Γκολάσα, Κωνσταντινίδης, Κάτσε.

Κόκκινες: Κεϊτά

Kαλλονή: Δαύκος, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε (86′ Χιντασέλι), Καλτσάς (89′ Γιουκαρής), Κεϊτά, Μπαρκάν, Γεωργίου, Σάμπα (80΄Μάρκοβιτς), Μανούσος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Τζαβέλλας, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Λέοβατς (58′ Μυστακίδης), Τζιόλης, Κάτσε, Ροντρίγκες, Πέλκας (65′ Γκολάσα), Μακ (80′ Κωνσταντινίδης) και Κλάους

Οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής:

Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-2
(78΄ Ναπολεόνι – 41΄ Μελίσσης, 81΄ Ηλιάδης)

Πανιώνιος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
(5΄, 20΄ Ανσαριφάρντ)

Ηρακλής-Παναθηναϊκός 1-0
(23΄ Βέλλιος)

ΑΕΚ-Παναιτωλικός 2-0
(44΄ Γιόχανσον, 74΄ Πλατέλλας)

Λεβαδειακός-Ξάνθη 1-0
(33΄ Ντομοβτσίσκι)

Πλατανιάς-Βέροια 0-0

Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 3-1
(73΄ πεν., 80΄ Φορτούνης, 86΄ Ιντέγε – 90΄+ Γιάννου)

Καλλονή-ΠΑΟΚ 1-3
(41΄πεν. Μανούσος – 7΄,76΄Αθανασιάδης, 90΄ Μυστακίδης)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΓ. ΒΑΘ.
1. Ολυμπιακός 12 36
2. ΑΕΚ 12 23
3. Πανιώνιος 12 22
4. Αστέρας Τρίπολης 12 21
5. Παναθηναϊκός 12 19
. ΠΑΟΚ 12 19
7. Ξάνθη 12 15
. Λεβαδειακός 12 15
. Πλατανιάς 12 15
10. ΠΑΣ Γιάννινα 12 14
. Ηρακλής 12 14
. Βέροια 12 14
13. Παναιτωλικός 12 12
14. Ατρόμητος 12 9
15. Καλλονή 12 7
. Πανθρακικός 12 7

***Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί από την πειθαρχική επιτροπή της Super League.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*