Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Ο ένας στους τέσσερις ήταν αδιάβαστος!

Ο ένας στους τέσσερις ήταν αδιάβαστος!

Η τέταρτη στροφή του πρωταθλήματος έκλεισε για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ήταν μια αγωνιστική που είχε ιδιαιτερότητες για όλους. Ζητήματα τα οποία κατά βάση μπορούσαν να λυθούν από τους προπονητές με τους τρεις απ’ τους τέσσερις να παίρνουν καλή βαθμολογία.

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Τρίπολη θέλοντας να κάνει αυτό που έκανε. Σβηστό ματς και καθαρή νίκη σε μια περίοδο όπου το πρόγραμμα μαζί με την Ευρώπη σφίγγει πολύ, ενώ και ο Μαρτίνς προσπαθεί να βρει τη χημεία με τα νέα πρόσωπα και να βάλει ένταση στο παιχνίδι. Αναλογικά με τα γούστα του, ο Πορτογάλος πέτυχε στο 100% τον στόχο του κόντρα στον Αστέρα. Είναι λάτρης αυτού του τύπου παιχνιδιών. Μπορεί αν κανείς μείνει στα στιγμιότυπα να πει πως ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε μάτια. Ναι, δεν θα διαφωνήσω, αλλά από την άλλη οι ερυθρόλευκοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο ελπίδας στον αντίπαλο να πιστέψει πως μπορεί να γυρίσει από το 0-2, κάτι που πριν ακριβώς μία εβδομάδα συνέβη με τη Λαμία! Οι Πειραιώτες αφού εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους και έβαλαν τις βάσεις, στη συνέχεια με τη σοβαρότητά τους και τις αλλαγές του Μαρτίνς έσβησαν το ματς σε μια έδρα που συνήθως για να περάσεις χρειάζεται περισσότερο ιδρώτα.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε τελικό με τον Βόλο. Η θέση του πριν το ματς ήταν δύσκολη. Κακή συγκομιδή και δύο προβληματικές εμφανίσεις με ΠΑΣ και Άρη, γκρίνια και σκεπτικισμός, την ώρα που ο Βόλος ήταν άνετος να κάνει τη ζημιά στη Λεωφόρο. Η προετοιμασία του Γιοβάνοβιτς στο ψυχολογικό κομμάτι έκανε τη διαφορά. Καιρό είχαμε να δούμε τον Παναθηναϊκό να αρπάζει τον αντίπαλο από τα μαλλιά και αφού το πετύχει να μην τον αφήνει με τίποτα. Αυτό οφείλεται στην προετοιμασία που έγινε πριν τη σέντρα. Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς βρήκε απαντήσεις στα διλήμματα της περασμένης εβδομάδας και αυτό ωφέλησε την το Τριφύλλι. Στο ντέρμπι Μαουρίτσιο-Αλεξανδρόπουλος, διάλεξε τον νεαρό μέσο και την ενέργειά του στα χαφ. Στη μάχη Καρλίτος-Ιωαννίδη είπε «ναι» και στους δύο με αποτέλεσμα οι ευθύνες τους στο χορτάρι να είναι λιγότερες ώστε να μπορέσουν να αναδείξουν με μεγαλύτερη άνεση τα καλά τους στοιχεία. Αυτά, οδήγησαν τον Παναθηναϊκό σε μία νίκη που κάνει και πάλι τη λογική να κυριαρχεί γύρω από τα όσα συζητιούνται για μια ομάδα εντελώς καινούργια και που ήδη τα επίπεδα δουλειά της είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ έχει χαράξει τον δρόμο του. Τα πάντα για το αποτέλεσμα, αφού παίκτες για να παίξει ο Λουτσέσκου αυτό που θέλει δεν υπάρχουν. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ μέχρι και ο Βαρέλα βγήκε νοκ-άουτ στο παρά 5’. Ωστόσο, ο δικέφαλος του Βορρά δεν είχε πρόβλημα να ανταποκριθεί αλλά ακόμη και να αλλάξει την προσέγγισή του στο ματς δείχνοντας και αρκετά ευέλικτος. Όταν βρήκε την Ένωση να δίνει πλάτος στις γραμμές του άξονα στο ξεκίνημα, ο Ρουμάνος απάντησε ανοίγοντας κι αυτός την τριάδα του άξονα και με την guest συμμετοχή του Μπίσεσβαρ έκανε ένα τόσο απλό αλλά παράλληλα και δραστικό ματ στον Μιλόγεβιτς. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να τραβάει τα μαλλιά του σήμερα για την ήττα από τον ΠΑΣ. Κοιτώντας πλέον ένα μεγαλύτερο δείγμα αγώνων, το παιχνίδι της πρεμιέρας ήταν το μοναδικό στο οποίο ο δικέφαλος δεν είχε ως πρώτο του στόχο το αποτέλεσμα, αλλά κοίταξε και την εμφάνιση. Αυτό τον έκανε να πάρει ρίσκα και να κάνει πράγματα τα οποία πλέον έχουν αποδεχτεί όλοι ότι δεν είναι σε θέση να κάνει. Μοναδικός αστερίσκος για τον ΠΑΟΚ είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών του. Στο ματς με την Ένωση είχε αρκετές για να καθαρίσει ακόμη πιο εύκολα και δεν το έκανε, ενώ στάθηκε τυχερός στις φάσεις των Γέβτιτς και Ανσαριφάρντ, που θα μπορούσαν να τον βγάλουν εκτός σχεδίου ακόμη και σε ένα ματς που ο προπονητής του το είχε φέρει 100% στα μέτρα του.

Αφήνω την ΑΕΚ για το τέλος για στα μάτια μου ο Μιλόγεβιτς είναι ο μετεξεταστέος της αγωνιστικής. Η δουλειά του προπονητή δεν τελειώνει με το που ξεκινήσει το ματς. Δεν μένει στην προετοιμασία και στην αρχική προσέγγιση. Ο Σέρβος εκεί έμεινε όμως. Από το 15ο λεπτό, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε πλάτος στο γήπεδο μπλοκάροντας την Ένωση, ο Μιλόγεβιτς δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Το σχέδιο του δικέφαλου του Βορρά ήταν τόσο τρανταχτό που δημιουργούσε προβλήματα στην Ένωση τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Περνούσαν τα λεπτά ενώ η ΑΕΚ είχε δεχτεί το γκολ και περίμενα μια τακτική παρέμβαση από τον προπονητή των φιλοξενούμενων. Την κίνησή του την έκανε στο 60’ και κάπου εκεί τελείωσε και το ματς! Ο ΠΑΟΚ είχε κόψει στη μέση την ομάδα του, απειλούσε με αντεπίθεση σχεδόν σε κάθε κακή μεταβίβαση και έτρεχε περισσότερο στο κέντρο. Ο Μιλόγεβιτς επιχείρησε να λύσει αυτό το πρόβλημα διατηρώντας δύο παίκτες αντί τριών στον άξονα, βγάζοντας τον Σιμάνσκι για να βάλει τον πιο αργό Σάκχοφ αλλά και βγάζοντας τον μέτριο Γέβτιτς για να βάλει τον Ανσαριφάρντ, εξασφαλίζοντας πως το 4-4-2 που έχει φτιάξει θα είναι παντελώς ασύνδετο. Και για την Ένωση ήταν κομβική η απουσία του Μάνταλου, ειδικά βάσει της εξέλιξης του παιχνιδιού, από την άλλη το γεγονός ότι ο Μιλόγεβιτς δεν έδειξε να μπορεί να απαντήσει στις ανάγκες του παιχνιδιού ήταν η απάντηση στο γιατί οι κιτρινόμαυροι άνοιξαν με ήττα τα ντέρμπι της σεζόν.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*