Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Ο άτυχος, η ανώμαλη προσγείωση και το… μήνυμα: Τι κρατάμε από τα ματς της 2ης αγωνιστικής!

Ο άτυχος, η ανώμαλη προσγείωση και το… μήνυμα: Τι κρατάμε από τα ματς της 2ης αγωνιστικής!

Πάει και η 2η αγωνιστική της Super League, βρίσκουμε… ρυθμό σιγά-σιγά!

Το sport-fm.gr κάνει το «ταμείο» της δεύτερης «στροφής» του πρωταθλήματος και σας παρουσιάζει τι κρατάμε από τα επτά παιχνίδια του τετραημέρου!

Πρώτο… άσφαιρο!


Μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, με τα 20 γκολ(!) στην πρεμιέρα της Super League, η 2η αγωνιστική ξεκίνησε… άσφαιρη, καθώς Ιωνικός και Λεβαδειακός έμειναν στο 0-0, στην πρώτη «λευκή» ισοπαλία της σεζόν. Οι δύο ομάδες έβαλαν τον πρώτο τους βαθμό στο σακούλι, έπειτα από ένα παιχνίδι, πάντως, που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει σκορ. Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και τις καλύτερες στιγμές -μεταξύ των οποίων και σουτ του Άοσμαν στο δοκάρι- οι Βοιωτοί, όμως, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτεροι και έφυγαν με έναν παλικαρίσιο βαθμό από τη Νεάπολη, χάνοντας και μεγάλη ευκαιρία για «διπλό» στο 90′.


Όχι πάλι…


Το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τη Λαμία ήταν ματσάρα (1-1), αλλά, δυστυχώς, δεν θα θυμόμαστε αυτό από τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο νέος τραυματισμός του Πέδρο Κόντε θα μας μείνει στο μυαλό, και κυρίως η εικόνα του, να αποχωρεί κλαίγοντας από τον αγωνιστικό χώρο, ξέροντας πολύ καλά, από την πρώτη στιγμή, ότι έπαθε πάλι ζημιά. Πέρυσι, και τότε στην αρχή της σεζόν, είχε υποστεί ρήξη χιαστού στο δεξί του γόνατο, μένοντας εκτός για επτά ολόκληρους μήνες. Φέτος, επέστρεψε δυνατός, αλλά η μοίρα στάθηκε και πάλι πολύ σκληρή με τον 34χρονο Ισπανό επιθετικό. Νέα ρήξη χιαστού, αυτήν τη φορά στο αριστερό γόνατο. Αδιανόητο.

.....

Ανώμαλη προσγείωση


Το κλίμα στην ΑΕΚ ήταν πανηγυρικό. Παρά την «ξενέρα» για το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπήκε στο νέο της γήπεδο από το ξεκίνημα της σεζόν, χιλιάδες «κιτρινόμαυροι» οπαδοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την επιστροφή στη… γειτονιά, κατακλύζοντας το γήπεδο της Ριζούπολης. Το πάρτι, ωστόσο, χάλασε. Όπως σχολίασε και ο Γιώργος Τσακίρης στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, σαν το 2022 να… κυνηγάει ακόμη την ΑΕΚ, που γνώρισε ήττα-σοκ από τον Βόλο (0-1), βάζοντας με το «καλημέρα» δύσκολα στον εαυτό της. Μια φάση έκαναν οι Θεσσαλοί και τίποτα άλλο, βρήκαν, ωστόσο, το γκολ με την απίστευτη σουτάρα του Ντέλετιτς, η «Ένωση» δημιουργικά-επιθετικά δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και κάπως έτσι ήρθε η… ανώμαλη προσγείωση, που δείχνει, βέβαια, ότι ο «δικέφαλος» έχει πολλή δουλειά μπροστά του, προκειμένου να «δέσει» και κυρίως να αφομοιώσει αυτό το 3-5-2 ή 3-6-1, στο οποίο δουλεύει ο Ματίας Αλμέιδα.


Πω πω ένας Παναιτωλικός!


Σίγουρα, από το φετινό ματς του Παναιτωλικού με τον Άρη στο Αγρίνιο θα θυμόμαστε ότι ήταν το τελευταίο του Μπούργος στον πάγκο των «κίτρινων», και πως ο Αργεντινός γίνεται ο τρίτος προπονητής μετά τους Μαρτίνς και Τανσό, που δεν πρόλαβε ούτε τον… αγιασμό στα σχολεία! Θα ήταν άδικο, όμως, να κρατήσουμε αυτό και όχι την τεράστια εμφάνιση του Παναιτωλικού του Γιάννη Αναστασίου. Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά, οι γηπεδούχοι έχουν κάνουν μυθικά πράγματα, φτάνοντας σε αυτό το 3-1. Πρέπει, φυσικά, να σημειώσουμε και πιο… ειδικά την εμφάνιση του Νάντρεϊ Νταγκό. Ο καλύτερος του γηπέδου με διαφορά, βοήθησε τρομερά στο ανασταλτικό κομμάτι τον Χατζηθεοδωρίδη στο πρώτο ημίχρονο, κέρδιζε συνεχώς την μπάλα και χτυπούσε στην κόντρα, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο δημιούργησε το γκολ του Καρέλη, σκόραρε μετά από σέντρα του Ντουάρτε και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του. Πρόβλεψη: Από τον περασμένο Γενάρη το λέμε, όταν ήρθε στην Ελλάδα και το Αγρίνιο από τη Σέριφ, ο 25χρονος εξτρέμ από την Ακτή Ελεφαντοστού σύντομα θα απασχολήσει, αν δεν έχει απασχολήσει ήδη…


Έστειλε… μήνυμα!


Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη ήταν να σπάσει τις… κατάρες! Διότι δύο ήταν: Από τη μία η περσινή, με την τρομερή δυσκολία να παίρνει νίκες μακριά από τη Λεωφόρο και από την άλλη εκείνη, που «έλεγε» ότι είχε να περάσει από το Ηράκλειο επτά ολόκληρα χρόνια, δηλαδή από το 2015! Οι «πράσινοι», λοιπόν, όχι απλά τις… έσπασαν και τις δύο, επικρατώντας 2-0 της ομάδας του Νίκου Νιόπλια, αλλά το έκαναν και με τέτοιο τρόπο, που στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις… μήνυμα, ότι το «τριφύλλι» φέτος είναι εδώ, πολύ δυνατό και σοβαρό, και έτοιμο να κάνει πρωταθλητισμό! Από τα πιο άνετα και… σβηστά «διπλά» του Παναθηναϊκού επί του -αποκαρδιωτικού- ΟΦΗ, και ίσως η καλύτερη εμφάνιση της ομάδας εκτός έδρας στην εποχή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Κρατάμε, φυσικά, και τον Σπόραρ, ο οποίος έχει γκολ στο ντεμπούτο του κόντρα στη Σλάβια Πράγας, κερδισμένο πέναλτι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ιωνικό και γκολ στην Κρήτη. Ε, το λες και… καυτό το ξεκίνημά του με την πράσινη φανέλα!


Το θρίλερ και ο μαγκάκος


Αυτά τα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος πρέπει να κριθούν ως… ακατάλληλα για καρδιακούς! Συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, όπως κατά καιρούς μάς συνηθίζουν οι δύο ομάδες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον «δικέφαλο του Βορρά» να είναι καλύτερος, αλλά να μην «καθαρίζει» τη νίκη, για να φτάσουμε στο φινάλε-θρίλερ! Στο 92′, ο Τζοβάρας ισοφαρίζει για τους Περιστεριώτες -και ενώ, μάλιστα, είχαν μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του αρχηγού τους, Κυριάκου Κιβρακίδη- και όλα δείχνουν ότι μετά την ΑΕΚ και τον Άρη, άλλος ένας «μεγάλος» θα… γλιστρήσει νωρίς-νωρίς στη σεζόν! Αλλά λογαριάζαμε χωρίς τον Νάρεϊ. Ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, λαμβάνει στο 96′ το «συστημένο» του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά και με σκαστό σουτ, στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1! Έστω και αν το άγχος χτύπησε κόκκινο, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το «δύο στα δύο» και πάει με άλλο αέρα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης κόντρα στον Άρη. Πρέπει, φυσικά, να σταθούμε και σε αυτόν τον πολύ ωραίο τύπο, που ακούει στο όνομα Γιώργος Τζοβάρας. Μετά το ντεμπούτο του απέναντι στον ΟΦΗ, ο 22χρονος μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο 10λεπτο και έκανε «ροντέο» το παιχνίδι, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις. Δεν το πανηγύρισε, ωστόσο, γιατί σέβεται και δεν ξεχνάει… Στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι είπε πολύ ωραία πράγματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Στα 15 μου πήγα στον ΠΑΟΚ, έζησα πράγματα στην Τούμπα, δεν γινόταν να πανηγυρίσω». Ωραίος ο μαγκάκος.

.....

Βραχυκύκλωμα


Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός ακόμη ψάχνεται αγωνιστικά και πολύ λογικό είναι, μετά τις σαρωτικές αλλαγές και την έλευση του νέου προπονητή. Αυτό το… ψάξιμο, ωστόσο, του στοίχισε ήδη τους πρώτους δύο βαθμούς του στο πρωτάθλημα. Οι Πειραιώτες τα βρήκαν σκούρα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα (0-0), βραχυκύκλωσαν και θα μπορούσαν να είχαν γνωρίσει και την ήττα, αλλά ο Καραντώνης ακύρωσε -λανθασμένα- το γκολ του Πίτσου στο 63′ για φάουλ του Μπενίτο στον Άβιλα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές έφτασαν την κατοχή μπάλας στο 75%, αλλά δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις απέναντι στην κλειστή άμυνα του Αστέρα. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ ήταν και πάλι πολύ δραστήριος, ενώ αναμφισβήτητα, από την άλλη, προβληματίζει τους Πειραιώτες το γεγονός ότι ο Ελ Αραμπί δεν έχει καταφέρει ακόμα να… ξεκλειδώσει! Για τον Βαλμπουενά έχουν στερέψει τα λόγια. Μπήκε στο 60′ και έφτιαξε δύο φάσεις για τους «ερυθρόλευκους», με κυριότερη του Ελ Αραμπί στο 84′. Στα 38 του…

Super League: Τι κρατάμε από τη 2η αγωνιστική

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*