Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Ο Άρης ό,τι κι ο ΠΑΟ! Η πιθανή 11άδα Ολυμπιακού!

Ο Άρης ό,τι κι ο ΠΑΟ! Η πιθανή 11άδα Ολυμπιακού!

• Ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος Ολυμπιακός παίζει λοιπόν το βράδυ με τον Άρη, τη δεύτερη καλύτερη μέχρι στιγμής ομάδα του φετινού πρωταθλήματος-αφού ο Άρης ήταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν!

• Τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτό το παιχνίδι; Αυτό για το οποίο εγώ είμαι βέβαιος είναι ότι ο Άρης θα πάει να κάνει στον Ολυμπιακό σήμερα στο Καραϊσκάκη ακριβώς ό,τι του έκανε ο Παναθηναϊκός την περασμένη Κυριακή στη Λεωφόρο! Δηλαδή, θα μπει δυνατά στο παιχνίδι, με στόχο να προηγηθεί στο σκορ κάποια στιγμή στο α΄ ημίχρονο και δη στο πρώτο μισό του!

• Ξέρει να το κάνει καλά ο Άρης με τον Μάντζιο στον πάγκο και δεν έχει λόγο να μην το επιχειρήσει και σήμερα. Έτσι κέρδισε στο ΟΑΚΑ και τον ΠΑΟ 1-0 (με γκολ στο 25’) και την ΑΕΚ 2-0 (το πρώτο γκολ στο 29’), έτσι κέρδισε και τον ΠΑΟΚ στο Χαριλάου 1-0 (με γκολ στο 40’).

ΟΤΑΝ ο Άρης μπορέσει και ανοίξει το σκορ, είτε εντός, είτε εκτός έδρας (άλλωστε εκτός έδρας είναι καλύτερος απ΄ ότι εντός, με συγκομιδή 23 βαθμών, έναντι 20 εντός!), τότε είναι παρά πολύ δύσκολο να του το γυρίσεις. Το κατάφερε μόνο μία ομάδα, ο Αστέρας τις προάλλες στην Τρίπολη, σε ένα ματς-εξαίρεση στον κανόνα, όπου ο Άρης κοιμήθηκε σε πέντε λεπτά (66-70) κι από εκεί που ήλεγχε πλήρως το ματς, προηγούμενος με γκολ στο 28’, τελικά το έχασε από το πουθενά.

ΑΜΑ αναλύσει κάποιος τον Άρη, θα δει ότι πάντα έτσι παίζει. Έχει ένα διάστημα, περίπου από το 15’ έως το 30’, στο οποίο φορτσάρει και μέσα στο οποίο συνήθως καταφέρνει και προηγείται στο σκορ, φέρνοντας στη συνέχεια το παιχνίδι στα μέτρα του: γυρίζει πίσω και το κοντρολάρει παίζοντας αμυντικά και με αντεπιθέσεις. Ό,τι ακριβώς έκανε ο Παναθηναϊκός στον Ολυμπιακό την περασμένη αγωνιστική…

• Αντίθετα, ο Άρης τα βρίσκει πολύ πιο σκούρα όταν δέχεται αυτός πρώτος γκολ. Έτσι έχασε κι από τον Ολυμπιακό κι από την ΑΕΚ κι από τον ΠΑΟ μέσα στο Χαριλάου κι από τους τρεις! Προσέξτε, ακόμη κι έτσι τα παλεύει τα παιχνίδια ο Άρης. Μην ξεχνάμε ότι έχανε 0-2 κι όμως ισοφάρισε σε δύο παιχνίδια! Όμως, γενικά νιώθει πολύ πιο άνετα όταν αυτός ανοίγει το σκορ. Όπως άλλωστε κι ο Ολυμπιακός!

ΣΤΟ πρόσφατο παιχνίδι των δύο ομάδων, πάλι στο Καραϊσκάκη, αλλά για το Κύπελλο, ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 1-0 στο πρώτο κιόλας λεπτό (!) κι ο Άρης μολονότι ισοφάρισε άμεσα, στο 3’, έχασε από δεύτερο γκολ στο 14’. Βέβαια, δεν είναι το πιο σωστό να κάνουμε συγκρίσεις με το συγκεκριμένο ματς, γιατί μιλάμε για νοκ άουτ Κυπέλλου, δηλαδή για παιχνίδι με άλλες ιδιαιτερότητες. Π.χ. ο Άρης από κάποιο σημείο και μετά δεν κυνήγησε την ισοφάριση, καθώς θεώρησε ως καλό σκορ αυτό το εις βάρος του 1-2.

• Παρεμπιπτόντως, κι επειδή είναι πιθανό και σήμερα ο Ολυμπιακός, όπως και στο Κύπελλο, να έχει πολλές, έως πάρα πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του, ας είμαστε ρεαλιστές: ναι, τότε ο ολυμπιακός κέρδισε 2-1 τον Άρη, και άξιζε κι άλλα γκολ, παρότι έπαιξε σχεδόν χωρίς κανένα βασικό του, όμως ας έχουμε υπόψιν μας κάτι πολύ σοβαρό: τότε ο Άρης έπαιζε το τρίτο του σερί παιχνίδι μέσα σε μία εβδομάδα-και τα τρία εκτός έδρας. Πέμπτη Κύπελλο στην Τρίπολη, Κυριακή πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ μ την ΑΕΚ και Τετάρτη Κύπελλο στο Καραϊσκάκη! Υπερβολικά βαρύ πρόγραμμα για τον Άρη, που είχε εμφανιστεί κουρασμένος στο Καραϊσκάκη.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, τώρα είναι ο Ολυμπιακός που τραβάει μεγάλο λούκι: Τετάρτη Κύπελλο με Άρη, Κυριακή ΠΑΟ στη Λεωφόρο, Πέμπτη PSV, σήμερα Κυριακή πάλι Άρης! Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν έχει μετακινήσεις σε αυτό το διάστημα, μέχρι την Πέμπτη που θα πάει στο Άϊντχοβεν. Ότι υπάρχει κόπωση, όμως, υπάρχει. Ο δε Άρης είχε όλη την εβδομάδα μπροστά του να προετοιμαστεί γι΄ αυτό το παιχνίδι. Και θα βάλει φυσικά την πιο δυνατή ενδεκάδα του, σε αντίθεση με τον Μαρτίνς, που είναι υποχρεωμένος να κάνει ροτέισον.

ΠΙΘΑΝΗ σύνθεση; Λέω πιθανή, γιατί δεν έδειξε τίποτα ο Μαρτίνς ούτε χθες, ούτε σήμερα το πρωί στο ζέσταμα στο Ρέντη: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Σωκράτης, Χολέμπας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Φορτούνης, Βρουσάι, Χασάν, Μασούρας. Με τον Τιάγκο να διεκδικεί τη θέση ενός εκ των Μαντί, Μπούχα. Αν είναι όντως αυτή η ενδεκάδα, τότε θα έχουν μείνει έξω οκτώ από αυτούς που αναμένεται να παίξουν στην Ολλανδία. Αν και με τον Πέδρο ποτέ τα πράγματα δεν είναι τόσο καθαρά. Για παράδειγμα, αν ένας-δύο παίκτες σήμερα δείξουν σε πολύ καλή κατάσταση, πιστεύω ότι εύκολα μπορεί να τους βάλει και την Πέμπτη…

ΓΙΑ να είμαι ειλικρινής, εγώ προβληματίζομαι από την εικόνα του Σα, με τα τέσσερα γκολ παθητικό στα τέσσερα επικίνδυνα τελειώματα που έγιναν προς την εστία του με ΠΑΟ και PSV. Δεν είναι στα καλά του αυτό το διάστημα ο Πορτογάλος, έχει κι εκνευρισμό για τα λάθη συμπαικτών του από τα οποία τρώει γκολ, δεν ξέρω…Η μοναδική καλή του αντίδραση στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν όταν βγήκε έγκαιρα μακριά από την εστία του και πρόλαβε στο 89’ μία καλή πάσα για ευκαιρία των Ολλανδών.

• Ο Εμβιλά λογικά δύσκολα θα παίξει, προερχόμενος από ενοχλήσεις-άλλωστε και την Πέμπτη άντεξε 80 λεπτά. Με τον Γάλλο, πάντως, να κάνει μία καταπληκτική αμυντική δουλειά στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Με τουλάχιστον εφτά καλές επεμβάσεις ανασταλτικά, εκ των οποίων τουλάχιστον οι τρεις πολύ κρίσιμες: μία κάνοντας ουσιαστικά τον τρίτο στόπερ, άλλη μία βγαίνοντας προς τα πλάγια της περιοχής του Σα και φυσικά εκείνη που σταμάτησε τον Ζαχάβι πριν κάνει ακόμη ένα σουτ από τα 22 μέτρα, ένα κόψιμο από το οποίο μάλιστα ξεκίνησε και μία ευκαιρία που έχασε ο Ελ Αραμπί! Και μπορεί ο Εμβιλά σε αυτό το ματς να μην μπόρεσε να περάσει τις καλές πάσες που συνήθως περνάει, αλλά το «ισοφάρισε» αυτό με την γκολάρα που έβαλε για το 2-1…

• Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή παράδοση στα παιχνίδια του με τον Άρη, εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία. Τελευταίος πόντος που έχασε στο Χαριλάου ήταν το 2012 (2-2) και στο Καραϊσκάκη το 2010 (0-0). Μόνο που η παράδοση από μόνη της δεν λέει ποτέ τίποτα. Κι ο Παναθηναϊκός στα οκτώ προηγούμενα ντέρμπι δεν είχε νίκη με τον Ολυμπιακό και την Κυριακή τον νίκησε 2-1, με το σκορ 2-0 έως το 82ο λεπτό…

• Βεβαίως, το μόνο σίγουρο για το σημερινό παιχνίδι είναι ένα: οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο τέλος λάσπη θα ρίξουν, λόγω των καλών σχέσεων των δύο συλλόγων σε διοικητικό επίπεδο! Αν κερδίσει ο Ολυμπιακός, θα πουν ότι «ο Άρης έκατσε πάλι να χάσει»! Αν κερδίσει ο Άρης η, πάρει ισοπαλία θα πουν, «ο Ολυμπιακός το έδωσε το ματς, γιατί έχει πάρει το πρωτάθλημα και ο Άρης θέλει βαθμούς για να βγει στην Ευρώπη»…

Άσχετο: στο Καραϊσκάκη την Πέμπτη δεν υπήρχε «τεχνητή ατμόσφαιρα» με ήχο από εξέδρα, γιατί πολύ απλά δεν το επιτρέπει η ΟΥΕΦΑ στις διοργανώσεις της. Αντίθετα, το επιτρέπουν σχεδόν όλες οι ομοσπονδίες ανά την Ευρώπη στα πρωταθλήματα τους.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*