Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ούμπιδες στον BwinΣΠΟΡ FM: «Ήμουν πολύ τυχερός που ήρθα στην Ελλάδα»

Ούμπιδες στον BwinΣΠΟΡ FM: «Ήμουν πολύ τυχερός που ήρθα στην Ελλάδα»

Στην απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μίλησε στον BwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χαβιέρ Ούμπιδες, μία ημέρα μετά το τελευταίο του παιχνίδι με τη φανέλα του Ατρομήτου.

«Δυστυχώς, λέω, πήρα μία απόφαση και αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι πως εγώ άφησα το ποδόσφαιρο και όχι το ποδόσφαιρο εμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αργεντινός άσος δήλωσε χαρούμενος για τις στιγμές που έζησε στα ελληνικά γήπεδα από τον Βόλο με τη φανέλα του τοπικού Ολυμπιακού, τη μία σεζόν στη Θεσσαλονίκη ως παίκτης του Άρη και μέχρι χθες στο Περιστέρι.

«Ήμουν πολύ τυχερός που ήρθα σε αυτή τη χώρα και είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έχω πετύχει. Χθες, την ώρα του πέναλτι, φοβήθηκα μήπως το χάσω», υπογράμμισε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χαβιέρ Ούμπιδες στην εκπομπή «Ο χωροχρόνος του ποδοσφαίρου» με τον Δημήτρη Τσακίρη

Για το γεγονός πως όλοι τον χαρακτήρισαν «καλό άνθρωπο» και αν έχει σημασία για εκείνον: «Ναι, πολύ. Μπορεί κάποιος να είναι καλός παίκτης, αλλά εκείνο που μετράει είναι πώς είμαστε εμείς ως άνθρωποι. Για εμένα είναι προτιμότερο αυτό».

Για την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση: «Ήταν μία δύσκολη απόφαση. Αγαπώ πολύ αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, λέω, πήρα μία απόφαση και αυτό που με κάνει χαρούμενο είναι πως εγώ άφησα το ποδόσφαιρο και όχι το ποδόσφαιρο εμένα. Νιώθω ότι είμαι καλά, αλλά νομίζω ότι ήρθε η ώρα να το κάνω με μεγάλη χαρά».

Για την απουσία του κόσμου από το γήπεδο: «Ήταν κρίμα που δεν είχαμε τον κόσμο στο γήπεδο. Έχουμε περάσει την τελευταία διετία με τον κορωνοϊό και δεν μπορεί να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Δεν μπορούσα να τους περιμένω άλλη μία χρονιά. Ο κόσμος του Ατρομήτου ήταν πάντα δίπλα μου και με χαροποίησε ό,τι έγινε χθες. Αυτό που έγινε χθες δεν το έχω ξαναδεί, αν και δεν είχαμε κόσμο. Ήταν πολύ όμορφο από τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους μου».

Για τον απολογισμό του στην Ελλάδα μετά το τέλος της καριέρας του: «Ήμουν πολύ τυχερός που ήρθα σε αυτή τη χώρα και είμαι πολύ χαρούμενος για όλα όσα έχω πετύχει. Χθες, την ώρα του πέναλτι, φοβήθηκα μήπως το χάσω, επειδή θα έμενε ως η τελευταία πράξη της καριέρας μου. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και η ομάδα τελείωσε τη σεζόν με νίκη».

Για αν θα παραμείνει στην Ελλάδα: «Ήρθε η ώρα να απολαύσω περισσότερο την οικογένειά μου. Την οικογένεια που με έχει βοηθήσει και με κράτησε σε όλα και μου στάθηκε την εποχή που έπαιζα ποδόσφαιρο. Η γυναίκα μου είναι μαζί μου 20 χρόνια και εγώ έχω παίξει συνολικά 22 σεζόν. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω στην Ελλάδα. Τα παιδιά μου είναι… Ελληνάκια. Το μικρό μου παιδί θα το ονομάσουμε Λεωνίδα».

Για το αν του πέρασε ποτέ το μυαλό αν θα έμενε τόσα χρόνια στη χώρα μας: «Δεν ήξερα να μιλήσω ούτε αγγλικά. Είχα μία πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου που δεν ήξερα τίποτα. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Αργεντινή. Ήταν δύσκολη απόφαση, επειδή δεν ξέραμε τίποτα. Αρχικά παίξαμε στη Β’ Εθνική και μετά ανεβήκαμε στην Σούπερ Λίγκα. Με βοήθησε ότι ήταν ο Άλβαρες και ο Μόνχε. Ήμασταν τρεις Αργεντινοί».

Για το πόσο εύκολα προσαρμόστηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ήμουν πολύ ευχαριστημένος. Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την πατρίδα μου, κάτι που ήθελα να κάνω λόγια. Δεν είχα προτάσεις και το απόλαυσα όλο αυτό από την εποχή που ήμουν στον Βόλο. Έφυγα για μία σεζόν για την Τουρκία, αλλά δεν μπορούσα εγώ και η οικογένειά μου μακριά από την Ελλάδα».

Για τον Άρη: «Μπορεί να μιλάω για τον Βόλο, αλλά μετά πήγα στη Θεσσαλονίκη. Ήταν δύσκολη χρονιά αυτή. Έπαιξα 25 παιχνίδια (με 3 γκολ και 6 ασίστ) και ο κόσμος έδειξε σεβασμό στο πρόσωπό μου. Έχω πάει και ως αντίπαλος με τον Ατρόμητο και μου επιφύλασσαν ωραία υποδοχή. Κρατάω ωραίες αναμνήσεις και από τις τρεις ομάδες που αγωνίστηκα».

Για τα ελληνικά φαγητά που έχει ξεχωρίσει: «Έχει πολλά ωραία φαγητά, όπως το παστίτσιο. Δεν ξέρω αν θα είμαι προσεκτικός ή πιο ελεύθερος στο φαγητό».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*