Home / Ομάδες / Ου ορκιστείς πίστη σε μία ομάδα…

Ου ορκιστείς πίστη σε μία ομάδα…

Τα παραδείγματα δεκάδες. Οι ποδοσφαιριστές, αλλά και οι μπασκετμπολίστες, έχουν το… κακό συνήθειο να μην σκέφτονται πολλές φορές πριν μιλήσουν και να κάνουν δηλώσεις που μετά από κάποιο διάστημα τις διαψεύδουν από μόνοι τους με τις πράξεις τους.

Κάπως έτσι, γίνονται… κόκκινο πανί και δεν είναι λίγες οι φορές που τα «ακούνε» και το sportfm.gr θυμάται οκτώ πρόσφατες και… τρανταχτές περιπτώσεις στην Ελλάδα.

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δεν είχε κλείσει ποτέ την πόρτα της επιστροφής στην Ελλάδα με τις δηλώσεις του να ήταν… περίεργες. Εδώ στο sportfm.gr είχε δηλώσει πως «αν δεν με θέλει η ΑΕΚ, τότε μπορεί να επιλέξω Ολυμπιακό», άλλοτε είχε πει πως θέλει να επιστρέψει στην ΑΕΚ και προσφάτως στο OPEN δεν είχε διστάσει να δηλώσει ανοιχτά πως… «καλύτερα να πάω στην Κίνα, παρά στην Ελλάδα».

Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι το αμέσως επόμενο παράδειγμα, βάσει… χρονολογίας. Το περασμένο καλοκαίρι είχε δηλώσει πως «στην Ελλάδα για εμένα υπάρχει μόνο ο Παναθηναϊκός». Όταν, όμως, δεν τα βρήκε τελικά με τους «πράσινους» και δεν παρέμεινε, τότε άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με την ΑΕΚ και τελικά υπέγραψε σε αυτή. «Έγινε αυτό που ήθελα, με την ΑΕΚ θα κατακτήσω πολλούς τίτλους», ανέφερε μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στους «κιτρινόμαυρους».

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος είχε αποχωρήσει από την ΑΕΚ για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Μόνο για την ΑΕΚ θα επέστρεφα στην Ελλάδα», είχε δηλώσει στο sportfm.gr πριν την μεταγραφή του στους Ρώσους τον Φεβρουάριο του 2020. Μερικούς μήνες αργότερα επέστρεψε στην χώρα μας, όμως για τον Παναθηναϊκό.

«Επέστρεψα σπίτι μου», είχε δηλώσει ο Αργύρης Πεδουλάκης κατά την επιστροφή του στον πάγκο του Περιστερίου τον Ιούνιο του 2018. Ωστόσο, απογοήτευσε τους μεγαλύτερους φαν του και τους οπαδούς του Περιστερίου σχεδόν ένα χρόνο μετά όταν… μετακόμισε στον Παναθηναϊκό, στην ανακοίνωση του οποίου γραφόταν επίσης πως ο Άρτζι «γύρισε σπίτι του».

Ο Κώστας Μανωλάς είχε δηλώσει αρκετές φορές πως υποστηρίζει την ΑΕΚ και δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό, κυρίως σε… πηγαδάκια. Δεν δίστασε ούτε αυτός να αποχωρήσει από τους κιτρινόμαυρους και να πιάσει… Λιμάνι το καλοκαίρι του 2012, δηλώνοντας προσφάτως πως «είμαι πλέον Ολυμπιακός».

«Ο Παναθηναϊκός δεν με προσέγγισε ποτέ, αλλά ακόμη και να γινόταν αυτό δεν πρόκειται να πάω ποτέ στον Παναθηναϊκό», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ο Γιάννης Μπουρούσης. Είχαν προηγηθεί και μερικά επεισόδια ακόμη, λεκτικά με τους οπαδούς των πράσινων όπως το… τα λέμε σε δέκα ημέρες, ωστόσο ο έμπειρος σέντερ κατέληξε τον Ιούλιο του 2016 να αγωνίζεται με το τριφύλλι στο στήθος και να κατακτά στο τέλος της σεζόν το πρωτάθλημα.

«Εγώ στον Ολυμπιακό ποτέ, ούτε… νεκρός», είχε αναφέρει κατά κοινή ομολογία πολλές φορές σε οπαδούς του Παναθηναϊκού, off the record φυσικά, ο Μιχάλης Κωνσταντίνου. Ένας ποδοσφαιριστής που αγαπήθηκε πολύ από τους «πράσινους», αλλά ένιωσαν τελικά προδομένοι όταν ο Κύπριος φορ πήγε στους «ερυθρόλευκους» το καλοκαίρι του 2005.

«Αν πάρουμε το Κύπελλο, θα μείνω στην ΑΕΚ», είχε αναφέρει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στα τέλη της σεζόν 1995/96. Η Ένωση κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, διαλύοντας στον τελικό με 7-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά ο «πρίγκιπας» πήγε και αυτός προς Πειραιά μεριά. Μέχρι και τώρα, πολλοί οπαδοί της ΑΕΚ… κράζουν τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για την επιλογή του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*