Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Οριστικά στους αδύναμους ο πρώτος των πλέι οφ

Οριστικά στους αδύναμους ο πρώτος των πλέι οφ

Στην κλήρωση του Champions League

Αθήνα
Μετά την ολοκλήρωση των play off τίτλου στο Βέλγιο, συμπληρώθηκε το «παζλ» των ομάδων που θα μπουν στην κληρωτίδα της UEFA για τους προκριματικούς του Champions League από το «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών. Το μόνο που απομένει είναι η δευτεραθλήτρια Ελλάδας, δηλαδή η ομάδα που θα κατακτήσει την πρώτη θέση των play off της Super League.

Ως προς την κλήρωση δεν αλλάζει κάτι, αφού οποια κι αν είναι η εκπρόσωπος της χώρας μας, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των «αδύναμων» για τον 3ο προκριματικό και εφόσον προκριθεί, για τα play off που οδηγούν στους ομίλους.

Η κλήρωση θα γίνει στις 15 Ιουλίου στη Νιόν, με τους αγώνες να γίνονται στις 26/27 Ιουλίου και 2/3 Αυγούστου. Εάν προκριθεί στα play off τότε η κλήρωση θα γίνει στις 5 Αυγούστους και οι αναμετρήσεις στις 16/17 και 23/24 Αυγούστου.

Οι ίδιες ημερομηνίες ισχύουν και για τον Ολυμπιακό, ο οποίος είναι επικεφαλής του γκρουπ των ισχυρών στους προκριματικούς των πρωταθλητών.

Μόνο οι «ερυθρόλευκοι» και η τσεχική Βικτόρια Πλζεν μετέχουν απευθείας στον 3ο προκριματικό κι αυτό σημαίνει ότι οι δέκα υποψήφιοι αντίπαλοί τους θα προκύψουν από τους αγώνες του 2ου προκριματικού που ολοκληρώνεται στις 20 Ιουλίου.

Ωστόσο, πέντε ημέρες νωρίτερα θα έχει γίνει η κλήρωση κι έτσι θα γνωρίζουμε ο ζευγάρι από το οποίο θα προκύψει η αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας.

Στους μη-πρωταθλητές, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αναλυτικά:

3ος Προκριματικός

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) –Εκπρόσωπος Ελλάδας)–
Άγιαξ (Ολλανδία) Στεάουα Βουκ. (Ρουμανία)
Άντερλεχτ (Βέλγιο) Μονακό (Γαλλία)
Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)
Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) Ροστόφ (Ρωσία)

Play Off

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Πόρτο (Πορτογαλία) Ρόμα (Ιταλία)
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)* Αντερλεχτ (Βέλγιο) *
Αγιαξ (Ολλανδία)* Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)*
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) Σπάρτα Πράγας (Τσεχία) *

* Οι ομάδες που προέρχονται από τον 3ο προκριματικό. Επελέγησαν εκείνες που έχουν τον υψηλότερο συντελεστή στην κατάταση της UEFA

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*