Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ονιεκούρου: Και γκολ με τον Ολυμπιακό και επιστροφή στη Νιγηρία!

Ονιεκούρου: Και γκολ με τον Ολυμπιακό και επιστροφή στη Νιγηρία!

• Μία καλή ημέρα η προχθεσινή για τον Ονιεκούρου: από τη μία το πρώτο του παιχνίδι σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας του Ολυμπιακού μια δη με γκολ, από την άλλη η επιστροφή του στην Εθνική ομάδα της χώρας του, της Νιγηρίας, καθώς κλήθηκε από τον Γερμανό ομοσπονδιακό τεχνικό, τον Γκέρναρντ Ρορ, στην 30άδα για τα επίσημα παιχνίδια του άλλου μήνα.

• Ο νεοαποκτηθείς άσος του Ολυμπιακού είχε να παίξει στη Νιγηρία από τα τέλη του περασμένου Μάρτη, οπότε και ήταν βασικός σε ένα παιχνίδια για τα προκριματικά του Κόπα Άφρικα και αλλαγή στο άλλο. Είναι φανερό ότι η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έκανε και τους αρμόδιους της Εθνικής του να τον ξανασκεφθούν και να τον πάρουν για τα ματς του Σεπτέμβρη.

• Τώρα, γι΄ αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο: Η εικόνα του σε αυτή τη δεύτερη συμμετοχή του στον Ολυμπιακό, μετά το 20λεπτο στο οποίο είχε αγωνιστεί την περασμένη εβδομάδα, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων, στο Καραίσκάκη, ηταν αρκετά καλή, σουπερ όχι, αλλά σίγουρα περισσότερο καλή, παρά κακή.

• Στην όλη εντύπωση έπαιξε σίγουρα ρόλο και το γκολ του, αυτό το πολύ ωραίο πλασέ, το οποίο απλά επιβεβαίωσε τα…στατιστικά που έχει μέχρι στιγμής στην καριέρα του και που μας παραπέμπουν σε εξτρέμ με δυνατότητα στο σκοράρισμα. Μάλιστα, βρέθηκε άλλες δύο φορές σε θέση βολής, αλλά και τις δύο υποδείχθηκε οφσάιντ (την πρώτη ήταν οριακά εντελώς, αν ήταν)-θα πρέπει να παρατηρήσουμε, πάντως, ότι και στις δύο νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ. Σε μία δε τρίτη προσπάθεια, κόπηκε πριν το σουτ σε πραγματικά ευνοϊκή θέση και σε μία τέταρτη μπόρεσε να σουτάρει, αλλά όχι σωστά, χαλώντας μία ωραία επίθεση. Γενικά χώνεται σε θέση φορ, πατάει περιοχή, όμως ίσως πρέπει να γίνει πιο αξιόπιστος σε περισσότερα τελειώματα του.

Ονιεκούρου: Και γκολ και επιστροφή στη Νιγηρία

• Στα συν της προσπάθειας του ότι κάμποσες φορές κυνήγησε μπάλες, πίεσε και έκλεψε (με ερωτηματικό ότι το έκανε μόνο στα πρώτα λεπτά), αλλά και ότι τις περισσότερες φορές συνεργάστηκε πολύ επιτυχημένα με τον Ελ Αραμπί. Το είχαμε διαπιστώσει (και σχετικά το είχα επισημάνει) από τα μόλις λίγα λεπτά που είχαν παίξει μαζί στο πρώτο ματς με τους Σλοβάκους, ότι «βρίσκονταν» καλά οι δυό τους. Προφανώς, βγάζουν μία καλή χημεία, λόγω τεχνικής, κι αυτό μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό για την ομάδα.

• Στα πλην ότι ο Νιγηριανός άσος όταν πιέστηκε από τους αντίπαλους αμυνόμενους, συνήθως έχασε την μπάλα, άρα θα πρέπει να κοιτάξει να μπαίνει πιο δυναμικά στις μάχες και στα τζαρτζαρίσματα. Κι ακόμη ότι θα μπορούσε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, να ζητήσει πιο πολύ μπάλες, να έχει γενικά μεγαλύτερη συμμετοχή. Δεν βρέθηκε ιδιαίτερα σε φάσεις ένας μ΄ ένα για να δούμε πώς θα αντεπεξέλθει, κάποιες φορές κράτησε την μπάλα σωστά και την έδωσε και γενικά τον λες αρκετά ομαδικό. Επιχείρησε και κάποιες συνεργασίες με τον μπακ από την πλευρά του, τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά μόνο μία φορά με επιτυχία και είναι σαφές ότι χρειάζεται δέσιμο μεταξύ τους.

• Αν σκεφθούμε ότι προετοιμασία έχει κάνει με τη Μονακό Β, μάλλον πρέπει να συμφωνήσουμε ότι έχει ακόμη δουλειά να ρίξει προκειμένου να βγάλει πιο μεγάλες αντοχές και τρεξίματα και επιστροφές πίσω μέσα στο παιχνίδι. Κυρίως, όμως, να ταιριάξει περισσότερο και καλύτερα με τους συμπαίκτες του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*