Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ολυμπιακός: Όταν η Μονακό έπαιρνε τον Ονιεκούρου στη θέση του Ρόνι Λόπες!

Ολυμπιακός: Όταν η Μονακό έπαιρνε τον Ονιεκούρου στη θέση του Ρόνι Λόπες!

•Τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, ο Ονιεκούρου κι ο Ρόνι Λόπες έχουν ένα κοινό σημείο-πέραν βεβαίως του ότι είναι κι οι δύο εξτρέμ! Έχουν σχέση και οι δύο με τη Μονακό! Ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Ονιεκούρου από τη Μονακό κι ο Ρόνι Λόπες έφτιαξε το όνομα του μέσα από την παρουσία του στη Μονακό, από την οποία τον αγόρασε η Σεβίλλη!

•Μάλιστα, υπάρχει ένα ωραίο στοιχείο: οι δυό τους δεν συνυπήρξαν στη Μονακό για διαφορά δύο ημερών! Μιλάμε για το καλοκαίρι του 2019. Στις 12 Αυγούστου του 2019 η Μονακό αγόρασε από την Έβερτον με 13,5 εκ. Ευρώ τον Ονιεκούρου. Και στις 14 Αυγούστου η Μονακό έδωσε τον Ρόνι Λόπες στη Σεβίλλη με 25 εκ. Ευρώ! Κοινώς, η Μονακό πήρε τον Ονιεκούρου για να αντικαταστήσει τον Ρόνι Λόπες! Εκείνο τον Αύγουστο, ο Ρόνι Λόπες ήταν βασικός στην ενδεκάδα της Μονακό στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, στο Μονακό-Λιόν (και μετά πήγε στη Σεβίλλη). Κι ο Ονιεκούρου ήταν βασικός στη 2η και στη 3η αγωνιστική στα παιχνίδια Μετς-Μονακό και Μονακό-Νιμ (ερχόμενος από την Έβερτον).

•Ποια είναι η διαφορά τους;

Ο μεν Ρόνι Λόπες (25,5 ετών) έκανε τη διαφορά τη σεζόν 2017-18, με 50 παιχνίδια (!), 17 γκολ και 12 ασίστ, απογειώνοντας την καριέρα του. Το 2018-19 έπαιξε πάλι αρκετά παιχνίδια (29), αλλά είχε στο ενεργητικό του μόνο τέσσερα γκολ και δύο ασίστ, αφού επηρεάστηκε από ένα σοβαρό τραυματισμό που του στέρησε τη δυνατότητα να παίξει στο πρώτο μισό της σεζόν, για την ακρίβεια από τα μέσα Σεπτέμβρη έως και την Πρωτοχρονιά.

Ολυμπιακός: Όταν η Μονακό έπαιρνε Ονιεκούρου για αντι-Λόπες

Ο δε Ονιεκούρου (24 ετών) ποτέ δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στη Μονακό, παρότι ξεκίνησε ως βασικός και τον Αύγουστο του 2019, αλλά και στις αρχές της επόμενης σεζόν, το Σεπτέμβρη του 2020. Το λες δε και εντυπωσιακό ότι και στις δύο σεζόν ο Νιγηριανός έπαιξε στα δύο πρώτα ματς βασικός και μετά σε άλλα δύο αλλαγή κι έκτοτε ποτέ! Και τις δύο σεζόν έφυγε δανεικός για τη Γαλατασαράι…

Άσχετο: Στο μεταξύ, ο τουρκικός Τύπος εξακολουθεί να ασχολείται με τη μεταγραφή του Ρόνι Λόπες από τη Σεβίλλη στον Ολυμπιακό. Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι ήταν στο στόχαστρο της Τράμπζονσπορ και της Μπεσίκτας. Σε ένα άλλο ρεπορτάζ τονίζεται ότι ο παίκτης-στόχος των Γαλατασαράι και Μπεσίκτας υπέγραψε στον Ολυμπιακό…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*