Home / Μπάσκετ / Ολυμπιακός: Τέταρτη φορά στην ιστορία του πέντε σερί ήττες

Ολυμπιακός: Τέταρτη φορά στην ιστορία του πέντε σερί ήττες

Τις πέντε συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα, που θα ήταν έξι αν δεν είχε μεσολαβήσει το εξ’ αναβολής παιχνίδι με την Βιλερμπάν στην Γαλλία, έφτασε χθες ο Ολυμπιακός, στην ήττα με σκορ 76-53 από την Εφές Αναντολού στην Κωνσταντινούπολη.

Εκτός από την οριστική απώλεια των όποιων μαθηματικών πιθανοτήτων υπήρχαν για την επίτευξη του στόχου των πλέι οφ, αλλά και τα αρνητικά ρεκόρ που κατέγραψαν, οι «ερυθρόλευκοι» με τα πέντε συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, φλερτάρουν πλέον με την ισοφάριση μίας ακόμα αρνητικής επίδοσης. Συγκεκριμένα, είναι η τέταρτη φορά που χάνουν για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι στην σύγχρονη ιστορία της Ευρωλίγκας, ενώ αν κάνουν μία ακόμα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας την επόμενη εβδομάδα στο ΣΕΦ, θα ισοφαρίσουν την χειρότερη επίδοσή τους με έξι σερί ήττες!

Δεν αποκλείεται μάλιστα αν δεν αλλάξουν άμεσα αγωνιστική εικόνα, το αρνητικό ρεκόρ αυτό να σπάσει, καθώς θυμίζουμε πως μετά την πρωταθλήτρια Ευρώπης, τους περιμένει παιχνίδι στην Βιτόρια με την Μπασκόνια που έχει ακόμα πιθανότητες πρόκρισης. Το sportfm.gr, με αφορμή την φετινή που είναι μια εκ των χειρότερων περιόδων στην ιστορία του Ολυμπιακού, θυμήθηκε τις υπόλοιπες τέσσερις…

Πέντε συνεχόμενες ήττες λοιπόν οι πειραιώτες υπέστησαν για πρώτη φορά την σεζόν 2003/04, από την 1η έως και την 5η αγωνιστική. Με αντιπάλους της Σλασκ (εκτός), Βαλένθια (εντός), Ταουγκρές (εκτός), Εφές Πίλσεν (εντός) και Μπένετον Τρεβίζο (εκτός). Την σεζόν 2007/08, η επίδοση… ισοφαρίστηκε στα παιχνίδια με Πρόκομ (εκτός), Ζαλγκίρις (εκτός), Σιένα (εντός), που προκάλεσε και την αποχώρηση του Πίνι Γκέρσον από την τεχνική ηγεσία, Μακάμπι (εντός) και Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός). Η πιο πρόσφατη κακή περίοδος αποτελεσμάτων, καταγράφεται το 2018/19, αλλά κόντρα σε πολύ δυνατές ομάδες όπως οι Φενέρμπαχτσε (εκτός), Μπαρτσελόνα (εντός), Μακάμπι (εκτός), Εφές (εκτός) και ΤΣΣΚΑ (εντός).

Το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ που θα προσπαθήσει να αποφύγει ο Ολυμπιακός στην συνέχεια, έχει την περίοδο 2004/05, όταν το τμήμα μπάσκετ ήταν σε πτώση και στο μεταίχμιο της μετάβασης στην εποχή της δόξας υπό την σκέπη των αδελφών Αγγελόπουλων. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί έξι συνεχόμενες φορές κατά σειρά από Πρόκομ (εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός), Παρτιζάν (εκτός), Εφές Πίσλεν (εντός) στο ιστορικό 59-110 που είναι η πιο βαριά ήττα του Ολυμπιακού, Εστουδιάντες (εκτός) και Κλιμάμιο Μπολόνια (εκτός).

Η αμέσως καλύτερη… χειρότερη επίδοση από τις παραπάνω, είναι οι τέσσερις σερί ήττες που υπέστη ο Ολυμπιακός και πάλι υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα την σεζόν 2013/14. Τότε που ηττήθηκε από Παναθηναϊκό (εκτός), Φενέρ (εκτός), Αρμάνι (εντός) και Μπαρτσελόνα (εκτός).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*