Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ολυμπιακός: Μυστικό το μικρό παθητικό! Με 4 στόπερ ο Μαρτίνς!

Ολυμπιακός: Μυστικό το μικρό παθητικό! Με 4 στόπερ ο Μαρτίνς!

· Είναι μία σημαντική παράμετρος για τον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς στο Αζερμπαϊτζάν, ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν προκρίσεις και στις εννιά τελευταίες καλοκαιρινές ευρωπαϊκές παρτίδες τους.

· Οι έξι τελευταίες είναι με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο, όμως και οι εννιά αυτές προκρίσεις έχουν μία κοινή συνισταμένη: το μικρό παθητικό που είχε η ομάδα στο αμυντικό κομμάτι της. Κράτησε το μηδέν σε πέντε παιχνίδια (με Αρούκα 1-0, Ριέκα 1-0, Πλίζεν 0-0, Μπασάκσεχιρ 1-0, Ομόνοια 0-0) και δέχθηκε μάξιμουμ ένα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια (με Παρτίζαν 3-1, Λουκέρνη 3-1, Μπέρνλι 1-1, Κράσνονταρ 2-1).

· Μάλιστα, μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι ο Ολυμπιακός και στα τρία τελευταία παιχνίδια στα οποία έφαγε γκολ, ήταν με τις προκρίσεις τελειωμένες: τη Λουκέρνη την είχε κερδίσει 4-0 στο πρώτο ματς…Από την Μπέρνλι ισοφαρίστηκε στο 85’ (1-1) κι ενώ είχε προηγηθεί στο 83’ (1-0) και το σκορ του πρώτου αγώνα ήταν 3-1 υπέρ του…Και την Κράσνονταρ την είχε επίσης κερδίσει 4-0 στο πρώτο ματς…

· Άρα, έχουμε το Νο 1 μυστικό για τον Ολυμπιακό στις εννιά διαδοχικά προκρίσεις του αυτά τα πέντε τελευταία χρόνια. Άλλωστε, αν καταφέρει να κρατήσει πάλι το μηδέν πίσω ο πρωταθλητής Ελλάδας πέρασε, ενώ αν φάει ένα γκολ και πάλι θα προκριθεί αν σκοράρει ο ίδιος έστω μία φορά η, το ματς βεβαίως θα πάει στην παράταση, αν αποτύχει να σκοράρει.

· Ας έχουμε δε υπόψιν μας ότι ο Μαρτίνς σχεδιάζει να οχυρώσει όσο μπορεί καλύτερα την άμυνα του αύριο στο Μπακού. Παίζοντας ακόμη και με τέσσερις στόπερ: και Σεμέδο και Μάρκοβιτς και Μπα και Σισέ! Μην εκπλαγείτε καθόλου να τους δείτε και τους τέσσερις μαζί στην αρχική ενδεκάδα! Να υπενθυμίσω ότι πέρυσι, στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Βόλο, ο Μαρτίνς είχε βάλει τον Σισέ στο τέλος του ματς σε ρόλο αριστερού μπακ!

Ολυμπιακός: Μυστικό το μικρό παθητικό-Με 4 στόπερ ο Μαρτίνς

· Όλα είναι ανοικτά, ειδικά έχοντας τόσα προβλήματα, με τους δύο βασικούς ακραίους μπακ (Ανδρούτσο και Ρέαμπτσιουκ) εκτός μάχης, αλλά και με τους τρεις βασικούς κεντρικούς χαφ (Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Καμαρά) εκτός δράσης. Επιπλέον δε τον Βρουσάι, που έχει τη δυνατότητα να παίξει και μπακ, να έχει χάσει προπονήσεις. Λείπουν επιπλέον κι ο πιο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, ο Παπασταθόπουλος, που ασφαλώς υπολογίζονταν για βασικός, αλλά κι ο πιτσιρικάς Αγκιμπού Καμαρά, που στο πρώτο ματς είχε μπει αλλαγή. Και φυσικά έξω ο Τικίνιο, ο Φορτούνης, όπως κι ο Κρίστινσον, ενώ εκτός λίστας ως γνωστόν είναι οι Πέπε, Τιάγκο, Ντρέγκερ.

· Ουσιαστικά ο Μαρτίνς έχει στη διάθεση του 17 παίκτες, τους Τζολάκη, Βάτσλικ, Λαλά, Αβραάμ, Σεμέδο, Σισέ, Μάρκοβιτς, Μπα, Κουντέ, Σουρλή, Βαλμπουενά, Μασούρα, Ραντζέλοβιτς, Τσούμιτς, Χασάν, Αλγκασίμ Μπα και τον Ελ Αραμπί, επίσης έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις όπως ο Βρουσάι. Αλλά και οι δύο είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν.

· Άσχετο: Όταν το όνομα του Ονιεκούρου είχε εξαφανιστεί σχεδόν απ΄ όλα τα πρωτοσέλιδα εδώ και ημέρες, εδώ στο sport-fm.gr, την Παρασκευή, επέμενα…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*