Home / Άλλα Σπόρ / Ολυμπιακός και Σαντορίνη μετρούν αντίστροφα για τον 1ο τελικό

Ολυμπιακός και Σαντορίνη μετρούν αντίστροφα για τον 1ο τελικό

Στην Α1 βόλεϊ γυναικών

Αθήνα
Η σειρά των τελικών του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ γυναικών ξεκινάει την Παρασκευή (15/4, 18.30, Novasports1) από το κλειστό του Ρέντη, όπου ο Ολυμπιακός με πλεονέκτημα έδρας θα υποδεχτεί την πρωτάρα στη φάση αυτή και μαχητική Θήρα στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Η «Πειραιώτισσα» Στέλλα Χριστοδούλου και η «Σαντορινιά» Νίκη Μουντάκη, οι αρχηγοί των δυο μονομάχων βρίσκονται σε ετοιμότητα και περιμένουν με ενθουσιασμό τη σειρά που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Ελλάδας.

Αναλυτικά η γνώμη αλλά και η… πρόβλεψη των αρχηγών:

Για τον Ολυμπιακό το να παίζεις τελικούς τα τελευταία χρόνια είναι μια συνηθισμένη διαδικασία, ενώ για τον ΑΟΘ αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο. Πόσο μπορεί να επηρεάσει την σειρά των τελικών αυτό το δεδομένο είτε θετικά είτε αρνητικά;

Στέλλα Χριστοδούλου: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στην διεκδίκηση των τίτλων και στόχος μας και φέτος είναι η διατήρηση των κεκτημένων. Η Σαντορίνη δίκαια βρίσκεται στους τελικούς και από την πορεία της στο πρωτάθλημα αλλά και με τις εμφανίσεις που έκανε στη σειρά των ημιτελικών. Από κει και πέρα εμείς θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό ανεξάρτητα από τον αντίπαλο να παίξουμε πολύ καλό βόλεϊ και να γίνουν καλά παιχνίδια».

Νίκη Μουντάκη: «Σίγουρα αποτελεί πλεονέκτημα η συμμετοχή του Ολυμπιακού στον τελικό όλα αυτά τα χρόνια γιατί έχει εμπειρία και γνωρίζει πως ακριβώς πρέπει να διαχειριστεί αυτά τα παιχνίδια. Από την άλλη πλευρά η παρθενική συμμετοχή της ομάδας μου σίγουρα έχει το πλεονέκτημα του ενθουσιασμού και της χαράς για την συμμετοχή σε κάτι νέο. Είναι η πρώτη φορά για όλες τις αθλήτριες της ομάδας».

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά στους τελικούς το ζευγάρι των φιναλίστ δεν θα αποτελείται από δυο ομάδες που προέρχονται αμφότερες από μεγάλα αστικά κέντρα, τι διαφορετικό θεωρείτε ότι θα προσφέρει στη φετινή σειρά των τελικών και στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών γενικότερα.

Στέλλα Χριστοδούλου: «Σίγουρα είναι θετικό το γεγονός ότι ομάδες από την επαρχία και τα νησιά όπως η Σαντορίνη μετέχουν στην Α1 είναι ευχάριστο για εμάς ότι θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο αφού η Σαντορίνη έχει δείξει ότι αγαπάει το βόλεϊ».

Νίκη Μουντάκη: «Είναι πολύ ευχάριστο θεωρώ μετά από τόσα χρόνια “μονοπωλίου” μια ομάδα από ένα νησί να συμμετέχει στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος. Βοηθάει στην αποκέντρωση και σίγουρα στην ανάπτυξη του αθλήματος και σε μικρότερες περιοχές. Το άθλημα γίνεται γνωστό, τα παιδιά αποκτούν πρότυπα και ο αθλητισμός μπαίνει στην καθημερινότητα όλων των ανθρώπων της μικρής κοινωνίας».

Στο αγωνιστικό κομμάτι ποια θα είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν τους αγώνες της τελικής σειράς και θέλουμε τη πρόβλεψη σας στις πόσες νίκες θα κριθεί ο φετινός τίτλος.

Στέλλα Χριστοδούλου:
«Σίγουρα θεωρώ ότι όποιος το θέλει περισσότερο στη διάρκεια των τελικών και κάνει τα λιγότερα λάθη θα πάρει τα πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί καλά και θα τα δώσουμε όλα για το πρωτάθλημα.

Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για τον αριθμό των αγώνων στους οποίους θα κριθεί ο τίτλος αφού η Σαντορίνη είναι μια πολύ καλή ομάδα. Επαναλαμβάνω ότι εμείς θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πάρουμε το πρωτάθλημα και σίγουρα στόχος μας είναι να κερδίσουμε τρεις φορές τον αντίπαλό μας».

Νίκη Μουντάκη: «Μεγάλο ρόλο θα παίξει η διάρκεια στην καλή απόδοση, αφού τα παιχνίδια θα είναι ανά 2 ημέρες. Επίσης, η πίεση στο σέρβις θα μας βοηθήσει να κοντράρουμε τον Ολυμπιακό και φυσικά η αποφυγή λαθών. Θα χρειαστούν ίσως παραπάνω από 3 παιχνίδια για να βγει ο πρωταθλητής».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*