Home / Μπάσκετ / Ολυμπιακός: Δουλεύει για το μέλλον

Ολυμπιακός: Δουλεύει για το μέλλον

Ο στόχος της πρόκρισης στα πλέι οφ της Ευρωλίγκαςέχει απομακρυνθεί σχεδόν οριστικά για τον Ολυμπιακό. Στα δέκα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν τις μαθηματικές πιθανότητες που τους αναλογούν, με αρχικό στόχο να βελτιωθούν αγωνιστικά. Παράλληλα όμως, φαίνεται πως δουλεύουν και για την επόμενη μέρα.

Η πρόωρη ανανέωση της συνεργασίας με τον ΣακΚίλ ΜακΚίσικ είναι προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς η παραμονή του Αμερικανού γκαρντ/φόργουορντ, ενισχύει τον «κορμό» που ήδη υπάρχει για την νέα σεζόν με τους Σλούκα, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, Λαρεντζάκη, Χαραλαμπόπουλο και Μάρτιν, χωρίς να υπολογίζονται τυχών ανανεώσεις των συμβολαίων των υπόλοιπων παικτών που υπάρχουν ήδη στο ρόστερ. Οι οριστικές αποφάσεις για τις συνεργασίες με τους Έλληνες και ξένους παίκτες που δεν έχουν εγγυημένο συμβόλαιο για του χρόνου, θα παρθούν μετά το τέλος της σεζόν.

Παράλληλα με τους βασικούς όμως, ο Ολυμπιακός δεδομένα χρειάζεται ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου, εγχείρημα πάντως που είναι δύσκολο, από την στιγμή που στην παρούσα φάση το ελληνικό μπάσκετ δεν διαθέτει και πολλά ταλέντα υψηλού επιπέδου. Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν στις τάξεις της ανδρικής, αλλά και της αναπτυξιακής ομάδας αρκετούς Έλληνες. Όπου σε φιλικά όπως αυτά με τον Ιωνικό και την Λάρισα, αλλά και με το Μεσολόγγι που θα ακολουθήσει για φιλανθρωπικό σκοπό, έχουν την ευκαιρία να παίξουν για να βρουν ρυθμό και να δείξουν αν μπορούν να υπολογίζονται από την ομάδα για το μέλλον.

Με πρώτο και καλύτερο τον πιο έμπειρο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο κόουτς Μπαρτζώκας τεστάρει μέσω των αγώνων την πρόοδο των Αλέξανδρου Νικολαίδη, Βασίλη Χρηστίδη, Ιωσήφ Κολοβέρου και Διονύση Σκουλίδα, που βοηθούν καθημερινά στις προπονήσεις και κάποιες φορές λόγω τραυματισμών είναι και στην δωδεκάδα της ανδρικής ομάδας. Δεν είναι τυχαίο πως ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», σχεδόν σε όλο το παιχνίδι της Δευτέρας, εστίασε περισσότερο στους συγκεκριμένους παίκτες, κάνοντας παρατηρήσεις, δίνοντας οδηγίες και συμβουλές.

Μιλώντας για την επόμενη σεζόν, πόσοι εξ’ αυτών μπορούν όμως να λογίζονται ως ενεργά αγωνιστικά μέλη της πρώτης ομάδας; Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν ο Ολυμπιακός θα επιστρέψει στις εγχώριες διοργανώσεις, κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και κυρίως από το αν θα αλλάξουν με την νέα διοίκηση αυτά που έχει ζητήσει η ΚΑΕ για την βελτίωση της κατάστασης στο ελληνικό μπάσκετ. Να υπογραμμίσουμε πάντως εδώ, πως πρόθεση-θέληση των «ερυθρόλευκων», ακόμα και αν επιστρέψουν κάποια στιγμή στην Basket League, είναι να διατηρήσουν την αναπτυξιακή ομάδα στην Α2, χωρίς αυτή να έχει φυσικά δικαίωμα ανόδου.

Χαραλαμπόπουλος: Ανεβαίνει συνεχώς

Χωρίς να λογίζεται στην κατηγορία των άλλων τεσσάρων παικτών, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο δουλεύει πολύ ο Ολυμπιακός. Στα 24 του, θα έπρεπε ήδη βάσει του ταλέντου του να είχε κάνει πολύ περισσότερα βήματα, όμως οι συνεχόμενοι τραυματισμοί, δικά του λάθη στον τρόπο που δούλευε αλλά και οι υπερβολικές απαιτήσεις που υπήρχαν από αυτόν στον Παναθηναϊκό, τον έφεραν πολύ πίσω. Ήδη φέτος έχει αρχίσει σε πέντε παιχνίδια στην αρχική πεντάδα και ο Ολυμπιακός θα τον στηρίξει και την νέα σεζόν. Κόντρα στην Λάρισα ήταν ο καλύτερος του αγώνα, με 14 πόντους (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα), αλλά και 4 ριμπάουντ, μία ασίστ και μόλις ένα λάθος σε 22 λεπτά. Σιγά-σιγά δείχνει να καλύπτει το χαμένο έδαφος και να συνεχίσει να δουλεύει του χρόνου θα έχει περισσότερο χρόνο πίσω από Παπανικολάου και ΜακΚίσικ.

Νικολαίδης: Πιο έτοιμος απ’ όλους

Τον Αύγουστο κλείνει τα 19 του χρόνια και συστήθηκε πέρυσι στο κοινό σε δύο παιχνίδια Ευρωλίγκας, καθώς λόγω τραυματισμών ο κόουτς Μπαρτζώκας τον έριξε στα… βαθιά και ανταποκρίθηκε. Η προοπτική και το ταλέντο του είναι μεγάλη, ενώ σιγά-σιγά φαίνεται και η αλλαγή στο σώμα του από την δουλειά που γίνεται στην ενδυνάμωσή του. Κόντρα στην Λάρισα έβαλε δυο πολύ όμορφα καλάθια, πήρε πρωτοβουλίες στην οργάνωση, αλλά έκανε και κάποια λάθος φάουλ. Η λογική, αλλά και η εμπιστοσύνη που του δείχνει ο οργανισμός, λέει πως τη νέα σεζόν θα υπολογίζεται ακόμα περισσότερο και θα πάρει ευκαιρίες, ιδιαίτερα αν υπάρχουν αγώνες πρωταθλήματος.

Χρηστίδης: Πολύ βελτιωμένος

Στην δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, εκτός από πολύτιμες βοήθειες στην αναπτυξιακή ομάδα, έχει συμβολή και στις προπονήσεις, κοντράροντας τους βασικούς σέντερ. Έχει εξελιχθεί αρκετά και αυτό φάνηκε και στα δέκα λεπτά συμμετοχής κόντρα στην Λάρισα, όπου έκλεψε τις εντυπώσεις. Έβαλε 12 πόντους με 3/3 δίποντα και 6/8 βολές, μάζεψε 2 ριμπάουντ, έκανε ισάριθμα κλεψίματα, έβγαλε μία ασίστ και κέρδισε 5 φάουλ. Όπως και με τους περισσότερους νεαρούς, πάλι με την προϋπόθεση των εγχώριων διοργανώσεων, ίσως είναι χρήσιμος για τρίτος σέντερ.

Κολοβέρος: Με… θράσος

Όπως και ο Νικολαίδης, το καλοκαίρι θα κλείσει τα 19 του χρόνια και είναι από τα παιδιά που έχουν ξεχωρίσει από τα πρώτα του βήματα στις Ακαδημίες της ομάδας. Η βελτίωσή του είναι εμφανής, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ταχύτητα, το τσαγανό και το ότι δεν φοβάται να πάρει ευθύνες σε οργάνωση, δημιουργία, εκτέλεση. Διεισδύει συνεχώς προς το αντίπαλο καλάθι, παρά τα 186 εκατοστά του που ίσως είναι και το μοναδικό μειονέκτημα του. Πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες καλές εμφανίσεις στα φιλικά με Ιωνικό και Λάρισα, όπου στο δεύτερο παιχνίδι είχε 11 πόντους και 3 ασίστ σε 20 λεπτά. Ασφαλώς, θέλει αρκετό χρόνο και συμμετοχές σε ανταγωνιστικά παιχνίδια για να δείξει που μπορεί να φτάσει, όμως μελλοντικά δεν αποκλείεται να είναι χρήσιμος στους «ερυθρόλευκους».

Σκουλίδας: Ο «γηραιότερος»

Μετά από μία πολύ καλή σεζόν στον Χαρίλαο Τρικούπη (σ.σ. Μεσολόγγι) ο Ολυμπιακός τον απέκτησε για την δεύτερη ομάδα, όμως λόγω της πανδημίας έχει ενσωματωθεί στην πρώτη για να μην χάσει τον ρυθμό του και να βοηθάει στις προπονήσεις. Έχει ταλέντο ειδικά στο μακρινό σουτ, είναι όμως στα 24 και λογικά (εκτός αν ο κόουτς Μπαρτζώκας έχει άλλη άποψη) δεν μπορεί να λογίζεται ως παίκτης με προοπτική μέλλοντος για τους «ερυθρόλευκους». Το πέρασμά του από την ομάδα θα τον βοηθήσει πολύ να αποκτήσει εμπειρίες παίζοντας καθημερινά με υψηλού επιπέδου παίκτες και να είναι πιο έτοιμος για την συνέχεια της καριέρας του.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνηση μέλλοντος, που δείχνει πολλά ο ΜακΚίσικ

ΜακΚίσικ: «Εδώ είναι το σπίτι μου»

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*