Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ολυμπιακός: Διαχείριση, ενέργεια και απόδειξη πληρότητας

Ολυμπιακός: Διαχείριση, ενέργεια και απόδειξη πληρότητας

Ο Ολυμπιακός πήρε το απόλυτο από μία δύσκολη εκτός έδρας διπλή αγωνιστική με αντιπάλους την Μάρτσελόνα και τον Ερυθρό Αστέρα, δείχνοντας σημαντικά σημάδια αγωνιστικής βελτίωσης και όχι μόνο.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, ήταν οι πολλές λύσεις που είχε στον πάγκο, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ, και οι δώδεκα που αγωνίστηκαν έδωσαν άλλος πολλά άλλος λιγότερα και άλλος περισσότερα. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μοίρασε στα δύο παιχνίδια τον χρόνο, με στόχο την ενέργεια, και γνώμονα την κατάσταση που βρέθηκε ο κάθε παίκτης. Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά σε ποιες περιπτώσεις αναφερόμαστε και συγκεκριμένα τους έξι παίκτες που είχαν εντελώς διαφορετική παρουσία στα παρκέ του «Παλάου Μπλαουγκράνα» και της «Αλεξάνταρ Νίκολιτς Χολ».

Ο Βασίλης Σπανούλης, αγωνίστηκε για 6’:45’’ την Τρίτη και χθες 26’:50’’ όντας εξαιρετικός σε σκοράρισμα και δημιουργία. Ο Γιώργος Πρίντεζης, έμεινε απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο παρκέ για 9’:16΄΄ και χθες ήταν ο MVP με 26’:43’’ συμμετοχής. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, δεν έπαιξε καθόλου με την Μπαρτσελόνα, αλλά χθες ήταν ένας υπερπολίτιμος δωδέκατος παίκτης, με 11 πόντους, φοβερές άμυνες και ενέργεια, σε 15’:48’’. Μπήκε για πρώτη φορά στο ματς στα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου και δεν βγήκε ποτέ ξανά μέχρι το τέλος.

Ο Κώστας Παπανικολάου που ήταν πολύ καλός στην Βαρκελώνη, παίζοντας για 21’:19’’, χθες έπαιξε μόλις 11 λεπτά, καθώς οι συμπαίκτες του στο «3» έκαναν καλύτερη και πιο ταιριαστή στον αγώνα δουλειά. Ο σημαντικός για την νίκη της Τρίτης, Βεζένκοφ με 20’:54΄΄συμμετοχής, έπαιξε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα μόλις 3’:17΄΄, αφού δεν είχε ενέργεια και δεν του ταίριαζε η αναμέτρηση. Τέλος, ο ΜακΚίσικ, με καθοριστική εμφάνιση 16 πόντων και 25’:25΄΄ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, χθες ήταν μέτριος και γι’ αυτό έπαιξε 8’:21’’, δίνοντας τον χρόνο του στον Λαρεντζάκη.

Η παραπάνω διαχείριση και προσφορά, δείχνει πως ο κόουτς Μπαρτζώκας, αρχικά έχει μάθει καλύτερα το υλικό του και εμπιστεύεται όλους τους παίκτες του. Από τον πρώτο μέχρι τον… δέκατο τέταρτο, καθώς δεν αποκλείεται μέσα στην διάρκεια της σεζόν να δώσουν λύσεις εκεί που κανείς δεν τον περιμένει και οι συνήθως εκτός αποστολής, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Αντώνης Κόνιαρης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*