Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός-Απόλλων: Θέλει ουσία και θέαμα

Ολυμπιακός-Απόλλων: Θέλει ουσία και θέαμα

Θέλει μ’ έναν σμπάρο δυο τρυγόνια ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες υποδέχονται στις 18:15 (bwinΣΠΟΡ FM 94,6, sport-fm.gr, Novasports2) τον Απόλλωνα Σμύρνης στο πλαίσιο της εμβόλιμης 3ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Λαμίας και στοχεύει να συνδυάσει αυτήν τη φορά θέαμα με ουσία, καθώς η εμφάνισή του στο ΔΑΚ δεν ικανοποίησε. Αντιθέτως, στην πρεμιέρα είχε δημιουργήσει φάσεις (κυρίως στο τελευταίο εικοσάλεπτο), αλλά του έλειψε η αποτελεσματικότητα, την οποία είχε την περασμένη Κυριακή. Με αποτέλεσμα να έχει τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς.

Στην αντίπερα όχθη, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχει μείνει με… άδεια χέρια έως τώρα, καθώς ηττήθηκε με 4-0 στην πρεμιέρα από τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολούθησε το 3-1 από τον Βόλο στη Ριζούπολη. Όσο και αν είναι νωρίς και αν πρόκειται για μια ήττα… εντός προγράμματος, συν ακόμη μια, η οποία μπορεί να έρθει, φαίνεται ότι έχει αρχίσει έντονη μουρμούρα, η οποία έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με το έργο του Γιάννη Πετράκη. Παρότι βρισκόμαστε ακόμα στο «καλημέρα» της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά το πλάνο του Πέδρο Μαρτίνς, είναι δεδομένο ότι δεν θα παίξουν Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Γιαν Εμβιλά, οι οποίοι κρίθηκαν ανέτοιμη και δεν βρίσκονται στην αποστολή, η οποία αποτελείται από 24 παίκτες. Ως εκ τούτου, ο Τικίνιο θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης ξανά και είναι αρκετά πιθανό να φρεσκάρει κάπως την ενδεκάδα του ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ακολουθεί δύσκολο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη σε λίγα 24ωρα και στη συνέχεια το δύσκολο παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας. Στη διάθεση του 51χρονου τεχνικού είναι αυτήν τη φορά και ο Λαλά, ενώ ξανά στην αποστολή βρίσκεται και ο Γιώργος Μασούρας. Προφανώς, αν ευνοήσει η εξέλιξη του αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς θα δώσει ανάσες σε ακόμη περισσότερους παίκτες, έχοντας στο μυαλό του και το βαρύ πρόγραμμα, το οποίο έχει η ομάδα του αυτό το διάστημα.

Η αποστολή: Βατσλίκ, Κρίστινσον, Τζολάκης, Λαλά, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ, Ο. Μπα, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μάρκοβιτς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Σουρλής, Μπουχαλάκης, Κούντε, Μ. Καμαρά, Α. Καμαρά, Βαλμπουενά, Ονιεκουρού, Μασούρας, Λόπες, Βρουσάι, Α. Μπα, Τικίνιο.

Ο Γιάννης Πετράκης θα κάνει αλλαγές στον Απόλλωνα. Έχει κάνει αρκετές δοκιμές μετά το ματς με τον Βόλο και είναι δεδομένο ότι θα δώσει φανέλα βασικού στον Κωνσταντίνο Κότσαρη, με τον βασικό τερματοφύλακα της ομάδας, Νταβίνο Βέρχουλστ, να μένει στην εξέδρα. Είχε φανεί από τη Δευτέρα ότι θα δοθεί ευκαιρία στον Έλληνα γκολκίπερ, αλλά ο Βέλγος, ο οποίος έχει κάνει δύο κακά ματς, είναι εκτός αποστολής.

Δίχως να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Παράλληλα, ο Φατιόν εξέτισε κόντρα στον Βόλο την ποινή του για την αποβολή κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά τέθηκε νοκ-άουτ λόγω ενοχλήσεων. Σλίβκα και Κάστρο είναι οι δύο σταθερές επιλογές του 62χρονου τεχνικού για τα χαφ στα δύο πρώτα ματς. Ίσως εμπιστευθεί ξανά και τον Παπαγεωργίου στο πλευρό τους, όπως κόντρα στον Βόλο.

Η αποστολή αποτελείται από τους τους Κότσαρη, Κυρίτση, Βιτλή, Τουτουαρίμα, Μπαξεβανίδη, Ντεντάκη, Λισγάρα, Άλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο, Σλίβκα, Κραγιόπουλο, Ματέι, Παπαγεωργίου, Σαλί, Φαν Λα Πάρα, Παμλίδη, Τσιλούλη, Ντάουντα, Ιωαννίδη.

Πιθανές ενδεκάδες

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς, 4-2-3-1): Βατσλίκ- Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ, Καρμπόβνικ- Κουντέ, Μπουχαλάκης-Λόπες, Α. Καμαρά, Βαλμπουενά- Τικίνιο

Απόλλων (Γ. Πετράκης, 4-3-3): Κότσαρης- Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Άλβες, Τουτουαρίμα- Ματέι, Κάστρο, Σλίβκα- Φαν Λα Πάρα, Σαλί, Ντάουντα

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπίλια, Δημήτριος Σαμοϊλης

4ος: Κωνσταντίνος Περράκης

VAR: Ευάγγελος Μανούχος

AVAR: Ανδρέας Μεϊντάνας

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*