Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Οι παρατηρήσεις και το «τι κάνεις εκεί γιε μου» του Γιοβάνοβιτς – Μπήκε ο Χατζηγιοβάνης

Οι παρατηρήσεις και το «τι κάνεις εκεί γιε μου» του Γιοβάνοβιτς – Μπήκε ο Χατζηγιοβάνης

Με απογευματινή προπόνηση συνεχίστηκε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού στο Χορστ της Ολλανδίας, μια μέρα πριν από το δεύτερο φιλικό του τριφυλλιού κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου. Οι πράσινοι αντιμετωπίζουν την Κυριακή (17:00) την Άλκμααρ σε ένα ακόμη τεστ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Μπήκε ο Χατζηγιοβάνης

Σε φουλ πρόγραμμα μπήκε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Ο εξτρέμ του Παναθηναϊκού ακολούθησε για πρώτη φορά προπόνηση με την υπόλοιπη ομάδα, αφού συμμετείχε σε όλες τις ασκήσεις από την αρχή μέχρι το τέλος. Φάνηκε ότι θέλει λίγο διάστημα για να ανεβάσει ρυθμούς, αλλά η το επίπεδο φυσικής κατάστασης από τα τρεξίματα και τις κινήσεις του, ήταν ικανοποιητικό. Στο δίτερμα αγωνίστηκε ως αριστερό εξτρέμ, έχοντας κάποιες καλές κινήσεις, όπως και μια ωραία πάσα στον Καμπετσή που δεν κατέληξε σε γκολ.

Ασκήσεις κατοχής

Μετά το καθιερωμένο ζέσταμα, οι πράσινοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες και ακολούθησαν ασκήσεις κατοχής. Σε κάθε γκρουπ υπήρχε ένας μπαλαντέρ. Στο ένα ήταν ο Σανκαρέ και στο άλλο ο Ενγκμπακοτό. Τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που παρακολουθούσε το ένα γκρουπ μαζί με τον Κολομπούρδα, όσο και ο Κόντης που επέβλεπε το άλλο μαζί με τον Έρακ ζητούσαν υψηλό ρυθμό, ταχύτητα και συνεχώς «ντόπαραν» ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές να μη ρίχνουν την ένταση και ταυτόχρονα να σκέφτονται με ψυχραιμία τις μεταβιβάσεις τους, είτε αυτές ήταν κοντινές, είτε μακρινές.

Στο δίτερμα δε συμμετείχαν οι Σανκαρέ, Σάντσες και Μακέντα, προκειμένου να αποφορτιστούν ενόψει του φιλικού με την Άλκμααρ. «Μη φύγετε για το ξενοδοχείο, μείνετε να δείτε την προπόνηση», είπε ο Γιοβάνοβιτς με τους ποδοσφαιριστές να τηρούν κατά γράμμα την εντολή του κόουτς.

Μετά τις πρώτες ασκήσεις άφησε έξω τους Σανκαρέ, Σάντσες, Μακέντα για να αποφορτιστούν εν όψει του φιλικού με την Αλκμάαρ και τους είπε να μείνουν και να μην πάνε στο ξενοδοχείο, για να δουν το υπόλοιπο σκέλος.

Οι ομάδες ήταν οι εξής:

Ασπροι: Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Βέλεθ, Ρόμπι, Χουάνκαρ, Μαουρίσιο, Μπουζούκης, Αϊτόρ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής

Πορτοκαλί: Χατζηγιαννάκης, Σιδεράς, Αλεξανδρόπουλος, Σερπέζης, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ, Αθανασακόπουλος, Ενγκαμπακοτό, Βιγιαφάνιες, Σαβιέρ, Ιωαννίδης.

Οι Διούδης, Χριστογεώργος έμπαιναν εναλλάξ.

Η εντολή για το δίτερμα ήταν μάξιμουμ τρεις επαφές για τους ποδοσφαιριστές. Οι πορτοκαλί ήταν οι νικές με σκορ 2-1. Ο Βιγιαφάνιες άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ. Ο Σαβιέρ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-1, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε με ωραίο πλασέ ο Καμπετσής.

«Τι κάνεις εκεί γιε μου;»

Ο Γιοβάνοβιτς, τόσο κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, όσο και στο δίτερμα έκανε τις παρατηρήσεις του. Σε κάποιο σημείο του διπλού το διέκοψε για να κάνει παρατηρήσεις στον Αθανασακόπουλο. «STOP, STOP», φώναξε ο Σέρβος για να προσθέσει απευθυνόμενος στον νεαρό χαφ που είχε ξεχαστεί και βρισκόταν δεξιά αντί για τον άξονα που ήταν ο χώρος ευθύνης του. «Τι κάνεις εκεί γιε μου; Γιατί βρίσκεσαι εκεί; Πήγε να κάνεις overlap. Εδώ είναι η θέση σου, για ποιον λόγο να βρίσκεσαι στο άκρο; Δεν πηγαίνετε παντού στο γήπεδο οι μέσοι του άξονα. Εάν φύγετε από εδώ, κοίταξε τι κενό υπάρχει!», ήταν τα λόγια του 59χρονου που εξήγησε στον Αθανασακόπουλο τι πρέπει να κάνει.

«Είσαι μπακ, άσε τις τρέλες»

Χαρακτηριστική ήταν και η ατάκα του Γιοβάνοβιτς στον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, όταν ο τελευταίος ανέβηκε και ξεχάστηκε στο αριστερό άκρο. «Άσε τις τρέλες, που πας εκεί. Αριστερός μπακ είσαι, μην το ξεχνάς», του είπε σε ήρεμο τόνο ο προπονητής του.

* Ο Μπαρτ Σένκεφελντ συνέχισε το πρόγραμμά του με έντονο τρέξιμο, ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Πέρες και Κουρμπέλης. Δε γυμνάστηκε ο Πούγγουρας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*