Home / Άλλα Σπόρ / Οι θέσεις των Ελλήνων πινγκπονιστών στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης μετά το Μάλμε

Οι θέσεις των Ελλήνων πινγκπονιστών στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης μετά το Μάλμε

Στις νεαρές ηλικίες οι πίνακες αξιολόγησης του Αυγούστου από την ETTU είναι αυτόνομοι κι η σημασία τους αυτή τη χρονική στιγμή για την ελληνική πλευρά είναι ότι περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ νέων που έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο Μάλμε.

Άλλαξαν οι θέσεις όλων των διεθνών μας που πήραν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση και φυσιολογικά υπήρξε βαθμολογική βελτίωση των συντριπτικά περισσότερων, άσχετα αν δεν καταγράφηκε κάποιο πολύ υψηλό πλασάρισμα.

Το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι έξι αθλητές, οι έφηβοι Στάθης Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Μαδέσης, οι παίδες Κώστας Φάκαρος, Γιάννης Κιοσελόγλου, Κωνσταντίνος Αλεξούδης κι η νεανίς Στέλλα Τζαρίδου βρίσκονται στους πρώτους 90 της ευρωπαϊκής κατάταξης.

Πριν αναφέρουμε τις θέσεις στο European Ranking και για τα 15 παιδιά της αποστολής στη σκανδιναβική χώρα, να σημειώσουμε ότι από την αντίστοιχη εβδομαδιαία κατάταξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δεν είχε προκύψει τίποτα ουσιαστικό. Ο λόγος είναι ότι η ITTF υπολόγισε φέτος βαθμούς από το Ευρωπαϊκό νέων μόνο για πλασαρίσματα από τον τέταρτο γύρο και μετά, αντίθετα η ETTU, που αξιολογεί όλες τις διοργανώσεις της, λαμβάνει υπόψη αποτελέσματα κι από το αγώνισμα του ομαδικού.

Στην ηλικιακή κατηγορία Under 19 ανδρών, ο Στάθης Μανωλόπουλος ανέβηκε 11 θέσεις και πήγε στο νούμερο 58. Είναι ο αθλητής που είχε την καλύτερη πορεία στο απλό του Μάλμε, φτάνοντας στις θέσεις 17-32 και πήρε 973,5 πόντους.

Ο Αλέξανδρος Μαδέσης έπεσε έξι θέσεις κι είναι στο νούμερο 70. Ο Γιάννη Κούτρα βρέθηκε 97 θέσεις ψηλότερα και στο νούμερο 130 (απέσπασε 265,8 πόντους), ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος 103 θέσεις και το νούμερο 168 (με συν 65,6 πόντους) κι ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος, που αγωνίστηκε μόνο στα ατομικά, 594 θέσεις και το νούμερο 238 (41, 6 βαθμούς). Ο Μανωλόπουλος κι ο Μαδέσης αφήνουν την κατηγορία των εφήβων στο τέλος του χρόνου.

Στην Under 19 γυναικών, είχε σημαντική βελτίωση η Στέλλα Τζαρίδου, η οποία προχώρησε στον δεύτερο γύρο στο Μάλμε. Μετακινήθηκε στο νούμερο 87 με άνοδο 42 θέσεων, συγκεντρώνοντας από τους αγώνες 634 βαθμούς.

Η Ζωή Καζάκου είναι στο νούμερο 196 με άλμα 443 θέσεων. Είχε επιπλέον 41,6 βαθμούς. Η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έδωσε ανάλογη ώθηση στην κατάταξη και στα άλλα δύο κορίτσια, αφού η Αγγελική Ευμορφιάδη εμφανίζεται στο νούμερο 240 (399 θέσεις πιο ψηλά) κι η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στο 285 (354 θέσεις πιο ψηλά). Και τα δύο κορίτσια θα είναι τη νέα σεζόν στην κατηγορία των νεανίδων.

Στην Under 15 αγοριών, διατηρούν τρεις αθλητές μας τις υψηλές θέσεις χωρίς μεγάλες μεταβολές. Ο Κώστας Φάκαρος, που έφτασε στο πλασάρισμα 33-64 στο απλό, ανέβηκε στο νούμερο 40 από το 43 του προηγούμενου μήνα. Στη Σουηδία απέσπασε 620 βαθμούς.

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου κι ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, που είχαν μπει στο κυρίως ταμπλό, βρίσκονται τώρα στο Νο 45 και το Νο 54 αντίστοιχα. Ο πρώτος υποχώρησε επτά θέσεις (πήρε 270,8 βαθμούς) κι ο δεύτερος τέσσερις (263, 8 βαθμούς).

Ο Θεοφάνης Μήτκας έχασε 11 θέσεις κι είναι στο Νο 131 χωρίς ένδειξη για βαθμούς στη στήλη για το Ευρωπαϊκό. Ο Κιοσελόγλου και ο Αλεξούδης θα είναι και τη νέα χρονιά στην κατηγορία των παίδων.

Το ίδιο ισχύει και για τις 14χρονες Χριστίνα Τζενίδη κι Άννα-Φανουρία Μήτκα. Στην Under 15, μάλιστα, βελτίωσαν αισθητά τις θέσεις τους μετά από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Η Τζενίδη πήγε στο νούμερο 187 με άνοδο 117 θέσεων (συν 55,6 βαθμοί) κι η Μήτκα στο Νο 189 με άνοδο 203 θέσεων (43,6 βαθμοί).

Να σημειωθεί τέλος ότι στο European Ranking των ανδρών, που εξακολουθεί να έχει την ένδειξη «πειραματικό», ο Παναγιώτης Γκιώνης μετακινήθηκε στην 25η θέση από την 36η του Ιουλίου. Για την ETTU, εμφανίζεται να πήρε 962 πόντους από την πορεία του στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού (3.412 έχει συνολικά).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*