Home / Άλλα Σπόρ / Οι δύσκολες ώρες του Βιντάλ μετά την αποκάλυψη για την μεταμόσχευση στον γιο του

Οι δύσκολες ώρες του Βιντάλ μετά την αποκάλυψη για την μεταμόσχευση στον γιο του

Τα τελευταία χρόνια ο Αρτούρο Βιντάλ έχει παρουσιάσει πολλές πλευρές του χαρακτήρα του: δυναμικός στο γήπεδο, πληθωρικός όμως και έξω από αυτό στην ιδιωτική ζωή του, όπως έδειξε στο πρόσφατο Copa America. Εκεί όπου μία δική του περιπέτεια κατέληξε με κατεστραμμένο αυτοκίνητο και εκείνον φοβισμένο να κλαίει μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατανοώντας ίσως ότι η ιστορία αυτή μπορούσε να στοιχίσει περισσότερο στον ίδιο και την γυναίκα του, Μαρία Τερέζα.

Ο Βιντάλ άλλαξε ομάδα, πήγε από την Γιουβέντους στην Μπάγερν, αλλά δεν ξέχασε τις παλιές συνήθειές του, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι εφημερίδες της Χιλής. Σύμφωνα με αυτές, ο «βασιλιάς Αρτούρο» πετάχτηκε έξω από την εθνική για «πειθαρχικούς λόγους». Στην πραγματικότητα, είχε εμφανιστεί μεθυσμένος και με καθυστέρηση στην προπόνηση, με συνέπεια ο ομοσπονδιακός προπονητής της Χιλής, Χόρχε Σαμπάολι, να τον στείλει σπίτι του. Η επίσημη εκδοχή της ομοσπονδίας της Χιλής έκανε λόγο για «προσωπικούς λόγους»: «ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να εξαιρεθεί από την εθνική και να επιστρέψει στην Γερμανία».

Ο Βιντάλ απάντησε δείχνοντας πρώτα τους μύες του, σε μία φωτογραφία που τον εμφανίζει σαν Χάνιμπαλ, και γράφοντας στο Twitter: «Κόντρα σε όποιον θέλει το κακό μου». Στην συνέχεια, όμως, έβγαλε ένα διαφορετικό χαρακτήρα: «Σήμερα ξεκινάει η πρώτη δοκιμή στον κόσμο, μεταμόσχευσης τεχνητού παγκρέατος σε παιδιά στην Ιταλία. Εκεί τα παιδιά, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας παιδιού, θα παρακολουθούνται από γιατρούς και ειδικούς του κέντρου διαβήτη του Τορίνο, Μιλάνο, Ρώμης και Νάπολι. Ελπίζουμε αυτή η δοκιμή να πάει καλά. Πάμε Γκερέρο!!!!”.

Το παιδί του είναι ο Αλφόνσο, 6 ετών, και πάσχει από τότε που γεννήθηκε από διαβήτη τύπου 1, μία ασθένεια αυτοάνοση που εμφανίζεται σε παιδική και εφηβική ηλικία και μπορεί να βλάψει όργανα όπως τα μάτια, τα νεφρά, το νευρικό σύστημα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Ο Αλφονσίνο, όπως τον φωνάζει ο πατέρας Αρτούρο, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μεταμόσχευση παγκρέατος στο Τορίνο από την ιατρό Ιβάνα Ραμπόνε, ειδική στην παιδιατρική ενδοκρινολογία και τον διαβήτη, μία από τις καλύτερες που υπάρχουν. Ο Βιντάλ έστειλε την γυναίκα και τον γιο του στο Τορίνο και εκεί θα βρεθεί και ο ίδιος, αν και, όπως υποστηρίζουν οι εφημερίδες στην Χιλή, παραμένει ακόμα κάτι ασαφές: αυτή η μεταμόσχευση είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό, γιατί ο μέσος δεν ζήτησε από την Χιλή να μην είναι ανάμεσα στους κληθέντες, για να βρίσκεται κοντά στο παιδί του;

Ένα πράγμα είναι σίγουρο: θα είναι σίγουρα λυπηρό, εάν η αποκάλυψη της δύσκολης ασθένειας του παιδιού ήταν για να καλυφθεί ακόμα μία δική του κακή επιλογή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*