Home / Άλλα Σπόρ / Οι αντίπαλοι των Ελλήνων αθλητών στο Contender πινγκ πονγκ της Κροατίας

Οι αντίπαλοι των Ελλήνων αθλητών στο Contender πινγκ πονγκ της Κροατίας

Τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες έφτασαν την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Ζάγκρεμπ, όπου τη Δευτέρα ανοίγει το πρόγραμμα στο κροατικό World Table Tennis Contender. Το τουρνουά θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή 19 Ιουνίου και, από ελληνικής πλευράς, μετέχουν ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου.

Παραμονή της έναρξης του τουρνουά έγινε η κλήρωση των προκριματικών ταμπλό και οι Έλληνες πρωταθλητές έμαθαν τους πρώτους αντιπάλους τους. Στα αγωνίσματα του διπλού δεν μετέχουν οι διεθνείς μας, πάντως τα παιχνίδια στο απλό τούς βοηθούν ουσιαστικά για να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση και να μετρήσουν δυνάμεις.

Στην τριήμερη «νοκ άουτ» διαδικασία των προκριματικών έγιναν ταμπλό των «128» και στους άνδρες και στις γυναίκες. Η υπόθεση πρόκριση στο κυρίως ταμπλό είναι πολύ δύσκολη δεδομένου ότι προχωρούν μόνο οκτώ αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Θα πλαισιώσουν τους 24 που βρίσκονται απευθείας εκεί κι αυτό σημαίνει ότι για να προκριθεί κάποιος αθλητής από τα προκριματικά θα χρειαστεί τέσσερις νίκες.

Ο δεύτερος Έλληνας αθλητής της παγκόσμιας κατάταξης και τέσσερις φορές πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό των νεαρών ηλικιών, Γιάννης Σγουρόπουλος, κληρώθηκε στον πρώτο γύρο με τον Αυστριακό Μασιέ Κολοτζιέτσικ. Αν νικήσει, τότε στον δεύτερο γύρο, γύρο, επίσης, τη Δευτέρα 13 του μήνα θ’ αντιμετωπίσει τον Τσέχο Λούμπομιρ Γιάνκαρικ.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2021, Γιώργος Σταματούρος, θ’ αναμετρηθεί με τον Γιου Κβαν Το από το Χονγκ Κονγκ. Αν περάσει στους «64» θα συναντηθεί με το πρώτο φαβορί των προκριματικών, τον Σενεγαλέζο Ιμπραχίμα Ντιάβ.

Πάντα στον πρώτο γύρο των προκριματικών ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών, κοντράρεται με τον Ιταλό Ντανιέλε Πίντο κι, αν επικρατήσει, θα βρει μπροστά του τον Τσέχο (συμπαίκτη του Παναγιώτη Γκιώνη στην πολωνική Μπογκόρια) Πάβελ Σίρουτσεκ.

Ο δις πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών, Κώστας Κωνσταντινόπουλος, αγωνίζεται στους «128» με τον Βέλγο Φλορέντ Λαμπιέ. Αν πάρει τη νίκη τότε θα τεθεί αντιμέτωπος με το δεύτερο φαβορί, τον Κινέζο Σιάνγκ Πενγκ.

Στα απλό γυναικών του κροατικού WTT Contender η κορυφαία Ελληνίδα της παγκόσμιας κατάταξης, η Κατερίνα Τόλιου, κληρώθηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο με την Ινδή Σβάστικα Γκος. Αν προκριθεί στις «64», θ’ αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Αντρέα Ντράγκομαν.

Η Ελισάβετ Τέρπου, «ασημένια» πέρυσι και «χάλκινη» φέτος στο απλό γυναικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, θ’ αγωνιστεί στις «128» απέναντι στην Ουαλή Σαρλότ Κάρεϊ. Αν πάρει τη νίκη, θ’ αναμετρηθεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο με τη Βουλγάρα Πολίνα Τριφόνοβα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*