Home / Άλλα Σπόρ / Οι αντίπαλοι του Μουχθή και της Μπουρνιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Α.Με.Α.

Οι αντίπαλοι του Μουχθή και της Μπουρνιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Α.Με.Α.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Α.Με.Α στη Γρανάδα επανέρχεται ύστερα από τέσσερα χρόνια, με την Ελλάδα να ζει την περήφανη και πρωτόγνωρη στιγμή της διπλής αγωνιστικής παρουσίας. Το World Para Table Tennis Championships διεξάγεται 6-12/11 και τη χώρα μας εκπροσωπούν ο Γιώργος Μουχθής και η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά.

Στην πρώτη τους συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αμφότεροι θ’ αγωνιστούν στο απλό, ο 28χρονος πρωταθλητής στην κλάση των ορθίων και η 16χρονη πρωταθλήτρια στην κλάση 1 των ατόμων σε αμαξίδιο. Είναι στην πόλη της Ανδαλουσίας από την Παρασκευή, εκεί θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους και θ’ αρχίσουν την προσπάθειά τους την Τετάρτη.

Το βράδυ της Παρασκευής αμφότεροι έμαθαν τους αντιπάλους τους, ο Μουχθής στο «νοκ άουτ» ταμπλό και η Μπουρνιά στον όμιλο. Στην αποστολή της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α.) βρίσκονται για την τεχνική καθοδήγηση η Ελευθερία Νταουντάκη και ο Μίλαν Ιγκνάτοβιτς.

Στην κλάση 6 των ανδρών οι συμμετοχές είναι 18 και υπάρχουν κατευθείαν «νοκ άουτ» αγώνες και όχι γκρουπ. Το ταμπλό είναι των «32», στον πρώτο γύρο θα γίνουν μόνο δύο ματς και ο Μουχθής προχωρά «bye» στους «16». Εκεί, θ’ αντιμετωπίσει την προσεχή Τετάρτη τον Βρετανό Μάρτιν Πέρι. Αν πάρει τη νίκη και την πρόκριση, στα προημιτελικά θα συναντήσει είτε τον Χιλιανό Κρίστιαν Ντετόνι, είτε τον Ισπανό Αλβάρο Βαλέρα, ο οποίος είναι στη βάση του ταμπλό ως δεύτερο φαβορί.

Στην κλάση 1 των γυναικών αγωνίζονται έξι αθλήτριες κι έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ. Η Μπουρνιά βρίσκεται στο πρώτο γκρουπ κι έχει αντιπάλους την Πολωνή Ντορότα Μπούκλαβ (επικεφαλής) και τη Νοτιοαφρικανή Μαριάμ Αλμιρίσλ. Τις αντιμετωπίζει διαδοχικά την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ η Μπούκλαβ με την Αλμιρίσλ αναμετρώνται την Τρίτη στην έναρξη του γκρουπ. Οι δύο πρώτες θέσεις θα δώσουν πρόκριση στο τελικό στάδιο.

Το πρόγραμμα στους αγώνες των αθλητών μας σε ώρες Ελλάδας:

Τετάρτη 09/11:

Στις 12:30 Μπουρνιά – Μπούκλαβ Τραπέζι 2

Στις 15:30 Μουχθής – Πέρι δεν ορίστηκε ακόμα τραπέζι

Πέμπτη 10/11:

Στις 13:15 Μπουρνιά – Αλμιρίσλ Τραπέζι 4

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φιλοξενείται στο «Palacio Municipal de Deportes de Granada».

Τα αγωνίσματα και οι κλάσεις, όπως αναφέρονται στο προσπέκτους της ITTF, έχουν ως εξής:

Men’s singles (classes 1 to 11)

Women’s singles (classes 1 to 11)

Men’s doubles (classes MD4, MD8, MD14, MD18, MD22)

Women’s doubles (classes WD5, WD10, WD14, WD20, WD22)

Mixed doubles (classes XD4, XD7, XD10, XD14, XD17, XD20, XD22)

* Η Ισπανία διοργανώνει πρώτη φορά παγκόσμιο πρωτάθλημα για αθλητές με αναπηρίες στα 22 χρόνια ιστορίας του θεσμού.

* Η αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 είχε ακυρωθεί λόγω του κορωνοϊού. Η αμέσως προηγούμενη είχε γίνει το 2018 στο Λάτσκο της Σλοβενίας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*