Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Οι αλλαγές του Μίτσελ και ο Λιάσος που «έκλεψε» τη δόξα του Φορτούνη: 5+1 σημεία από τα Γιάννενα

Οι αλλαγές του Μίτσελ και ο Λιάσος που «έκλεψε» τη δόξα του Φορτούνη: 5+1 σημεία από τα Γιάννενα

Ο Ολυμπιακός υπέστη κάζο στα Γιάννενα, με το 2-2 κόντρα στον ΠΑΣ, ο οποίος επέστρεψε στο β’ μέρος από το 0-2.

To sport-fm.gr επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης και τα συμπεράσματα που προσέφερε ο αγώνας στους Ζωσιμάδες.

*Διπρόσωπος στο restart Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες γκρέμισαν στο β’ μέρος ό,τι με κόπο και Φορτούνη έχτισαν στο πρώτο ημίχρονο, αφού σε ένα ακόμη παιχνίδι υπέστησαν καθίζηση και το πλήρωσαν ακριβά, με αποτέλεσμα να πετάξουν δύο ακόμη βαθμούς. Έχει συμβεί επανειλημμένα φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη και φαίνεται ότι παρά το χρόνο για δουλειά που υπήρξε στη διακοπή, δύσκολα θα καταφέρουν να αποχωριστούν αυτό το κουσούρι. Στο πρώτο μέρος έχτισε μία καλή προίκα, αλλά αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, καθώς σπατάλησαν ευκαιρίες σε ένα ακόμη παιχνίδι και τη δυνατότητα να τελειώσουν από νωρίς το ματς. Στο δεύτερο, προσπαθείς να θυμηθείς ένα πραγματικά καλό διάστημα των «ερυθρόλευκων» και όσο και να στίβεις το μυαλό σου, δεν βρίσκεις. Μάλιστα, αμέσως μετά το 2-2, αντί να πιέσει ο Ολυμπιακός για το 2-3, αυτός που το επιδίωξε περισσότερο ήταν ο ΠΑΣ. Οι Πειραιώτες ανέβασαν στροφές στα τελευταία λεπτά και πλέον ήταν αργά, με αποτέλεσμα η επανεκκίνηση που έψαχναν μετά τη διακοπή να μην γίνει.

*Άργησαν και δεν βοήθησαν οι αλλαγές του Μίτσελ: Οι ομάδες έχουν το πλεονέκτημα (;) των πέντε αλλαγών από την καραντίνα και μετά. Ένα σημαντικό «όπλο» σε αρκετές περιπτώσεις, αρκεί να ξέρεις να το χρησιμοποιείς, καθώς πολλές φορές μπορεί να σε… τραυματίσει. Κάτι τέτοιο συνέβη με τους Πειραιώτες, οι οποίοι έκαναν πέντε αλλαγές (η μία αναγκαστική), αλλά το πρόσημο δεν ήταν θετικό για καμία. Ο Ανδρούτσος, ο οποίος πέρασε αντί του τραυματία Βρουσάι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κόντρα στον Μορέιρα, τον οποίο αν δεν ξεχνάμε κάτι δεν σταμάτησε ουσιαστικά σε καμία μονομαχία. Στο δεύτερο μέρος φάνηκε από νωρίς ότι χρειαζόταν να αλλάξει πράγματα ο Ολυμπιακός, τόσο σε επίπεδο προσώπων, όσο και στην προσέγγιση του αγώνα.

Βάσει της εικόνας της αναμέτρησης, οι αλλαγές ήρθαν αργά από τον Μίτσελ, αφού είχε αρχίσει εδώ και ώρα να αδειάζει η βενζίνη στο ντεπόζιτο και όταν έγιναν δεν μπόρεσαν να δώσουν πράγματα. Την ώρα, μάλιστα, που «φώναζε» το ματς ότι ο Ολυμπιακός ήθελε φρέσκα πόδια, ο Μίτσελ έβαλε τον σαφώς ανέτοιμο Κασάμι, που μέχρι πρόσφατα δεν είχε ούτε ένα επίσημο παιχνίδι (έκανε ντεμπούτο με τον Ατρόμητο) από το καλοκαίρι και μετά. Είναι αξιοσημείωτο ότι με Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ που είναι ξαθαρά δεκάρια, οι Πειραιώτες βρέθηκαν να παίζουν με τον Ελβετό σε ρόλο playmaker.

*Ο Φορτούνης δήλωσε «παρών»: Δυναμική επιστροφή σε προσωπικό επίπεδο στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού για τον 30χρονο μέσο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (το 2ο πολύ ωραίο) και έδειξε ότι είναι εδώ. Ασφαλώς και θα ήθελε η απόδοσή του να συνδυαστεί με θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, αλλά δεν διαγράφεται το γεγονός ότι πατάει και πάλι γερά στα πόδια του, έπειτα από μία πολύ δύσκολη περίοδο για τον ίδιο. Στο δεύτερο μέρος έπεσε και ο Φορτούνης, καθώς παρασύρθηκε από τη γενικότερη εικόνα των «ερυθρόλευκων», ξεμένοντας και από δυνάμεις. Πιθανόν να έπρεπε να τον προστατέψει ο Μίτσελ, δίνοντάς του ανάσες. Του αξίζουν μπράβο για ην επιστροφή που έκανε και την πίστη που έδειξε.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός: Τα συμπεράσματα του ματς

*Από αλλαγή… ήρωας: Ο Λιάσος τιμώρησε τον Ολυμπιακό και έγινε MVP του αγώνα, «κλέβοντας» τον τίτλο του πολυτιμότερου από τον Φορτούνη. Ο μέσος του ΠΑΣ είχε συνολικά πολύ καλή εικόνα, καθώς ήταν μέσα στις φάσεις, έχοντας και δοκάρι στο 62’, αλλά παραλίγο να μην είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Αφού ο Θανάσης Στάικος, θέλοντας να ρισκάρει περισσότερο ήταν έτοιμος να τον βγάλει, αλλά τελικά λύτρωσε την ομάδα του στην υπό άλλες συνθήκες τελευταία του φάση στο ματς.

* «Όργωσε» ο Μορέιρα: Ο Λιάσος δικαίως έστρεψε τα φώτα πάνω του, αφού με το γκολ του κράτησε όρθια τον ΠΑΣ και τιμώρησε τον Ολυμπιακό. Μεγάλη συμμετοχή έχει ασφαλώς και ο Παμλίδης, ο οποίος με ωραίο γκολ έβαλε ξανά στο κόλπο τους γηπεδούχους. Πολύ καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα να αποτελεί διαρκή πονοκέφαλο της «ερυθρόλευκης» άμυνας για τον οποίο δεν βρέθηκε… παυσίπονο, ήταν ο Μορέιρα. Ο εξτρέμ του ΠΑΣ έκανε τρομερή δεύτερο ημίχρονο, κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες με τον Ανδρούτσο και σέρβιρε στο 76’ το 2-2 στον Λιάσο.

*Πώς να παιχτεί ποδόσφαιρο: Δεν γίνεται να μην κάνουμε αναφορά και στο χάλι του πρώτου ημιχρόνου. Πέντε φορές διεκόπη συνολικά η αναμέτρηση και μάλιστα η τελευταία ήταν μετά την επιστροφή των ομάδων από σχεδόν 20λεπτη παρουσία στα αποδυτήρια, αφού εκεί έστειλε τις ομάδες ο Κουμπαράκης μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στο πρώτο τέταρτο το παιχνίδι σταμάτησε τέσσερις φορές και μάλιστα οι τελευταίες διακοπές ήταν back to back. Ο κόσμος των γηπεδούχων (όχι ότι δεν υπήρξαν παρατράγουδα από τους φιλοξενούμενους πριν το ματς) δεν καταλάβαινε από συστάσεις από τα μεγάφωνα, ούτε από τίποτα και ίσως αυτό που έσωσε το παιχνίδι ήταν το γεγονός ότι τελείωσαν (;) οι φωτοβολίδες. Πάντως, το πρώτο τέταρτο του αγώνα πήγε στα… σκουπίδια, αφού δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο και ήταν να σαν να μην έγινε.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*