Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Οι… αγριεμένοι Νετς ανοίγουν χρονικό «παράθυρο» συμμετοχής Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό

Οι… αγριεμένοι Νετς ανοίγουν χρονικό «παράθυρο» συμμετοχής Αντετοκούνμπο στο Προολυμπιακό

Οι Νετς συνέτριψαν τους Μπακς 125-86 στο Game 2 της ημιτελικής σειράς στην Ανατολική Περιφέρεια και πήραν θέση ξεκάθαρου φαβορί για την πρόκριση στους τελικούς, τόσο επειδή έκαναν το 2-0, όσο και λόγω της εξαιρετικής εικόνας τους στο παρκέ.

Και ξαφνικά προκύπτει χρονικό ζήτημα να προλάβει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Θανάσης, το Προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, ακόμη κι αν τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν καταδεικνύουν ότι πρέπει να υπολογίζεται βάσιμα κάτι τέτοιο. Αφενός καμία σειρά δεν έχει τελειώσει στο 2-0 ενώ χρειάζονται τέσσερις νίκες, αφετέρου ο Ρικ Πιτίνο έχει δηλώσει ότι ακόμα κι αν αποκλειστούν οι Μπακς από το Μπρούκλιν, δεν θεωρεί πιθανό να αγωνιστεί ο Γιάννης στον Καναδά.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δήλωσε συγκεκριμένα: «Ακόμα και αν ηττηθούν οι Μπακς από τους Νετς, αμφιβάλλω αν θα παίξει στο Προολυμπιακό ο Γιάννης, όμως τον περιμένουμε αν προκριθούμε στο Τόκιο», με τους αισιόδοξους να μπορούν να ερμηνεύσουν τη δήλωση και το «αμφιβάλω» ως όχι απολύτως και 100% αποτρεπτικό.

Παρά τα παραπάνω, το χρονικό περιθώριο να ταξιδέψουν ο Γιάννης και ο Θανάσης στον Καναδά, αν η σειρά με τους Νετς συνεχιστεί στο ίδιο μοτίβο και οι Μπακς αποκλειστούν πρόωρα, σαφώς και υπάρχει. Η Εθνική δίνει τον πρώτο της αγώνα στη Βικτόρια τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου (02:05 ώρα Ελλάδας) και σε περίπτωση αποκλεισμού των «ελαφιών», οι Αντετοκούνμπο αποδεσμεύονται το νωρίτερο στις 14 Ιουνίου και το αργότερο στις 20 του μήνα.

Αναλυτικά:

-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 4 παιχνίδια (δηλαδή σκούπα Νετς με 4-0) η σειρά τελειώνει στις 14/06

-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 5 παιχνίδια (δηλαδή πρόκριση Νετς με 4-1) η σειρά τελειώνει στις 16/06

-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 6 παιχνίδια (δηλαδή πρόκριση Νετς με 4-2) η σειρά τελειώνει στις 18/06

-Με πιθανή ολοκλήρωση στα 7 παιχνίδια (δηλαδή πρόκριση Νετς με 4-3) η σειρά τελειώνει στις 20/06

Τα παραπάνω συνεπάγονται ότι σε περίπτωση αποκλεισμού των Μπακς οι Αντετοκούνμπο θα έχουν «αέρα» 10 έως 16 ημερών μέχρι την έναρξη του Προολυμπιακού και αν -κακά τα ψέματα- ιδίως ο Γιάννης εκφράσει επιθυμία να ενισχύσει την Εθνική ομάδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα λάβει αρνητική απάντηση.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*