Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Οιωνός υποβιβασμού για Απόλλωνα

Οιωνός υποβιβασμού για Απόλλωνα

Εννιά αγώνες χωρίς να σκοράρει συμπλήρωσε ο Απόλλων Σμύρνης, στο 0-0 με τον Παναιτωλικό στη Ριζούπολη για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Οι ελπίδες της «ελαφράς ταξιαρχίας» για παραμονή λιγοστεύουν, ενώ ισοφάρισε το ρεκόρ αγώνων χωρίς να έχει καταφέρει να βρει τα αντίπαλα δίχτυα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα της Ριζούπολης δεν έχει καταφέρει να σκοράρει για εννιά αγώνες και 893 αγωνιστικά λεπτά.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τον Πανσερραϊκό, ο οποίος δεν είχε βρει δίχτυα επί εννέα σερί αγώνες το 1987/88, ενώ το 1974/75 ΑΕΛ είχε αντίστοιχες επιδόσεις και υποβιβάστηκε, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Δέκα αγώνες χωρίς να σκοράρει είχε ο Παναιτωλικός τη σεζόν 1975/76. Το αρνητικό ρεκόρ, όπως σημειώνει η SportDay, κατέχει ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, ο οποίος το 1971/72 δεν είχε σκοράρει σε 11 συνεχόμενα ματς.

Όλες οι προαναφερθείσες ομάδες είχαν υποβιβαστεί, εκτός από τον Παναιτωλικό που παρέμεινε στην κατηγορία, λόγω της αύξησης των ομάδων στην κατηγορία την επόμενη σεζόν.

Την ίδια στιγμή, ο Απόλλων συμπλήρωσε 14 σερί αγώνες χωρίς νίκη. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί το 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη στις 23 Οκτωβρίου 2021. Το ρεκόρ του, όμως, χωρίς κάποιο «τρίποντο» ήταν το 1965/66, όταν δεν είχε κερδίσει για 17 ματς και τελικά τερμάτισε με έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*