Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ξεκούραση, αποφάσεις και ανασύνταξη στον Αστέρα

Ξεκούραση, αποφάσεις και ανασύνταξη στον Αστέρα

Ο Αστέρας πήρε τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ιωνικό (1-0), ολοκληρώνοντας τον πρώτο γύρο με μια σχετική ηρεμία. Οι Αρκάδες πήραν 12 ημέρες ρεπό για να ξεκουραστούν λόγω της διακοπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ύστερα θα ξεκινήσουν τη δουλειά, με σκοπό να ανασυγκροτηθούν και να ανασυνταχθούν για τον δεύτερο γύρο της Super League.

Ωστόσο, μέσα σε αυτό το διάστημα θα παρθούν και οι απαραίτητες αποφάσεις για το καλό της ομάδας και την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουμε νεότερα, σχετικά με όσα αποφασιστούν και θα ενημερωθείτε μέσα από το sportfm.gr. Προς το παρόν… αναμονή!

Τι κρατάμε όμως από αυτές τις 13 αγωνιστικές; Πάμε να δούμε αναλυτικά.

Η έλλειψη ενός καθαρού φορ: Είναι ξεκάθαρο πλέον πως η ομάδα χρειάζεται έναν επιθετικό που θα έχει το εύκολο γκολ. Φυσικά υπάρχει ο Χερόνιμο Μπαράλες, ωστόσο ο Αργεντινός μεγαλώνει χρόνια με τα χρόνια και είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του στο γήπεδο. Ο Μπενίτο έχει αρκετά καλά (τεχνικά, τακτικά, πίεση), αλλά δεν έχει το βασικό για έναν σέντερ φορ: Το εύκολο γκολ. Ο Κρέσπι εξελίσσεται παιχνίδι με το παιχνίδι και είναι ένας παίκτης ο οποίος έχει να σου δώσει πολλά. Όμως, πρέπει να υπολογίσουμε και την απουσία ενός σημαντικού παίκτη που από την πρώτη κιόλας χρονιά πέρυσι, έκανε… παπάδες. Τον Κέβιν Σονί, ο οποίος παίζει δανεικός στη Χατάισπορ.

Σταδιακή πτώση της απόδοσης: Από το 60’ και μετά ο Αστέρας στα περισσότερα παιχνίδια του… κατεβάζει ταχύτητα. Είδαμε σε πολλά παιχνίδια ότι έμπαινε δυναμικά, έπαιζε, απειλούσε, ωστόσο από κάποια στιγμή και έπειτα οι παίκτες κατέβαζαν τον διακόπτη. Χρειάζεται συγκέντρωση, δουλειά, ηρεμία και να τα δίνουν όλα μέχρι το τέλος, όπως έκαναν πάντα, για να έρχονται οι νίκες και τα θετικά αποτελέσματα. Ίσως και έξτρα δουλειά στη φυσική κατάσταση.

Τα… ατού να επιστρέψουν στα κανονικά τους επίπεδα: Η κακή πορεία του Αστέρα στον πρώτο γύρο, οφείλεται και στο γεγονός πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές που τις περασμένες σεζόν ήταν οι διακριθέντες, φέτος δεν χρησιμοποιούνται σωστά. Παίκτες όπως ο Ριέρα, ο Άλβαρες, ο Πίτσου και ο Καρμόνα ήταν βαρόμετρο για τον Αστέρα, αλλά στη σεζόν που διανύουμε είναι… διαφορετικοί τελείως! Κινούνται σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης, δεν βοηθάνε σημαντικά και πρέπει ο προπονητής να τους βάλει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας του. Διότι ξεχειλίζουν από ποιότητα, αλλά πρέπει να την βγάλουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Το βάρος πρέπει να πέσει στην επίθεση: Ο Μεταξάς είναι ένας προπονητής που του αρέσει να φτιάχνει σκληροτράχηλες και δυσκολοκατάβλητες ομάδες, έχοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο που βασίζεται στην άμυνα και στην κόντρα-επίθεση. Εφόσον παραμείνει στην τεχνική ηγεσία, τότε θα πρέπει να ρίξει το βάρος στη διακοπή στην επιθετική λειτουργία. Γιατί δεν γίνεται όταν ο αντίπαλος δίνει την μπάλα στον Αστέρα, η ομάδα της Τρίπολης να μην ξέρει τι να την κάνει και να μην μπορεί να δημιουργήσει εύκολα. Πόσω μάλλον αν βρει κάποια κλειστή άμυνα απέναντί της, τότε τα βρίσκει σκούρα…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*