Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ξέσπασε στον Ιωνικό ο Παναθηναϊκός, στην επιστροφή του Γουόλτερς

Ξέσπασε στον Ιωνικό ο Παναθηναϊκός, στην επιστροφή του Γουόλτερς

Την αντίδραση του για τις δύο ήττες απέναντι σε Άλμπα και Μονακό, έβγαλε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ιωνικό. Οι «πράσινοι» πέρασαν άνετα από τη Νίκαια με 86-62, και πήραν ψυχολογία ενόψει του δύσκολου ματς με την Μακάμπι στο Ισραήλ (27/10). Με αυτόν τον τρόπο, ανέβηκαν στο 2-1 στη Basket League, ενώ οι Νικαιώτες έπεσαν στο 1-2.

To πιο θετικό νέο, πάντως, ήταν η επιστροφή του Νέιτ Γουόλτερς στη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού. Ο Αμερικάνος γκαρντ έδειξε νωθρός, ωστόσο η επάνοδός του φέρνει «χαμόγελα» στις τάξεις των «πρασίνων».

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς είχε καθαρό μυαλό, μπόρεσε εξαρχής να δυσκολέψει τον Ιωνικό με την πίεση πάνω στην μπάλα, και βρήκε αρκετές λύσεις στην επίθεση. Ο Ιωνικός, από την άλλη, δεν μπόρεσε να βρει ποτέ ένα δεύτερο επιθετικό πόλο δίπλα στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, και απέτυχε να διεκδικήσει τη νίκη.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης με 14 πόντους και πολλή δουλειά στο δημιουργικό κομμάτι. Από κοντά και οι δύο ψηλοί των «πρασίνων», Αρτούρας Γκουντάιτις και Γιώργος Παπαγιάννης, με 13 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά του Ιωνικού, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν μια «όαση» με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, δε βρήκε ποτέ όμως αντίστοιχη βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά και χωρίς επιθετικό ρυθμό στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις μόνο με τον Αρτούρας Γκουντάιτις, που σκόραρε 6 συνεχόμενους πόντους, ενώ από την άλλη ο Ιωνικός εστίασε στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Το σκορ στα πρώτα 7 λεπτά ήταν 7-6, μαρτυρώντας τη φτωχή επιθετική συγκομιδή των δύο ομάδων. Με την είσοδο των Πονίτκα και Μποχωρίδη ο Παναθηναϊκός βελτίωσε την άμυνά του πάνω στη μπάλα, υποχρέωσε τον Ιωνικό σε λάθη, και βρήκε πόντους στον αιφνιδιασμό, που τον οδήγησαν στο 11-17 της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να έχει βρει πια επιθετικό ρυθμό, αλλά και έναν νέο επιθετικό πόλο, τον Γιώργο Παπαγιάννη. Παράλληλα, ο Ιωνικός συνέχισε να δυσκολεύεται από την πίεση του Παναθηναϊκού, ενώ είχε μονοδιάστατο πρόσωπο επιθετικά, κυρίως με ποσταρίσματα του Μαυροκεφαλίδη. Οι «πράσινοι» άρχισαν να χτίζουν διαφορά, με όπλο την ευστοχία τους στη ρακέτα και τον επιθετικό οίστρο των δύο ψηλών τους. Ο Γκουντάιτις έφτασε τους 12, ο Παπαγιάννης σκόραρε 8 πόντους σε οκτώ λεπτά, ενώ από την άλλη ο Ιωνικός συνέχιζε τα λάθη και τις κακές επιλογές στην επίθεση. Όλα αυτά οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο +22 του ημιχρόνου (26-48), χωρίς μάλιστα να είναι σε καλή μέρα από τα 6.75 (3/10 στο ημίχρονο).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός άλλαξε μορφή παιχνιδιού, δίνοντας περισσότερη έμφαση στο περιφερειακό σουτ παρά στο παιχνίδι ρακέτας. Η επιθετική συγκομιδή των «πρασίνων» έπεσε, ωστόσο ο Ιωνικός συνέχιζε να έχει μόνο τον Μαυροκεφαλίδη σε καλή μέρα, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να μειώσει τη διαφορά. Ο Παναθηναϊκός βρήκε περιφερειακά σουτ με Γκριγκόνις, Μαντζούκα και Χουγκάζ, κι έτσι πήγε στο τέταρτο δεκάλεπτο με +24 (41-65).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πια διαδικαστικό, με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να έχει «οίστρο» από τα 6.75. Το 3/10 του πρώτου ημιχρόνου είχε γίνει πια 8/15 και η διαφορά συνέχισε να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης πάντως ήταν ασταμάτητος επιθετικά, όμως δε βρήκε ποτέ ένα δεύτερο πόλο στην επίθεση. Στα τελευταία λεπτά πήρε χρόνο και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης που δεν αγωνίστηκε στο υπόλοιπο παιχνίδι, και πρόλαβε να πετύχει 6 πόντους. Το τέταρτο δεκάλεπτο έκλεισε χωρίς να αλλάξει τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να περνάει από τη Νίκαια με σκορ 86-62.

Τα δεκάλεπτα: 11-17, 26-48, 41-65, 62-86

Ιωνικός (Μέξας): Αρσενόπουλος 15 (5 ασίστ), Μαυροκεφαλίδης 20 (7 ριμπάουντ), Μάντζαρης 6 (5 ασίστ, 4 λάθη), Χόκινς 10 (7 ριμπάουντ), Λέισι 6 (3 ριμπάουντ), Σίμονς, Κιούσης, Πετανίδης, Κορκοντζέλος, Οκεκουόγεν 1, Λόουτον 4 (6 ριμπάουντ)

Παναθηναϊκός (Ράντονιτς): Καλαϊτζάκης Π 9 (9 ριμπάουντ), Γουόλτερς 4 (3 ριμπάουντ), Γουίλιαμς, Γκριγκόνις 9 (3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 λάθη), Γκουντάιτις 13 (4 ριμπάουντ), Παπαγιάννης 12 (7 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 14 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 λάθη), Άντριους 2, Πονίτκα 6 (3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 λάθη), Μαντζούκας 8 (4 ριμπάουντ)

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσιριγώτης

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*