Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ντόμινο! Ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει Λαπροβίτολα από Μπαρτσελόνα που αν τον χάσει, θέλει… Σλούκα!

Ντόμινο! Ο Παναθηναϊκός πάει να πάρει Λαπροβίτολα από Μπαρτσελόνα που αν τον χάσει, θέλει… Σλούκα!

Χαμός! Ένα δημοσίευμα της El Mundo Deportivo και του πολύ έγκυρου Χοσέ Ιγνάσιο Χουγκουέτ αποκαλύπτει κίνηση του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Νικολάς Λαπροβίτολα. Μάλιστα, το δημοσίευμα προσθέτει πως αν ο Αργεντινός γκαρντ αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη, τότε οι «μπλαουγκράνα» θα κινηθούν για τον Κώστα Σλούκα, που είναι σε συζητήσεις για το μέλλον του αφού έληξε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, οι «πράσινοι» μετά την απώλεια του Κέβιν Πάντερ (που τελικά ανανέωσε με την Παρτιζάν), έχουν στραφεί στον Λαπροβίτολα για την ενίσχυση στα γκαρντ. Ο 33χρονος άσος υπέγραψε μεν πέρσι επέκταση συμβολαίου με την «Μπάρτσα» ως το 2026, ωστόσο ο Παναθηναϊκός φέρεται πρόθυμος να πληρώσει το buy out των 600.000 ευρώ και να του προσφέρει μεγαλύτερο συμβόλαιο για να τον αποκτήσει, συνεπώς όλα είναι στο χέρι του παίκτη. Υπενθυμίζεται πως ο Λαπροβίτολα είχε βρεθεί κοντά στον Παναθηναϊκό και πριν από δύο καλοκαίρια (2021), αλλά τότε ο παίκτης είχε προτιμήσει τους Καταλανούς.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στην Μπαρτσελόνα θέλουν να είναι προετοιμασμένοι για ενδεχόμενη αποχώρηση του Λαπροβίτολα και έχουν θέσει ως πρώτο τους στόχο τον Κώστα Σλούκα. Ο 33χρονος γκαρντ είναι ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, που του έχει κάνει μεν πρόταση ανανέωσης, ωστόσο ο ίδιος δεν είναι ευχαριστημένος με τον ρόλο του. Ο διεθνής άσος λέγεται πως σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξει περιβάλλον και ένα έξτρα κίνητρο για τον ίδιο θα ήταν να βρει στη Βαρκελώνη τον κολλητό του, Γιαν Βέσελι, με τον οποίο κάνουν αυτή την περίοδο διακοπές μαζί με τις οικογένειές τους στην Ιταλία. Η El Mundo Deportivo σημειώνει πως ο Σλούκας θα έλεγε το «ναι» στην Μπαρτσελόνα για ένα συμβόλαιο ανάλογο αυτού που φέρεται να του προσφέρει ο Ολυμπιακός για ανανέωση, δηλαδή περίπου 1,5 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Ο Λαπροβίτολα είχε φέτος 10,4 πόντους (41,8% στα τρίποντα), 4,6 ασίστ, 2,2 ριμπάουντ, 2,2 λάθη και 11,1 στην αξιολόγηση σε 23:43 κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, φτάνοντας μέχρι το Final 4. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, το οποίο κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα, ο 33χρονος άσος είχε 12,4 πόντους (41,5% στα τρίποντα), 3,8 ασίστ, 2,3 ριμπάουντ και 12,8 στην αξιολόγηση σε 22:39 ανά αγώνα σε 42 εμφανίσεις.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*