Home / Ποδόσφαιρο / Football League / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / Νταβίνο Βέρχουλστ, η εξομολόγηση: Η ηρωίδα κόρη του, το ψάρεμα και οι Ντε Μπρόινε, Κουρτουά!

Νταβίνο Βέρχουλστ, η εξομολόγηση: Η ηρωίδα κόρη του, το ψάρεμα και οι Ντε Μπρόινε, Κουρτουά!

Ένας πολύ ευχάριστος τύπος, με χιούμορ και ανοικτός στο να μιλήσει για όλα. Ένας άνθρωπος που σε κρατάει με όσα λέει και όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω έχει πολλά και ενδιαφέροντα να πει.

Για την πρόταση του Απόλλωνα Σμύρνης, την οποία έμαθε ενώ… ψάρευε (σσ. παρακάτω θα δείτε και σχετική φωτογραφία). Την παρουσία του στην Ελαφρά Ταξιαρχία, αλλά και το γεγονός πως προσπαθεί να συνηθίσει την κίνηση στους ελληνικούς δρόμους.

Την καριέρα του στο Βέλγιο και τη συνύπαρξη με τους πλέον σούπερ σταρ και τότε… παιδιά, Τιμπό Κουρτουά και Κέβιν Ντε Μπρόινε (σσ. όπου υπάρχει, επίσης, σχετική φωτογραφία).

Φυσικά, δεν δίστασε να αναφερθεί στο σοβαρό πρόβλημα υγείας της κόρης του που για έναν χρόνο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο με καρκίνο, αλλά απέδειξε πως είναι ηρωίδα, πως είναι μαχητής και το ξεπέρασε λειτουργώντας σαν τον… τερματοφύλακα πατέρα της!

Όλος αυτός ο πρόλογος για τον Νταβίνο Βέρχουλστ. Τον Βέλγο πορτιέρε που εντυπωσιάζει με τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης και εξομολογείται στον bwinΣΠΟΡ FM και στον Γιώργο Τσανάκα τα σημαντικότερα γεγονότα της καριέρας και της ζωής του.

Κεφάλαιο 1: Η ζωή και η… κίνηση στην Ελλάδα, ο Απόλλων Σμύρνης και ο… κορωνοϊός

Ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο. Δέχτηκε την πρόταση από τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ βρισκόταν για ψάρεμα στο Βέλγιο. Η σεζόν δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον ίδιο αφού όπως αναφέρει είχε νοσήσει από τον κορωνοϊό, αλλά στη συνέχεια πήρε τα γάντια του βασικού στην ομάδα. Έχει εγκληματιστεί στην Ελλάδα, αλλά δυσκολεύεται να συνηθίσει ακόμη την… κίνηση όπως παραδέχεται. Την ίδια ώρα, οριοθετεί τους στόχους της Ελαφράς Ταξιαρχίας που βλέπει… 9άδα!

-Σου αρέσει η Ελλάδα; Πώς είναι η ζωή σου στη χώρα μας, ήταν εύκολη η προσαρμογή σου;

«Φυσικά, μου αρέσει πάρα πολύ, πόσο όμορφη χώρα έχετε! Η ζωή είναι υπέροχη εδώ, οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί. Βέβαια, το μόνο δύσκολο να συνηθίσεις εδώ είναι η κίνηση χαχα».

-Σε μια παλιά συνέντευξη είχες πει πως όταν ήρθε η πρόταση από τον Απόλλωνα ήσουν για ψάρεμα. Ήταν εύκολο να πάρεις την απόφασή σου και να έρθεις στην ομάδα;

«Ναι έτσι είναι, είχα πάει για ψάρεμα και κάποιος με κάλεσε και μου είπε για τον Απόλλωνα. Αυτό συνέβη την Κυριακή και την Δευτέρα το απόγευμα αποφάσισα να έρθω. Έψαξα για μερικά πράγματα και κατάλαβα πως ο Απόλλων είναι η κατάλληλη ομάδα για εμένα».

-Η σεζόν πάντως δεν ξεκίνησε τόσο καλά για εσένα. Πρώτα μερικά προβλήματα υγείας, αλλά στη συνέχεια μπήκες στην ενδεκάδα και έχεις παίξει στα 10 από τα 12 ματς…

«Αν μη τι άλλο, αυτή ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Έπρεπε να μείνω σε καραντίνα για 14 ημέρες λόγω του κορωνοϊού και κάπως έτσι έχασα αρκετό έδαφος. Μετά όπως άρχισα να προπονούμαι πολύ σκληρά για να φτάσω στο επιθυμητό επίπεδο που βρίσκομαι τώρα».

-Η φετινή σεζόν σου είναι εξαιρετική. Είσαι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πρώτου γύρου στον Απόλλωνα, έχεις κάνει καλές εμφανίσεις και μετά από χρόνια η ομάδα κατάφερε να βρει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα. Εσύ είσαι ευχαριστημένος στον Απόλλωνα;

«Σε ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σου. Προφανώς όλα αυτά με κάνουν να νιώθω πολύ καλά και να έχω ψυχολογία, αλλά είμαι μόνο ένα κομμάτι της ομάδας. Φυσικά, θέλω να συνεχίσω να είμαι ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής για τον Απόλλωνα. Αυτή η ομάδα ανήκει αναμφίβολα στην πρώτη κατηγορία».

-Ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας, Θανάσης Κόης, ήταν ένας πολύ καλός τερματοφύλακας επίσης, από τους καλύτερος που έπαιξαν στην ομάδα την τελευταία 20ετία. Πώς είναι η συνεργασία σας;

«Πάρα πάρα πολύ καλή. Από την πρώτη ημέρα δέσαμε, ταιριάξαμε. Ξέρει ακριβώς πως να δουλέψει μαζί μου και αυτό μας κάνει να έχουμε ακόμη καλύτερη σχέση».

-Η ομάδα πώς σου φαίνεται; Κακό ξεκίνημα στην αρχή με ήττες από Άρη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μεταξύ άλλων, αλλά στη συνέχεια τα πάτε εξαιρετικά και έχετε μαζέψει 12 βαθμούς. Στόχος είναι μόνο η αποφυγή του υποβιβασμού ή να πάρετε και μια καλή θέση στη βαθμολογία;

«Ναι, παρότι είχαμε καλές εμφανίσεις σε αυτά τα παιχνίδια δεν καταφέραμε να πάρουμε κάποιους βαθμούς. Στα τελευταία μας παιχνίδια ήμαστε λιγότερο εντυπωσιακοί, αλλά αποτελεσματικοί. Νομίζω πως στόχος μας είναι να τερματίσουμε στις πρώτες εννιά ομάδες του πρωταθλήματος».

-Μην ξεχνάμε και το Κύπελλο Ελλάδας που ξεκινάει τώρα τον Ιανουάριο…

«Πρέπει να προσπαθήσουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Κύπελλο».

-Πώς σου φαίνεται ο Γιώργος Παράσχος και το τεχνικός επιτελείο;

«Μπορείς να δεις πως έχουμε ένα πολύ έμπειρο επιτελείο και η σχέση που έχει το τεχνικό τιμ με τους ποδοσφαιριστές είναι πάρα πολύ καλή».

-Ζούμε στην εποχή του κορωνοϊού… Πώς είναι να είσαι ποδοσφαιριστής σε αυτή την εποχή;

«Βαρετά, αλλά… Πρέπει να νιώθουμε χαρούμενοι που μπορούμε και μας επιτρέπουν να παίξουμε ποδόσφαιρο, διότι υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε πολύ χειρότερα αυτή την εποχή».

Τι γνώμη έχεις για τις υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα και για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν στο πρωτάθλημα;

«Ο Ολυμπιακός κάνει μία πολύ καλή σεζόν… Γενικότερα υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που με έχουν εντυπωσιάσει στο πρωτάθλημα, έχει καλούς ποδοσφαιριστές».

Κεφάλαιο 2: H καριέρα στο Βέλγιο, η συνεργασία με Κουρτουά, Ντε Μπρόινε και οι… δύσκολοι Λουκάκου, Βανάκεν

Μεγάλη καριέρα στην πατρίδα του, έχοντας κατακτήσει Κύπελλο με Γκενκ και Λόκερεν, ενώ έχει και εμπειρίες από ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις και το Europa League. Παράλληλα, μιλάει και μας… δείχνει φωτογραφίες από τη συνύπαρξη με τους νεαρούς τότε Κουρτουά, Ντε Μπρόινε και αναφέρεται στον πιο… δύσκολο στράικερ, στον Ρομέλου Λουκάκου!

-Έχοντας παίξει σε Ελλάδα και Βέλγιο, βλέπεις μεγάλες διαφορές ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα;

«Όχι, δεν το νομίζω. Θα έλεγα πως δεν υπάρχουν πολλές διαφορές ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα και ειδικά στον τρόπο που παίζουν οι ομάδες. Στο Βέλγιο έχουμε καλύτερα γήπεδα μπορώ να πω».

-Έχεις κάνει μια καλή καριέρα στο Βέλγιο, έχεις μαζέψει πολλές εμπειρίες. Έπαιξες σε έναν τοπ σύλλογο όπως η Γκενκ, όπως και στις Μπέβερεν, Σιντ Τρούιντεν αλλά και στη Λόκερεν για πολλά χρόνια. Που πέρασες τα καλύτερα χρόνια της καριέρας σου;

«Τόσο με την Γκενκ όσο και με την Λόκερεν κέρδισα το Κύπελλο στο Βέλγιο, αλλά νομίζω πως οι καλύτερες στιγμές της καριέρας μου ήταν στην Μπέβερεν και στην Σιντ-Τρούιντεν».

-Μην ξεχνάμε ότι έχεις παίξει και σε προκριματικά του Europa League…

«Ναι, ναι φυσικά. Όταν παίζεις αντίπαλος με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες είναι κάτι το ξεχωριστό και από αυτά τα πιαχνίδια μπορείς να μάθεις πολλά, σου δίνουν πολλές εμπειρίες για την καριέρα σου και σε βοηθάνε σημαντικά αυτά τα ματς».

-Ψάχνοντας πράγματα για εσένα και το παρελθόν σου, είδα στην Γκενκ πως είχες συμπαίκτες τους Κουρτουά, Ντε Μπρόινε και Κάστεελς. Τότε ήταν νεαροί σε ηλικία, αλλά νομίζω πως ξεχώριζαν από τότε έτσι;

«Ναι, το ταλέντο που έχουν είναι απίστευτο πραγματικά! Αυτά τα παιδιά είναι υπέροχα, τόσο μέσα στο γήπεδο, όσο και έξω από αυτό».

-Έχεις μετανιώσει ποτέ για κάτι στην καριέρα σου; Για κάποια πρόταση που απέρριψες, ίσως;

«Όχι, πάντα είχα εμπιστοσύνη στις επιλογές που έκανα στην καριέρα μου».

-Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχεις αντιμετωπίσει και ποιος ο πιο… δύσκολος στράικερ;

«Στο Βέλγιο αυτή τη στιγμή αγωνίζεται ο Χαν Βανάκεν και νομίζω πως είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, ο καλύτερος επιθετικός που έχω αντιμετωπίσει ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου, όταν αγωνιζόταν στην Άντερλεχτ».

-Η γνώμη σου για τον Λάζλο Μπόλονι, τον προπονητή του Παναθηναϊκού; Γιατί έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια στο Βέλγιο…

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής στο τακτικό κομμάτι. Νομίζω πως είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές που πέρασαν από το Βέλγιο τα προηγούμενα χρόνια».

Κεφάλαιο 3: Η… ηρωίδα κόρη του Έλενα και η σοβαρή περιπέτεια της υγείας της

Ένας δυνατός άνθρωπος, που έζησε δύσκολα πράγματα στη ζωή του. Όταν η μικρή του κόρη του, Έλενα, διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι και οι γιατροί δεν ήταν αισιόδοξοι. Αλλά η ηρωίδα Έλενα κατάφερε να τον ξεπεράσει, έχοντας δίπλα της τους γονείς της και τον Βέρχουλστ για έναν χρόνο να βρίσκεται μία στο νοσοκομείο, μία στο γήπεδο! Όπως και η δημιουργία στη συνέχεια της κλινικής Komok από τον Νταβίνο, για να βοηθήσει παιδιά που πάσχουν από αυτή την δύσκολη ασθένεια.

-Υπάρχει ένα σλόγκαν τις σημερινές ημέρες «Black Lives Matter»… Η γνώμη σου πάνω στο θέμα του ρατσισμού;

«Ο ρατσισμός δεν χωράει πουθενά, δεν πρέπει να υπάρχει! Πόσω μάλλον στα γήπεδα!».

-Η οικογένειά σου ζει εδώ ή στο Βέλγιο;

«Στο Βέλγιο».

-Πόσο δύκσολο είναι να είσαι μακριά από τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου;

«Μου λείπουν πολύ. Είναι πολύ σκληρό να είμαι μακριά από τα παιδιά μου».

-Σε συνοδεύει μια συγκινητική ιστορία. Μιλάω για την μικρή σου κόρη, την Έλενα, που είχε μια σοβαρή ασθένεια. Θα ήθελα αν δεν σε πειράζει να μιλήσουμε λίγο για αυτό το θέμα,όσο θέλεις εσύ. Πρόκειται για μια δύσκολη στιγμή στη ζωή σου, αλλά ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά στο τέλος και η κόρη σου είναι καλά…

«Την ημέρα που μάθαμε ότι η κόρη μας έχει καρκίνο, όλος ο κόσμος μου κατέρρευσε… Πάλεψε για έναν ολόκληρο χρόνο απέναντι σε μια τρομερή ασθένεια! Μέναμε στο νοσοκομείο για έναν χρόνο.

Εγώ δεν έχανα ούτε μία προπόνηση, ούτε ένα παιχνίδι. Το πρωί πήγαινα για προπόνηση και μετά στο νοσοκομείο. Δεν υπήρξε ούτε μια ημέρα που να μην επισκέφτηκα την Ελενα στο νοσοκομείο. Μετά από αυτή την εμπειρία συνειδητοποίησα πως στην ζωή υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα από το ποδόσφαιρο».

-Νομίζω πως η κόρη σου σε μιμήθηκε, σαν τερματοφύλακας κατάφερε να αποκρούσει την ασθένεια. Η κόρη σου είναι… super hero!

«Ναι, είναι μία ηρωίδα αλλά και ένας πολύ δυνατός μαχητής».

-Τι είναι το «Komok» που έχεις ιδρύσει;

«Δημιούργησα το “Komok” με τους φίλους μου το 2016 (σσ. μετά την περιπέτεια της υγείας της κόρης του). Κάθε χρόνο οργανώνουμε μερικές εκδηλώσεις, κάνουμε εράνους, διοργανώνουμε μερικές συναυλίες για παράδειγμα και δίνουμε όλα τα χρήματα στα νοσοκομεία για τα παιδιά με καρκίνο».

«Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ ένα χαρούμενο και υγιέστατο 2021 για όλο τον κόσμο»…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*