Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ντέρμπι στην Αγγλία, «παγίδες» πρωτοπόρων στην Ισπανία, «μάχη» για Νάπολι

Ντέρμπι στην Αγγλία, «παγίδες» πρωτοπόρων στην Ισπανία, «μάχη» για Νάπολι

Aθήνα
Η αγωνιστική με την υψηλότερη «θερμοκρασία» από το ξεκίνημα της σεζόν, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στην Premier League. Και φυσικά το κερασάκι στην τούρτα είναι το κλασικό αγγλικό ντέρμπι, Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο μέσον της εβδομάδας οι δύο αντίπαλοι είχαν ακριβώς το ίδιο -σπάνιο- σκορ, 3-3, αλλά με εντελώς διαφορετική εξέλιξη αφού η Λίβερπουλ ισοφάρισε στο τέλος την Αρσεναλ, ενώ η Γιουνάιτεντ δέχθηκε ακόμα ένα «σοκ» από τη Νιούκαστλ. Ντέρμπι υπ΄αριθμόν 194, με τους «κόκκινους διαβόλους» να μετρούν τρεις διαδοχικές νίκες στα τελευταία παιχνίδια, γεγονός αν μη τι άλλο αξιοπερίεργο. Κι αυτό γιατί τα τελευταία δύο χρόνια, στην «μετά-Φέργκιουσον» εποχή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει καλύτερη παράδοση εναντίον οποιασδήποτε ομάδας στην Premiership!

Οσον αφορά τις δύο ομάδες που μοιράζονται την κορυφή, αντιμετωπίζουν αμφότερες πολύ δύσκολες εκτός έδρας αποστολές. Ειδικά η Αρσεναλ παίζει εναντίον της Στόουκ στο «Μπριτάνια», όπου έχουν… μαρτυρήσει οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ και η Τσέλσι. Κρίσιμο το σταυροδρόμι αυτό για τους «κανονιέρηδες». Οσο για τη Λέστερ, ήλπιζε ότι αφού βγήκε «ζωντανή» από το εφιαλτικό πρόγραμμα των τελευταίων 20 ημέρων, θα είχε την ευκαιρία να… ξαποστάσει εναντίον της καταδικασμένης Αστον Βίλα. Ομως, οι «Χωριάτες» αφυπνίστηκαν ξαφνικά, την Τετάρτη νίκησαν για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες και είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις. Παράλληλα, οι «Αλεπούδες» έχουν να λύσουν το επιθετικό τους πρόβλημα, με τους Βάρντι, Μαχρέζ να μην έχουν δει δίχτυα από τις 19 Δεκεμβρίου 2015, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα κλείσουν ολόκληρο μήνα, αν δεν τα καταφέρουν ούτε στο «Βίλα Παρκ».

Η Μάντσεστερ Σίτι ελπίζει σε απώλειες των πρωτοπόρων ώστε να πλησιάσει σε απόσταση «αναπνοής» την κορυφή, καθώς φιλοδοξεί ότι θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας. Η Τσέλσι αδυνατεί να βρει το χαμένο προφίλ της πρωταθλήτριας. Παρόλα αυτά παραμένει αήττητη σε έξι ματς από τότε που έφυγε ο Ζοζέ Μουρίνιο και αύριο υποδέχεται την Εβερτον.

Η Γουέστ Χαμ έχει σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό και δοκιμάζεται στην έδρα της Νιούκαστλ, ενώ η Τότεναμ που «γλυκοκοιτάζει» την τετράδα υποδέχεται τη Σάντερλαντ. Η Μπόρνμουθ και η Νόριτς διασταυρώνουν τα ξίφη τους με κοινό στόχο την απομάκρυνση από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει για την αναμέτρηση Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ, οι οποίες ισοβαθμούν στη 12η θέση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής και η βαθμολογία:

Σάββατο:

Τότεναμ-Σάντερλαντ

Μπόρνμουθ-Νόριτς

Τσέλσι-Εβερτον

Μάντσεστερ Σίτι-Κρίσταλ Πάλας

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ

Αστον Βίλα-Λέστερ

Κυριακή:

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γ.

Στόουκ Σίτι-Αρσεναλ

Δευτέρα:

Σουόνσι-Γουότφορντ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 21 αγώνες)

Άρσεναλ 43

Λέστερ 43

Μάντσεστερ Σίτι 40

Τότεναμ 36

Γουέστ Χαμ 35

Μάντσεστερ Γιουν. 34

Στόουκ Σίτι 32

Κρίσταλ Πάλας 31

Λίβερπουλ 31

Γουότφορντ 29

Έβερτον 28

Σαουθάμπτον 27

Γουέστ Μπρομ 27

Τσέλσι 24

Νόριτς 23

Μπόρνμουθ 21

Σουόνσι 19

Νιούκαστλ 18

Σάντερλαντ 18

Άστον Βίλα 11

Στην primera division…

Τρεις φορές μέσα σε δέκα ημέρες θα αναμετρηθούν Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, που σήμερα κληρώθηκαν μεταξύ τους στην προημιτελική φάση του κυπέλλου Ισπανίας. Πριν τα δύο αυτά ματς, όμως, προηγείται η κυριακάτικη συνάντησή τους στο «Καμπ Νου», στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Primera Division.

Οι «μπλαουγκράνα» βρίσκονται στη δεύτερη θέση της κατάταξης, δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης (από την οποία έχουν ένα ματς λιγότερο), και θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν σε απόσταση βολής, δύο εβδομάδες πριν υποδεχθούν τους «ροχιμπλάνκος» στο ντέρμπι κορυφής. Από την πλευρά τους οι Βάσκοι δίνουν μάχη για να μπουν στην εξάδα που εξασφαλίζει έξοδο στην Ευρώπη και θα παλέψουν για το θετικό αποτέλεσμα, αν και μάλλον θα προτιμούσαν η επιτυχία επί των Καταλανών να έρθει στο κύπελλο.

Λίγο νωρίτερα η Ατλέτικο δοκιμάζεται στα Κανάρια απέναντι στη Λας Πάλμας, με στόχο τη νίκη που θα τη διατηρήσει στην κορυφή. Οι «ροχιμπλάνκος» συνεχίζουν να κερδίζουν βαθμούς χωρίς να εντυπωσιάζουν, με «όπλο» την απαράμιλλη αμυντική λειτουργία τους, χάρη στην οποία δέχθηκαν μόλις οκτώ γκολ στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Την Κυριακή αντιμετωπίζουν μία ομάδα που μάχεται να κρατηθεί πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και κάθε βαθμός τής είναι πολύτιμος.

Η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ζινεντίν Ζιντάν και το εντυπωσιακό 5-0 επί της Λα Κορούνια, στο ντεμπούτο του Γάλλου τεχνικού, έχουν ξαναφέρει την ελπίδα και το χαμόγελο στους φίλους της Ρεάλ, που αισθάνονται ότι η χρονιά δεν είναι ακόμη χαμένη, παρότι βρίσκονται τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή. Οι «μερένγκες» αναμένεται να έχουν εύκολη αποστολή υποδεχόμενοι την Κυριακή τη Σπόρτινγκ Χιχόν, η οποία τους είχε υποχρεώσει σε «λευκή» ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ένα βαθμό πίσω από τους Μαδριλένους ακολουθεί η Βιγιαρεάλ, που φιλοξενεί στο «Μαδριγάλ» την Μπέτις και θέλει να κάνει ακόμη ένα βήμα για την κατάληψη της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος:

Σεβίλη-Μάλαγα 16/1

Θέλτα-Λεβάντε 16/1

Βιγιαρεάλ-Μπετις 16/1

Σοσιεδάδ-Λα Κορούνια 16/1

Βαλένθια-Ράγιο Βαγεκάνο 17/1

Ρεάλ Μαδρίτης-Σπόρτινγκ Χιχόν 17/1

Λας Πάλμας-Ατλέτικο Μαδρίτης 17/1

Χετάφε-Εσπανιόλ 17/1

Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 17/1

Εϊμπάρ-Γρανάδα 18/1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγώνες)

Ατλέτικο Μαδρίτης 44

Μπαρτσελόνα 42 -18αγ.

Ρεάλ Μαδρίτης 40

Βιγιαρεάλ 39

Θέλτα 31

Εϊμπάρ 30

Σεβίλη 29

Αθλέτικ Μπιλμπάο 28

Λα Κορούνια 27

Μάλαγα 24

Βαλένθια 23

Χετάφε 23

Εσπανιόλ 21

Μπέτις 20

Σοσιεδάδ 20

Λας Πάλμας 18

Γρανάδα 17

Σπόρτινγκ Χιχόν 15 -18αγ.

Ράγιο Βαγεκάνο 15

Λεβάντε 14
Στο campionato…

Εντός έδρας αγωνίζεται η πρωτοπόρος Νάπολι στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο η Serie A. Οι «παρτενοπέι» φιλοξενούν τη Σασουόλο στο «Σαν Πάολο» και θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στο… ρετιρέ, καθώς στο -2 από την κορυφή βρίσκονται Ιντερ και Γιουβέντους και στο -3 η Φιορεντίνα.

Οι «νερατζούρι» δοκιμάζονται στο Μπέργκαμο κόντρα στην Αταλάντα, ενώ η πρωταθλήτρια Γιουβέντους, η οποία μετά το κακό ξεκίνημα έχει εννέα σερί νίκες, παίζει στο «Φρίουλι» με αντίπαλο την Ουντινέζε.

Όσον αφορά στους «βιόλα», παίζουν στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής, κόντρα στην Μίλαν στο «Σαν Σίρο».

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στη Serie A:

Αταλάντα-Ιντερ 16/1

Τορίνο-Φροζινόνε 16/1

Νάπολι-Σασουόλο 16/1

Τζένοα-Παλέρμο 17/1

Μπολόνια-Λάτσιο 17/1

Κάρπι-Σαμπντόρια 17/1

Κιέβο-Εμπολι 17/1

Ρόμα-Βερόνα 17/1

Ουντινέζε-Γιουβέντουτς 17/1

Μίλαν-Φιορεντίνα 17/1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 19 αγώνες)

Νάπολι 41

Γιουβέντους 39

Ίντερ 39

Φιορεντίνα 38

Ρόμα 34

Σασουόλο 31 -18αγ.

Έμπολι 30

Μίλαν 29

Λάτσιο 27

Κιέβο 26

Αταλάντα 24

Ουντινέζε 24

Σαμπντόρια 23

Τορίνο 22 -18αγ.

Μπολόνια 22

Παλέρμο 21

Τζένοα 19

Φροζινόνε 15

Κάρπι 14

Βερόνα 8
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*