Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Νικολαΐδης στον BwinΣΠΟΡ FM: «Έχει κοινά στοιχεία με τον Γιάννη ο Σαμοντούροβ, όμως έχει δρόμο…»

Νικολαΐδης στον BwinΣΠΟΡ FM: «Έχει κοινά στοιχεία με τον Γιάννη ο Σαμοντούροβ, όμως έχει δρόμο…»

Στην ραγδαία εξέλιξη του Αλέξανδρου Σαμοντούροβ, ο οποίος κατάφερε πρόσφατα να φτάσει μέχρι τον Παναθηναϊκό, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Ιωσήφ Νικολαΐδης στον BwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Στη συνέχεια, ο προπονητής της Ακαδημίας της ΔΕΚΑ μίλησε για τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του νεαρού άσου, ο οποίος έχει τραβήξει πάνω του τα φώτα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μάλιστα, ο κόουτς απάντησε και σε εκείνους που ήδη συγκρίνουν τον Σαμοντούροβ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος όμως «κατάφερε να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα μετά από πολλή δουλειά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιωσήφ Νικολαΐδης στην εκπομπή «Οι… μπάσχετοι» και τον Χρήστο Ρομπόλη

Για τη δουλειά που γίνεται στην ακαδημία ΔΕΚΑ: «Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που γίνεται στην ακαδημία, αλλά δεν είναι αυτοσκοπός. Μπορεί να υπάρξουν μία ή δύο φουρνιές που να ξεχωρίζουν στην ομάδα. Πρέπει να μάθουμε τα βασικά του παιχνιδιού και όταν μεγαλώσουν να φτάσουν όπου μπορεί ο καθένας. Επικεφαλής και ιδρυτής της Ακαδημίας είναι ο Νίκος Χατζηβρέττας και βασίζεται σε δικά της παιδιά. Δεν ψάχνουμε παίκτες από άλλες ομάδες. Η πόρτα είναι ανοικτή για όποιον θέλει. Η δουλειά γίνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από δικά της παιδιά. Ο Νίκος αποτελεί παράδειγμα, αφού δίνει πολλές ώρες στο γήπεδο. Είναι από το πρωί μέχρι το βράδυ για υποχρεώσεις».

Για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ που πρόσφατα πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό: «Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε σαν παιδάκι. Υπάρχουν ιστορίες που ήταν τόσο αδύναμος ως αρχάριος που του έφευγε η μπάλα, όμως είχε ραγδαία εξέλιξη τα τελευταία χρόνια. Είναι μία εξαιρετική περίπτωση και ένα εξαιρετικό ταλέντο. Η ποιότητά του φαίνεται μέσα στο παιχνίδι. Δεν ψάχνει το κάτι παραπάνω. Είναι παιδί για την ομάδα. Κάνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται η ομάδα, για να κερδίσει και αυτό είναι κάτι που μπορούν και το κρίνουν οι ειδικοί που το βλέπουν απέξω».

Για τα δυνατά σημεία και τις αδυναμίες του: «Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, του αρέσει δουλειά και έχει το μυαλό του εκεί. Όσον αφορά την αδυναμία του, χρειάζεται να δουλέψει παραπάνω με το σώμα του. Στα θετικά, επίσης, είναι η αντίληψη του παιχνιδιού. Χωρίς να κάνει τα περιττά, μπορεί να διακριθεί».

Για τις συγκρίσεις που ήδη γίνονται με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Κοινά χαρακτηριστικά έχουν στη σωματοδομή, καθώς κάπως έτσι ήταν και ο Γιάννης. Ο Αλέξανδρος κάνει τα βασικά καλύτερα σε σχέση με τον Γιάννη στην αντίστοιχη ηλικία. Από την πλευρά του, ο Γιάννης κατάφερε να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήμερα μετά από πολλή δουλειά. Απομένει να κάνει το ίδιο και ο Αλέξανδρος, ακολουθώντας τα χνάρια του Γιάννη».

Για το αν θα καταφέρει να βρει πολύτιμο χρόνο ο Σαμοντούροβ σε μία ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός: «Στο μυαλό μας πάντα είναι πως δεν βρίσκουν χώρο τα δικά μας παιδιά. Ελπίζουμε να βρουν χώρο και χρόνο στους συλλόγους που πηγαίνουν. Ο Αλέξανδρος που πήγε στον Παναθηναϊκό είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και πρέπει να τον δει το ίδιο το άθλημα στη χώρα μας. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να παίζουν, έστω και σε μικρότερες κατηγορίες, κάτι που δεν γίνεται μόνο από την προπόνηση. Ο ανταγωνισμός είναι καλύτερος με μεγαλύτερους παίκτες, όμως αυτό που σου δίνει η προπόνηση δεν μπορεί να το καλύψει μόνο ο αγώνας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*