Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Νικολάου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Η ΑΕΚ αδικήθηκε για 39 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα»

Νικολάου στον bwinΣΠΟΡ FM: «Η ΑΕΚ αδικήθηκε για 39 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα»

Στη διαιτησία του 3ου αγώνα της σειράς με τον ΠΑΟΚ αναφέρθηκε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικόλαου, που μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Μπάλα ημίχρονο/Μπάσκετ τελικό».

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Ένωσης τόνισε ότι δεν είναι στη φιλοσοφία της ομάδας να βγάζει ανακοινώσεις και ξεκαθάρισε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να ενωθεί το μπάσκετ και να πάψει αυτή η τοξικότητα.

Αναλυτικά όσα είπε στους Σταύρο Χονδροθύμιο, Δημήτρη Κοντό, Νίκο Ζέρβα και Γιώργο Πετρίδη ο Γιώργος Νικολάου:



Η άποψη της ΑΕΚ για τα χθεσινά με τον ΠΑΟΚ: «Δυστυχώς ή ευτυχώς, αποφεύγουμε επί σειρά ετών το θέμα της διαιτησίας. Φτάσαμε στο σημείο να βγάζουμε ανακοινώσεις που δεν είναι στη φιλοσοφία ούτε του προέδρου, αλλά ούτε και της ΚΑΕ φέτος. Επιτρέψτε μου να πω ότι η ΑΕΚ αδικήθηκε για 39 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα. Αυτή είναι η άποψή μου. Προφανώς έπαιξε ρόλο η διαιτησία γιατί για 39 λεπτά και 59 δευτερόλεπτα μας αντιμετώπισε όπως μας αντιμετώπισε. Μιλάνε άλλωστε και οι αριθμοί, γιατί όταν μία ομάδα πιέζει για να γυρίσει το ματς δεν είναι δυνατόν να χρεώνεται μόνο με τρία φάουλ και η ΑΕΚ να μην έχει το δικαίωμα βολής στην τέταρτη περίοδο. Να θυμίσω ότι η ΑΕΚ είχε τρία φάουλ μέχρι τα 35 τελευταία δευτερόλεπτα.

Προσπαθώ να δίνω το δικαίωμα να μιλούν εκείνοι που πρέπει, οι πρωταγωνιστές, οι παίκτες και οι προπονητές. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι το γεγονός ότι του να κρατάς χαμηλούς τόνους, όπως θεωρώ ότι έχουμε εμείς σαν ομάδα, δεν μπορεί να συμβεί όταν επί ένα 24ωρο ακούμε την άλλη πλευρά να συνεχίζει ρίχνει νερό στον μύλο τοξικότητας, έπρεπε με κάποιον τρόπο να πούμε αυτά που σκεφτόμαστε.

Εμείς δεν μιλήσαμε ούτε για τη διαιτησία στη Πυλαία στο 1-1, γιατί δεν θέλαμε να δώσουμε βήμα για αντιδράσεις. Πρέπει να βρεθούν οι τρόποι για να ενωθεί ξανά το μπάσκετ και να γίνει ακόμα καλύτερο Δεν είναι στο dna του συλλόγου μας να μιλάμε για διαιτησία και για πράγματα όπου οι φίλαθλοί μας θα τα ερμήνευαν ως δικαιολογία. Δεν μιλήσαμε όμως, όπως άλλωστε και για άλλα πράγματα. Θυμώνουμε με όσα λέγονται από την πλευρά του ΠΑΟΚ με αφορμή πράγματι το λάθος το διαιτητών στην επίμαχη φάση.

Ήταν πιο καθοριστικό το λάθος του πρώτου αγώνα, που επαναλήφθηκε το ματς. Πρέπει κάποιος να βλέπει συνολικά ένα παιχνίδι ολόκληρο. Είναι άδικο για τη δουλειά που κάναμε να αδικούμαστε από μια συγκεκριμένη φάση. Μπορεί αυτή η φάση να μην καθόριζε το ματς. Όλα αυτά δεν βοηθάνε το μπάσκετ να ορθοποδήσει. Η διαιτησία έχει προβλήματα, το βλέπουν και τυφλοί. Η δική μου ένσταση για τους δημοσιογράφους είναι ότι δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία όταν η ΑΕΚ έχασε όπως έχασε στο ματς με τον Προμηθέα στην Πάτρα».

Για τα τηλεοπτικά: «Δεν ξέρω ακριβώς τι γίνεται με το ιντερνετικό. Είναι θέμα της ΕΡΤ. Ευχάριστο το γεγονός πως η ΕΡΤ βοήθησε και έβαλε ένα λιθαράκι στο να πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα, γιατί δεν ξέρω αν θα υπήρχε πρωτάθλημα χωρίς ισχυρή τηλεοπτική στέγη. Το καλοκαίρι, ο κύριος Αγγελόπουλος έκρινε πως θα έπρεπε να κάνει κάτι που θα είχε συνολικό όφελος. Δεν το κάναμε από γενναιοδωρία. Όλοι μας θέλουμε το μπάσκετ να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Ένα κακό ποιόν δεν θα βοηθούσε καμία ομάδα. Μακάρι την επόμενη περίοδο να βελτιωθούν οι όροι διεξαγωγής. Ας αφήσουμε την ΕΡΤ να βρει τις λύσεις για τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Θέλω να πιστεύω ότι τη νέα σεζόν τα πράγματα θα είναι ακόμα καλύτερα. Με λιγότερη τοξικότητα, λιγότερα παράπονα, τουλάχιστον δημόσια γιατί δεν βοηθούν πουθενά. Δεν νομίζω ότι το να βγάζουμε τα άπλυτα του άλλου στη φόρα δεν ωφελούν. Έγιναν ωραία παιχνίδια παρά την απουσία του Ολυμπιακού. Ας μείνουμε στη φάση του Κατσίβελη και στα άλλα ωραία πράγματα».

Για τα ημιτελικά με τον Παναθηναϊκό και τον τραυματισμό του Λάνγκφορντ: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω πιο εκτενώς για τους ημιτελικούς. Για τον Λάνγκφορντ τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θα πρόκειται για ιατρικό θαύμα αν προλάβει τους ημιτελικούς, με το τόσο περιορισμένο πρόγραμμα με τα παιχνίδια να γίνονται τόσο κοντά. Θα είναι θαύμα πραγματικά. Δυστυχώς για εμάς δεν προλαβαίνει. Δεν αποτελεί δικαιολογία για τα δικά μας εσωτερικά λάθη , όμως δεν έχει συμβεί σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα τουλάχιστον αυτό που έχει συμβεί φέτος σε εμάς με τραυματισμούς και με τα κρούσματα κορωνοϊού».

Για τα ban της ΑΕΚ: «Να μην ανησυχεί ο κόσμος της ομάδας, ο οποίος μας λείπει πάρα πολύ φέτος. Είναι μεγάλο ντισαβαντάζ για την ΑΕΚ η απουσία του κόσμου. Πολλά προβλήματα θα είχαν ελαχιστοποιηθεί αν είχαμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Δεν έχω κάτι να πω κάτι για τα ban, ας περάσουν οι ημιτελικοί και οι τελικοί και θα δοθούν απαντήσεις για όλα αυτά από εκείνους που πρέπει».

Ακούστε όσα δήλωσε ο Γιώργος Νικολάου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6:

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*