Home / Μπάσκετ / Euroleague / «Ναι» από Ολυμπιακό για Παρτίζαν-Βαλένθια, δεν ψήφισε ο Παναθηναϊκός

«Ναι» από Ολυμπιακό για Παρτίζαν-Βαλένθια, δεν ψήφισε ο Παναθηναϊκός

Ο «χάρτης» της Ευρωλίγκας της νέας αγωνιστικής περιόδου ήταν λίγο-πολύ γνωστός εδώ και αρκετό καιρό.

Πολλές ήταν οι «φωνές» που περίμεναν τις Παρτίζαν και Βαλένθια να πάρουν τη θέση των ρωσικών ομάδων που αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία. Ωστόσο, για να επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες φήμες θα έπρεπε πρώτα να επικυρωθεί κάτι τέτοιο.

Πράγμα που έγινε στη Γενική Συνέλευση των έντεκα μετόχων, που διεξήχθη την Πέμπτη (16/6), με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τις «νυχτερίδες» να επιστρέφουν και με τη… βούλα.

Από ‘κει και πέρα, σύμφωνα με τους Σέρβους και συγκεκριμένα την ιστοσελίδα «mozzartsport» η χορήγηση wild card στις δύο ομάδες δεν εγκρίθηκε ομόφωνα.

Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στο δημοσίευμα, αρχικά μόνο οι ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Μακάμπι Τελ Αβίβ τάχθηκαν υπέρ της παραμονής των ρωσικών ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Στη συνέχεια, η ερώτηση προς τους μετόχους είχε να κάνει με το αν συμφωνούν με την ένταξη των Παρτίζαν και Βαλένθια. Το αίτημα αυτό πέρασε κατά πλειοψηφία, καθώς ψήφισαν υπέρ οι επτά από τους έντεκα μετόχους.

Συγκεκριμένα, με «ναι» ψήφισαν οι Ολυμπιακός, Ζαλγκίρις, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, Αναντολού Εφές και Φενέρμπαχτσε. Από την άλλη, οι Παναθηναϊκός και Αρμάνι Μιλάνο δεν ψήφισαν, απέχοντας από την ψηφοφορία, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Σέρβοι.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*