Home / Ομάδες / Νίκη με Βάρντι η Αγγλία, 2-1 τους Τούρκους

Νίκη με Βάρντι η Αγγλία, 2-1 τους Τούρκους

Ο Τζέιμι Βάρντι σκόραρε για τρίτο σερί ματς με την εθνική Αγγλίας και της χάρισε τη νίκη με 2-1 επί της Τουρκίας στο φιλικό του Μάντσεστερ. Ο Χάρι Κέιν είχε ανοίξει το σκορ, αν και οφ-σάιντ, ενώ έχασε και πέναλτι! (videos)

H Aγγλία νίκησε με 2-1 την Τουρκία στο “City of Manchester”, στο πρώτο φιλικό των δύο χωρών στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Euro 2016.

Ο Τζέιμι Βάρντι ήταν ο λυτρωτής στο 83ο λεπτό, σκοράροντας για τρίτο σερί ματς με τα “3 λιοντάρια”, ενώ είχε κερδίσει και πέναλτι το οποίο νωρίτερα είχε χάσει ο Χάρι Κέιν.

Μόλις στο 3ο λεπτό άνοιξαν το σκορ τα “3 λιοντάρια”, με τον Χάρι Κέιν να κάνει το 1-0, όμως το τέρμα δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο επιθετικός της Τότεναμ ήταν οφ-σάιντ όταν τροφοδοτήθηκε από τον συμπαίκτη στους spurs, Ντέλε Άλι.

Τρομερό σκηνικό περίπου στο 20ό λεπτό, με τον προπονητή της Τουρκίας, Φατίχ Τερίμ, να παίρνει ένα κινητό τηλέφωνο από έναν εκ των βοηθών του και να το δίνει στον 4ο διαιτητή για να δει το video με το γκολ που έβαλε από θέση οφ-σάιντ ο Χάρι Κέιν…

Όταν ο 4ος διαιτητής έβλεπε το video στο κινητό το σκορ ήταν ήδη στο 1-1, καθώς ο Χακάν Τσαλχάνογλου είχε ισοφαρίσει στο 13ο λεπτό. Αυτό το τέρμα από τον άσο της Μπάγερ Λεβερκούζεν ήταν το πρώτο της Τουρκίας σε βάρος της Αγγλίας στην ιστορία! Σε δέκα ματς οι Τούρκοι δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν σε βάρος των Άγγλων!

Ο Τζέιμι Βάρντι στο 71′ κέρδισε πέναλτι από τον Μεχμέτ Τοπάλ, ο Χάρι Κέιν ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς του Μάντσεστερ, με την εκτέλεση να είναι κακή και την μπάλα να περνά άουτ.

Αφού δεν κατάφερε ο Κέιν να κάνει το 2-1, ανέλαβε πήρε την κατάσταση… στα χέρια το Βάρντι, και στο 83′ ο επιθετικός της Λέστερ έκανε το 2-1 με κοντινό πλασέ, έπειτα από κεφαλιά του Κέιν και απόκρουση του Μπαμπατζάν. Ο Βάρντι σκόραρε για τρίτη φορά με την εθνική ομάδα της χώρας του και μάλιστα για τρίτο σερί ματς (είχε βρει δίχτυα με Γερμανία και Ολλανδία).

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Στόουνς, Ρόουζ, Έρικ Ντάιερ, Ντέλε Άλι, Γουίλσιρ (66′ Χέντερσον), Στέρλινγκ (73′ Ντρίνκγουοτερ), Βάρντι, Κέιν.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Τζανέρ Ερκίν (70′ Ισμαΐλ Κιοϊμπασί), Σελτσούκ Ινάν, Οζάν Τουφάν (87′ Μεβλιούτ Ερντίντς), Χακάν Τσαλχάνογλου (78′ Ολτζάι Σαχάν), Βολκάν Σεν (84′ Γιασίν Εζτεκίν), Ογκουζχάν Εζιακούπ (70′ Μαχμούτ Τεκντεμίρ), Τζενκ Τοσούν.

*χαμένο πέναλτι 72′ Κέιν

Αγγλία – Τουρκία 2-1

πηγή : sport24.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*