Home / Βόλεϊ / Νίκησε τον ΠΑΟΚ και «καλπάζει» προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός!

Νίκησε τον ΠΑΟΚ και «καλπάζει» προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός!

Σε μια πραγματική ματσάρα που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ (3-2) για την εξ αναβολής 13η αγωνιστική της Volley League Ανδρών και έκανε άλλο ένα μεγάλο βήμα προς το τίτλο!

Η ομάδα του Καζάζη παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αύξησε την διαφορά από τους Θεσσαλονικείς στο +11 και πλέον η επιστροφή στη θέση του πρωταθλητή μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μετά το αρχικό 2-2, δεν συνάντησε καμία αντίσταση από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να περιορίσουν τον ΠΑΟΚ, ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση, ενώ το μπλοκ τους κυριάρχησε στο φιλέ. Ενδεικτικό είναι ότι ο Βαν Ντεν Ντρις είχε μόλις 1/7 επιθέσεις και η ομάδα του Καζάζη έκανε εύκολα το 1-0 (25-16).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν εξαιρετικά και στο δεύτερο σετ (7-4), με τον ΠΑΟΚ να βλέπει ότι κάτι πρέπει να αλλάξει αν θέλει να διεκδικήσει το ματς. Η αλλαγή του Σωτηρίου αντί του Εβάντρο, βελτίωσε αισθητά την υποδοχή για τον «δικέφαλο του βορρά» και «τούμπαρε» την ροή του ματς. Ο Ολυμπιακός συνάντησε έναν εξαιρετικό Κουμεντάκη, οι Ντεν Ντρις και Άγκανιτς «ξύπνησαν» και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 (21-25).

Η ομάδα του Ματιάσεβιτς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα πολλά εύκολα λάθη των Πειραιωτών. Σε συνδυασμό με τον «εξωγήινο» Κουμεντάκη και τα κρίσιμα μπλοκ του Τακουρίδη προς το τέλος του τέταρτου σετ, απέκτησε μια διαφορά που δεν ήταν ικανή να ανατραπεί, όχι λόγω του εύρους της αλλά βάση της εικόνας του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με 2-1 (20-25) και άγχωσε τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να ισοφαρίσουν και να μην χάσουν το παιχνίδι μέσα στην έδρα τους. Το τέταρτο σετ ήταν ντέρμπι μέχρι το 14-14, όταν και ο ΠΑΟΚ πήρε διαφορά +2 (15-17) και έδειχνε να απειλεί. Όμως ο Ολυμπιακός με τον Σιβαχτή σερβίς έκανε ένα σερί 6-0 (21-17) και με ψυχομένους του παίκτες του ισοφάρισε σε 2-2 (25-21).

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*