Home / Tennis / Νίκησε τη Σαμπαλένκα και πέρασε στα ημιτελικά των WTA Finals η Σάκκαρη

Νίκησε τη Σαμπαλένκα και πέρασε στα ημιτελικά των WTA Finals η Σάκκαρη

Σπουδαία επιτυχία για την Μαρία Σάκκαρη! Για δεύτερη σερί χρονιά προκρίθηκε στα ημιτελικά των WTA Finals, καθώς έκανε το 2/2 επικρατώντας 2-0 σετ, 6-2, 6-4 της Αρίνα Σαμπαλάνκα. Η Ελληνίδα, που βρίσκεται στο νούμερο 5 του κόσμου, κυριάρχησε απέναντι στην Λευκορωσίδα που είναι στο Νο 7 και πήρε τον αγώνα μέσα σε 97 λεπτά!

Πλέον η 27χρονη τενίστρια στοχεύει στοχεύει στην πρώτη θέση του ομίλου της, κάτι που θα κριθεί τα ξημερώματα του Σαββάτου (02:00) απέναντι στην Ονς Ζαμπέρ. Η Τυνήσια, που βρίσκεται στο Νο 2, νίκησε με 2-1, με 1-6, 6-3, 6-3 την Τζέσικα Πεγκούλα. Η Σάκκαρη θα είναι σίγουρα πρώτη με νίκη, ενώ αν ηττηθεί μπορεί να είναι στην κορυφή αν νικήσει η Σαμπαλένκα την Πεγκούλα.

«Νιώθω τέλεια! Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με την Αρίνα, είναι πιθανότατα η παίκτρια με τα πιο βαριά χτυπήματα στο tour. Είναι στo Top 10 εδώ και λίγα χρόνια και αυτό είναι σπουδαίο επίτευγμα. Τη σέβομαι πολύ και ξέρω πως το ίδιο ισχύει και για εκείνη. Ήμουν θαρραλέα σήμερα, έπρεπε να μείνω στον ρυθμό της, νομίζω τα πήγα καλά με αυτό. Είμαι χαρούμενη που μπόρεσα να το κάνω στα δυο σετ και έχω το εισιτήριο για τα ημιτελικά στα χέρια μου», τόνισεη Μαρία Σάκκαρη μετά τη νίκη της.

Αναφερόμενη στην ψυχραιμία που έδειξε στα δύσκολα; «Με βοήθησε το στατιστικό που διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα ότι έσωσα τόσα πολλά μπρέικ πόιντ φέτος. Οπότε όταν αντιμετωπίζω ένα μπρέικ πόιντ σκέφτομαι ότι το έχω κάνει τόσες φορές, μπορώ άλλη μια. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου, έχω εμπιστοσύνη στο σερβίς μου και στα χτυπήματά μου, ειδικά αυτή την εβδομάδα. Νιώθω καλά, έχω αυτοπεποίθηση, βρίσκω ξανά τη φόρμα μου και νιώθω εκπληκτικά».

Ερωτηθείσα για την παρουσία της γιαγιάς της στο Φορτ Γουόρθ απάντησε: «Το καλοκαίρι κάναμε μια συμφωνία με τη γιαγιά μου. Δεν τα πήγαινα τόσο καλά τότε, ήμουν κοντά στο WTA Finals, αλλά δεν ήταν σίγουρο ότι θα έπαιρνα την πρόκριση. Τότε μου είπε: ‘δεν με ενδιαφέρει που θα γίνει το τουρνουά, αν θα είναι στην Αυστραλία ή στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν με ενδιαφέρει, θα έρθω!’ Ήταν το καλύτερο δώρο για εκείνη που πήρα προκρίθηκα την προηγούμενη εβδομάδα. Είναι πολύ όμορφο που την έχω εδώ και φυσικά όλη την οικογένειά μου, την ομάδα μου, τον ατζέντη μου, τον σύντροφό μου, είναι εκπληκτικό».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*