Home / Βόλεϊ / Νέος προπονητής στον Φοίνικα Σύρου ο Αλεξάνταρ Σένισιτς

Νέος προπονητής στον Φοίνικα Σύρου ο Αλεξάνταρ Σένισιτς

Τρεις ημέρες μετά την απομάκρυνση του Δημήτρη Καζάζη από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου, ο Φοίνικας Σύρου ανακοίνωσε την πρόσληψη του Αλεξάνταρ Σένισιτς για τη θέση του προπονητή.

Ο 58χρονος Σέρβος με μακρά θητεία σε πάγκους εθνικών ομάδων, όπως αυτών της Σερβίας, του Μπαχρέιν και του Κουβέιτ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φοίνικα Σύρου:



«Ο Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή, Αλεξάνταρ Σένισιτς (Aleksandar Senicic). Με μακρά θητεία τόσο σε διασυλλογικό επίπεδο, όσο και σε Εθνικές ομάδες, ο σέρβος τεχνικός θα ηγηθεί της προσπάθειας του Φοίνικα στον Β’ γύρο του πρωταθλήματος σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει.

Ο Αλεξάνταρ Σένισιτς γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1964, για 16 χρόνια έπαιξε στη θέση του πασαδόρου στις σερβικές Ρίμπνιτσα (1978-91), Σμεντέρεβο (1992-93) και Μλάντι Ράντνικ (1993-94) και από το 1997 ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, αρχικά ως βοηθός προπονητή στην Εθνική Σερβίας (1997-2001) και κατόπιν στις Εθνικές του Μπαχρέιν (2006-09) και του Κουβέιτ (2021-22).

Παράλληλα, σε διασυλλογικό επίπεδο επέστρεψε στη Ρίμπνιτσα, ως προπονητής πια (1994-97), στη Μλάντι Ράντνικ (1997-2004), στη βουλγάρικη Πίριν το 2005 και μετά ξεκίνησε την πορεία του στις χώρες του Κόλπου. Αρχικά ως προπονητής της Εθνικής Μπαχρέιν και για τα επόμενα 12 χρόνια στην Κάζμα, με την οποία έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα αλλά και Κύπελλα».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως προπονητής του Φοίνικα, ο Αλεξάνταρ Σένισιτς δήλωσε πως:

«Αποφάσισα να αναλάβω τον Φοίνικα διότι πρόκειται για μία ομάδα με καλή οργάνωση, υψηλές προσδοκίες και σπουδαίους παίκτες. Κάτι που μου επιβεβαίωσαν και συνάδελφοί μου από τη Σερβία που έχουν περάσει από τον σύλλογο.

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες είναι πάντα υψηλές. Στόχος είναι παιχνίδι με το παιχνίδι να δημιουργείται μία καλή ατμόσφαιρα, η οποία σε συνδυασμό με τις δυναμικές προπονήσεις θα φέρει αποτελέσματα που θα μιλούν από μόνα τους. Στο πλαίσιο αυτό ζητάω από τους παίκτες ειλικρίνεια και ετοιμότητα για σκληρή δουλειά, καθώς θεωρώ ότι οι στόχοι τους συγκλίνουν με τους δικούς μου.

Τέλος, ευχαριστώ τη Διοίκηση του συλλόγου που πίστεψε σε μένα και μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*