Home / Άλλα Σπόρ / Νέα μάχη με τον καρκίνο για τον άλλοτε μεγάλο επικοντιστή Λόμπινγκερ

Νέα μάχη με τον καρκίνο για τον άλλοτε μεγάλο επικοντιστή Λόμπινγκερ

Με καρκίνο διαγνώστηκε ξανά ο Τιμ Λόμπινγκερ. Ο 49χρονος πρώην σπουδαίος αθλητής του επί κοντώ από τη Γερμανία είχε διαπιστωθεί πως έχει λευχαιμία το 2017.

«Πριν πέντε χρόνια, στις 3 Μαρτίου του 2017, έγινε η διάγνωση. Οι γιατροί μού είχαν πει πως θα έχω 3-5 χρόνια ζωής, στο καλύτερο σενάριο κι αν δεν γίνει κάποια σπουδαία πρόοδος στην αντιμετώπιση του καρκίνου. Έχουν περάσει πέντε χρόνια και χάρη στην επιστήμη είμαι ακόμη εδώ», δηλώνει ο ίδιος αν και δεν κρύβει πως φοβάται μήπως δεν προλάβει το γάμο της κόρης του το καλοκαίρι και την πρώτη μέρα στο σχολείο του μικρού του γιου.

«Όταν τα βλέπεις όλα αυτά και ξέρεις πως μάλλον δεν θα τα ζήσεις για πολύ ακόμη, είναι τρομερό…», αναφέρει, αλλά δεν το βάζει κάτω. «Αν καταφέρω και επιζήσω για 2-3 χρόνια ακόμη, ίσως υπάρχει μέχρι τότε κάποια νέα θεραπεία που να μπορεί να με βοηθήσει. Ακόμη κι αν οι πιθανότητες να ζήσω είναι 1%, θα τις εξαντλήσω».

Ο Λόμπινγκερ είχε κατακτήσει δύο ασημένια κι ένα χάλκινο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το 2003 ήταν χρυσός στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου και τρία χρόνια μετά στη Μόσχα χάλκινος, ενώ ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο το 1998 και το 2002. Δεν κατάφερε, ωστόσο, ποτέ να ξεχωρίσει σε Ολυμπιακούς Αγώνες καθώς ήταν έβδομος στην Ατλάντα το 1996, 13ος στο Σίδνεϊ το 2000 και ενδέκατος στην Αθήνα το 2004.

Λόμπινγκερ: Νέα μάχη με τον καρκίνο για τον επικοντιστή

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*