Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Μόνο δύο πάνω από τον Ελ Αραμπί (χωρίς τα πέναλτι)!

Μόνο δύο πάνω από τον Ελ Αραμπί (χωρίς τα πέναλτι)!

· Για να συνεχίσω και σήμερα με τα ωραία ρεκόρ που έχει φέτος ο Ολυμπιακός τόσο σαν σύνολο, όσο και σε ατομικό επίπεδο, κάνοντας τις σχετικές συγκρίσεις με τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

· Και να σταθούμε στον Ελ Αραμπί, τον πρώτο σκόρερ του Ολυμπιακού και φέτος, όπως και πέρυσι. Μέχρι τώρα έχει 11 γκολ στις 12 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα χάσει ένα ματς κι έχοντας μπει αλλαγή σε άλλα τρία, άρα παίζοντας οκτώ ματς σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας.

· Επιπλέον, τα 11 γκολ του Αραμπί είναι χωρίς κανένα πέναλτι. Κι αν δούμε τους πρώτους σκόρερ σε όλη την Ευρώπη, θα δούμε ότι μόνο δύο έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από τον Μαροκινό διεθνή, βγάζοντας έξω τα γκολ που έχουν σημειώσει με πέναλτι! Πρόκειται για τον Λεβαντόφσκι της Μπάγερν και τον Τσουρεούρ της βουλγάρικης Τσέρνο Μόρε που έχουν από 15 (με τον Πολωνό κι άλλα δύο από πέναλτι, δηλαδή ίσον 17)!

· Περισσότερα από τα 11 γκολ του Ελ Αραμπί δεν έχει κανείς άλλος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, βγάζοντας έξω τα πέναλτι. Π.χ. ο Σαλάχ της Λίβερπουλ έχει 8 (και άλλα 5 με πέναλτι ίσον 13), ο Εμπαπέ της Παρί κι ο Ρονάλντο της Γιουβέντους έχουν επίσης από 8 (και άλλα 4 με πέναλτι ίσον 12).

· Με 11 γκολ, όμως, είναι αρκετοί ακόμη παίκτες. Ο Ονουάτσου της Γκενκ (κι άλλα 3 με πέναλτι ίσον 14), ο Μαν της Στεάουα (κι άλλο ένα με πέναλτι ίσον 12), ο Πέχαρτ της Λέγκια, γνωστός μας από το πέρασμα του από την ΑΕΚ, (κι άλλα δύο με πέναλτι ίσον 13) κι ο Γκαβράνοβιτς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο μοναδικός κι αυτός, εκτός του Αραμπί, που δεν έχει σκοράρει με τη βοήθεια πέναλτι.

· Παρεμπιπτόντως, ο Ελ Αραμπί έχει να σκοράρει με πέναλτι στον Ολυμπιακό εδώ κι ένα ολόκληρο χρόνο! Από τις 18 Δεκεμβρίου του 2019 και το Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1. Τότε, είχε τρία στα τρία πέναλτι με τα «ερυθρόλευκα». Έκτοτε, του δόθηκε η ευκαιρία να σουτάρει μόλις ένα πέναλτι, στον τελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ τον περασμένο Σεπτέμβριο και το έχασε.

· Κατά την γνώμη μου, ο Αραμπί ως ο μαρκάν πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού πρέπει να είναι ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι. Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει όλο αυτό που έγινε μέσα στο 2020, άλλοτε να τα εκτελεί ο Βαλμπουενά, άλλοτε ο Φορτούνης, άλλοτε ο Χασάν, εσχάτως κι ο Σουντανί και όχι ο πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα, ο Αραμπί. Σε σχεδόν όλες τις ομάδες του κόσμου, τα πέναλτι τα παίρνουν οι πιο καλοί γκολτζήδες…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*