Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αστέρας Τρίπολης / «Μπουρλότο» για τρεις θέσεις των πλέι οφ!

«Μπουρλότο» για τρεις θέσεις των πλέι οφ!

Αντί να λύνεται ο «γόρδιος δεσμός» όσο πλησιάζουμε προς το φινάλε της κανονικής περιόδου, ως προς τις ομάδες που θα μπουν στην εξάδα, σε αντίθεση με το κάτω ταμπλό, όπου οι ομάδες στα πλέι-άουτ θα πάνε με πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αν και με μια πρόχειρη εκτίμηση πριν τα μεσοβδόμαδα ματς το όριο για να είσαι σίγουρος ήταν οι 40-41 βαθμοί, έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, δεν αποκλείω καθόλου, μάλλον είναι το πιθανό σενάριο, να πάμε και δύο ποντάκια πιο κάτω για την παρουσία στην πρώτη εξάδα.

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Πώς γίνεται η μία φάση γκολ, είναι κάτι που αναζητά απάντηση και μάλιστα από φάσεις που σε αρκετές περιπτώσεις, όπως και στην εκκίνηση της σεζόν ήταν από αυτές που λέμε του τερματοφύλακα να καθαρίσει. Ο Παναιτωλικός με την σπουδαία νίκη του, νομίζω πως θα είναι εξαιρετικά να μπει σε οποιονδήποτε κίνδυνο οπότε νομίζω, πως μπορεί να είναι η πλέον ήρεμη ομάδα στη Super League. Για τον Παναθηναϊκό το να βρίσκεται δύο στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, αποτελεί μια πολύ κακή συγκυρία. Για τους «πράσινους» το ευτύχημα, είναι πως υπάρχει ακόμα το Κύπελλο.

Στο Ιωνικός-ΟΦΗ η ισοπαλία, έτσι όπως ήρθαν χαμένος είναι ο φιλοξενούμενος, γιατί ο πόντος στην ομάδα του Δημήτρη Σπανού δεν είναι καθόλου άσχημος. Η ομάδα της Νεάπολης βρίσκεται σε αρκετά πλεονεκτική θέση για την σωτηρία της, χωρίς να μπει σε περίεργες διαδικασίες, στο καλύτερο ποιοτικά ματς από αυτά που έγιναν σήμερα. Οι Κρητικοί έχοντας πλέον ακόμα δύο παιχνίδια να δώσουν και με τον Αστέρα να έχει μπροστά του δύο περισσότερα δεν φαίνονται σε τόσο πλεονεκτική θέση. H εικόνα που έβγαλαν ωστόσο στο Περιστέρι οι Αρκάδες ήταν προβληματική ξανά και αρχίζει να γίνει αρκετά επισφαλής η παρουσία τους στα πλέι-οφ.

Έτσι μετά τα αποψινά αποτελέσματα τα ματς στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ και στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ, αποκτούν ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έχει μεγάλη σημασία αν μπορεί η Ένωση να δώσει ένα τέρμα σε αυτή την αλυσίδα των κακών αποτελεσμάτων και να πάρει νίκη με ομάδα της πρώτης εξάδας που θα της δώσει μια τόνωση στην ψυχολογία. Θα μου επιτρέψετε να πιστεύω πάντως πως για την ομάδα των Ιωαννίνων, ακόμα και ο ένας βαθμός θα αποτελέσει μεγάλο όφελος. Ο ΠΑΣ με 36 πόντους στο σακούλι ήδη, μοιάζει να είναι πιο σίγουρος από τους υπόλοιπους για την εξάδα. Για την ακρίβεια μπορεί να του αρκεί και ένα τρίποντο και μια ισοπαλία ή ακόμα και μόνο το πρώτο για να βρίσκεται μέσα στην πρώτη εξάδα. Με έναν αστερίσκο που θα βάλω στο τέλος, ως προς τα δικαστικά βέβαια και για την ομάδα της Ηπείρου.

Το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, βρίσκει τον Άρη με υπηρεσιακό προπονητή και τον νέο να το παρακολουθεί από την κερκίδα. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι «κίτρινοι» με νίκη (ακόμα και αν δεν πάρουν τους πόντους πίσω από το CAS) όχι απλά θα μπουν μέσα στο κόλπο, αλλά κατά τη γνώμη μου θα έχουν και μεγάλη τύχη για την είσοδο στην πρώτη 6άδα. Υπάρχει μετά το ματς με τον συμπολίτη τους, την Τετάρτη και η αναμέτρηση με τον Ατρόμητο που μπορεί να τον βάλει για τα καλά στο κόλπο.

Πάντως αδιάφορος δεν μπορεί να είναι κανείς, ακόμα μέχρι και τον Βόλο. Γιατί θυμίζω πως πέρα από την απόφαση του Άρη, υπάρχει εκκρεμότητα και με την υπόθεση του ΠΑΣ στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, οπότε κανείς, δεν μπορεί να κάνει ασφαλή προγνωστικά, με τέτοιες εκκρεμότητες, για τα τρία εισιτήρια των πλέι-οφ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*