Home / Ποδόσφαιρο / Εθνική Ελλάδος / Μπηχτές Ρανιέρι για Εθνικής Ελλάδας, μετά την πρωτιά στην premier league

Μπηχτές Ρανιέρι για Εθνικής Ελλάδας, μετά την πρωτιά στην premier league

Aθήνα

«Λοιπόν απέδειξα ότι δεν είμαι ξεπερασμένος, όπως φάνηκε με τις ήττες στην Ελλάδα. Μου φαίνεται ότι η κατάσταση δεν έγινε καλύτερη μετά την αποχώρησή μου». Λόγια του Κλαούντιο Ρανιέρι στην συνέντευξη που παραχώρησε στην ιταλική αθλητική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport. Ο Ιταλός προπονητής είναι ο βασιλιάς της Premier League.

Μετά 13 αγώνες απολαμβάνει με την Λέστερ την κορυφή της Αγγλίας , αφήνοντας πίσω τους, Γιουνάιτεντ, Σίτι, Αρσεναλ, Λίβερπουλ και πιο πίσω την πρωταθλήτρια Τσέσλι

«Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας που κατέκτησε τη Βρετανία ονομάζεται Κλαούντιο,» αναφέρουν οι Αγγλοι, που πλέον δεν πιστεύουν ότι οι 40 πόντοι εξακολουθούν να είναι ο στόχος του. «Όταν φτάσουμε στους 40 βαθμούς, τότε θα δούμε. Έχω καθήκον να κρατήσουμε τα πόδια μας στο έδαφος». Το Σάββατο η Λέστερ αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η πρώτη την δεύτερη και ο Ρανιέρι τον Φαν Γκάαλ . «Μεγάλη πρόκληση. Η Μάντσεστερ είναι ένας γίγαντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ο Φαν Γκάαλ από τους κορυφαίους προπονητές,» είπε ο Ρανιέρι .

Όταν ήταν στον πάγκο της Βαλένθια, αντιμετώπισε τον Λουίς Φαν Γκάαλ τρεις φόρες το 1999 από τις 18 εώς 27 Φεβρουαρίου και τον κέρδισε και τις τρεις.

«Θυμάμαι πολύ καλά. Το πρώτο στις 18 Φεβρουαρίου έληξε 2-3 στην Βαρκελώνη για το ισπανικό Κύπελλο, το δεύτερο στις 24 με 4-3 στο Mestalla και στις 27 του ίδιου μήνα 2-4 στο Camp Nou για την La Liga. Στο τέλος της σεζόν κατακτήσαμε το Κύπελλο. Είχα μια μεγάλη ομάδα. Κλαούντιο Λόπεθ, Μεντιέτα, Καρμπόνι, Ιλιε». Τώρα έχει τον Βάρντι, που έχει σκοράρει για δέκα στην σειρά ματς της Premier League, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Φαν Νιστελρόι από τα χρόνια του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Είναι το σύμβολο της ομάδας,» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής . «Εγώ μου φαίνεται ότι ζω ξανά τις στιγμές στην Κάλιαρι, στην Φιορεντίνα και στη Βαλένθια. Δουλεύουμε πάνω σε ένα έργο. Ο σύλλογος μου ζήτησε να τεθούν τα θεμέλια για το μέλλον».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*