Home / Μπάσκετ / Euroleague / Μπερτομέου: «Πιθανό να γίνει το Final Four με λίγο κόσμο»

Μπερτομέου: «Πιθανό να γίνει το Final Four με λίγο κόσμο»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει μια μικρή παρουσία κοινού στο Final Four της Ευρωλίγκας, που θα γίνει στην Κολωνία στις 28 και 30 Μαΐου, άφησε ο Τζόρντι Μπερτομέου.

«Είναι πολύ νωρίς για να το γνωρίζουμε, θα πρέπει να περιμένουμε. Πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο για γεμάτο γήπεδο, αλλά δεν αποκλείω το να έχουμε ένα κοινό, διότι το γερμανικό κράτος όπου πρόκειται να παίξουμε είναι ένα από αυτά που ήταν καλύτερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά είναι αδύνατο να κάνουμε μια πρόβλεψη. Πιστεύω ότι στα τέλη Μαΐου θα έχουμε κοινό, αν έχουμε 50% ή 30% είναι αυτό που κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή. Δεν θα ήταν λογικό να πιστεύουμε ότι θα είναι γεμάτο», δήλωσε στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί για τρίτο κύμα πανδημίας, απάντησε: «Ναι, ανησυχούμε, αλλά έχουμε έναν κανονισμό που θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε σε αυτό μέχρι ένα σημείο. Αν τα πράγματα πάνε όπως είναι, και θέλω να είμαι αισιόδοξος, όταν περάσει αυτό το κύμα, θα έχουμε περισσότερους ανθρώπους εμβολιασμένους και δεν θα είμαστε όπως πέρυσι».

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας στη διοργάνωση, είπε: «Μας έχει επηρεάσει, αλλά δεν έχουμε χάσει ούτε έναν χορηγό, αντίθετα προσθέσαμε έναν και ανανεώσαμε έναν τηλεοπτικό. Έπρεπε να καθίσουμε γιατί δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε όσα συμφωνήθηκαν, επειδή η πανδημία δεν το επέτρεπε. Φυσικά είχαμε αντίκτυπο αλλά το έχουμε ελαχιστοποιήσει, για τους συλλόγους ήταν μείωση 14%».

Τέλος, για την περσινή απόφαση για διακοπή της σεζόν, σχολίασε: «Δεν μου είχε συμβεί ποτέ να ακυρώσω ένα τουρνουά και συμμετέχω από το 1983. Έπεσε πάνω σε μια εποχή που η διοργάνωση ήταν όμορφη και τα δεδομένα του κοινού, των δημόσιων και των κοινωνικών δικτύων βρισκόταν στα ύψη».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*