Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Παναθηναϊκός / Μπεργκ: «Είναι μονόδρομος»

Μπεργκ: «Είναι μονόδρομος»

Ανασυγκρότηση χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ. «Δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα, αλλά…», ανέφερε ο Σουηδός φορ και αναφέρθηκε στην απογοήτευση που υπάρχει στους «πράσινους».

«Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να ανασυγκροτηθούμε», δήλωσε ο Μάρκους Μπεργκ στη Nova, σχολιάζοντας τον… ιστορικό αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Καμπάλα στο πλαίσιο των play off του Europa League. «Ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες. Δεν έπρεπε να συμβεί».

Αναλυτικά μίλησε για:

-τον αποκλεισμό από την Καμπάλα: «Τι να πω, υπάρχει έντονη απογοήτευση και στους φιλάθλους και στους παίκτες και στον σύλλογο. Είχαμε την ευκαιρία να προκριθούμε κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν είναι τόσο ισχυρός και βεβαίως στις περιπτώσεις αυτές όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεχθήκαμε δύο γκολ και βεβαίως βάλαμε άλλα δύο, αλλά από εκεί και πέρα είμαστε πάρα πολύ απογοητευμένοι και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να ανασυγκροτηθούμε, να σηκώσουμε το κεφάλι για να δούμε πως θα προχωρήσουμε με σκοπό τις επόμενες νίκες».

-την απόδοση του Παναθηναϊκού: «Αν θα βλέπαμε τον χθεσινό αγώνα και εκείνο στο Αζερμπαϊτζάν μπορώ να πω ότι δείξαμε ότι εμείς είμαστε η καλύτερη ομάδα. Υπήρξαν και άλλες ομάδες που δεν προκριθήκανε. Κοιτώντας για παράδειγμα τον αποκλεισμό της Σαουθάμπτον από την Μίντιλαντ. Από εκεί και πέρα είναι κάτι που δεν έπρεπε να συμβεί, αλλά τα πράγματα πλέον είναι μονόδρομος. Θα κοιτάξουμε τη νίκη στον επόμενο αγώνα και τις νίκες στα υπόλοιπα ματς. Έτσι είναι η ζωή, αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να πορευτούμε με αυτά τα δεδομένα».

-την πορεία του Παναθηναϊκού από εδώ και πέρα: «Είναι η ώρα για να δείξουν όλοι στην ομάδα το τι μπορούν να κάνουν. Είναι η ώρα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Θα έλεγα ότι χθες δεν παίξαμε άσχημα, είχαμε ευκαιρίες. Όταν δεν μπορείς όμως να τις μετατρέψεις σε γκολ οπωσδήποτε τα πράγματα δεν πάνε καλά. Η ομάδα έχει ποιότητα στην άμυνα και την επίθεση και από εδώ και στο εξής πρέπει να συνεχίσουμε όλοι τη συλλογική προσπάθεια, να πιστέψουμε να δουλέψουμε. Να δουλέψουμε και με μυαλό, διότι όπως είπα και πριν όλα αποτελούν έναν μονόδρομο. Όλοι μαζί πρέπει να δούμε το πώς θα προχωρήσουμε καλά».

-την αντίδραση που πρέπει να βγάλει ο Παναθηναϊκός: «Νομίζω ότι αυτό είναι που πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να επιτελούμε το καθήκον μας, να μάθουμε από τα λάθη μας, να συνεχίσουμε. Είμαστε επαγγελματίες πρέπει αν έχουμε αυτοπεποίθηση για να μπορέσουμε να δουλέψουμε και να προσβλέπουμε σε νίκες. Την Κυριακή πρέπει να δείξουμε αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη».

-το γεγονός ότι παρέμεινε στον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων: «Όπως έλεγα πάντοτε είμαι χαρούμενος εδώ και είμαι πολύ περήφανος που παίζω στον Παναθηναϊκό και είναι η ευκαιρία μου να αναπτυχθώ και να μπορέσω εξελιχθώ, να προσφέρω ακόμα περισσότερα πράγματα, να πάω καλύτερα. Κοιτάζουμε τις δύο εναπομείνασες διοργανώσεις. Το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Από εκεί και πέρα θα κοιτάξουμε να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να πάμε και στις δύο διοργανώσεις καλά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*