Home / Μπάσκετ / Euroleague / Μπαλτάκος: «Αναμφισβήτητα νίκη του Παναθηναϊκού»

Μπαλτάκος: «Αναμφισβήτητα νίκη του Παναθηναϊκού»

Στην αναστολή της απόφασης της ΕΕΑ και την παραμονή του Μάνου Παπαδόπουλου στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρθηκε ο Τάκης Μπαλτάκος, στον ΣΠΟΡ FM 94,6. «Αίσθηση διαφοροποίησης», πρόσθεσε.

Νίκη του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, όπου διατήρησε τον Μάνο Παπαδόπουλο στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ (τουλάχιστον μέχρι να γίνει το δικαστήριο), ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αναμφισβήτητα είναι νίκη του Παναθηναϊκού. Εμείς ζητήσαμε να ανασταλεί η απόφαση της ΕΑΑ (σ.σ περί εικονικής μεταβίβασης των μετοχών απ’ τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο) προσωρινά μέχρι να γίνει το δικαστήριο (σε 2-3 μήνες, ίσως και παραπάνω). Το δέχθηκε το αίτημά μας το Εφετείο και το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε στο πρωτάθλημα χωρίς να έχει ισχύ αυτή η απόφαση. Αυτό θέλαμε και γι’ αυτό είμαστε ικανοποιημένοι. Δεν αλλάζει η μετοχική σύνθεση της ΚΑΕ», είπε στους Άρη Ασβεστά και Βασίλη Παπαθεοδώρου ο νομικός σύμβουλος του τριφυλλιού.

Ερωτηθείς για τις διαφορές σε σχέση με την Κέρκυρα όπου εκεί βγήκε απόφαση υποβιβασμού, απάντησε: «Για τον Παναθηναϊκό η απόφαση –έτσι όπως είναι γραμμένη- βγήκε βάσει της παραγράφου 13, όπου δεν υπάρχουν κυρώσεις για υποβιβασμό ομάδων. Δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εν αντιθέσει με την Κέρκυρα που ‘δικάστηκε’ βάσει της παραγράφου 12».

Στη συνέχεια της κουβέντας, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε για τη… νότα αλλαγής που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο εξωαγωνιστικό κομμάτι του Παναθηναϊκού (καθώς προ ημερών δικαιώθηκε και στην μείωση της ποινής του Γκιστ): «Ο Παναθηναϊκός είναι ο πλέον πολυνίκης στο μπάσκετ σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Πρέπει να αντιμετωπίζει τα πράγματα με ανωτερότητα, με την καλή έννοια, δεν το λέω αλαζονικά. Με ανωτερότητα βάσει της προσφορά του στο ελληνικό μπάσκετ και της ιστορίας του. Όλα αυτά δημιουργούν μια αίσθηση διαφοροποίησης κι αυτή πρέπει να βγαίνει εντός κι εκτός παρκέ».

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*