Home / Αυτοκίνητο / F1 / Μοναδικό επίτευγμα από Αλόνσο: Κατέρριψε το ρεκόρ του Ράικονεν!

Μοναδικό επίτευγμα από Αλόνσο: Κατέρριψε το ρεκόρ του Ράικονεν!

Με ένα μοναδικό ρεκόρ συνδυάστηκε η έκτη θέση του Φερνάντο Αλόνσο στο χθεσινό Γκραν Πρι της Formula 1, καθώς ο Ισπανός πιλότος της Alpine ξεπέρασε με τον τερματισμό του τον αριθμό γύρων που είχε ο Κίμι Ραικόνεν. Συγκεκριμένα ο Αλόνσο στα 40 του χρόνια έχει τρέξει σε 18.672 γύρους καθ’ όλη την πορεία της μακροχρόνιας καριέρας του στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μέχρι πρότινος ο Φινλανδός πρώην Παγκόσμιος πρωταθλητής είχε τα πρωτεία στη σχετική λίστα με 18.621 ολοκληρωμένους γύρους, ωστόσο πλέον ο βετεράνος οδηγός βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από τον Αλόνσο.

Τρίτος κατατάσσεται ο Βρετανός Σερ Λιούις Χάμιλτον με 17.146 γύρους, με τον έτερο πιλότο με επτά παγκόσμιους τίτλους, τον σπουδαίο Μίχαελ Σουμάχερ να είναι στην τέταρτη θέση με 16.825 γύρους.

Στην πέμπτη είναι ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με 16.631, με πίσω του τον επίσης Βρετανό Τζένσον Μπάτον με 16.271 ολοκληρωμένους γύρους. Αξίζει να τονιστεί πως στην εκκίνηση της σεζόν του 2022 ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν 586 γύρους πίσω από τον Φινλανδό νικητή του παγκόσμιου τίτλου της Formula 1 το 2007.

Ύστερα από το προαναφερθέν επίτευγμά του ο Ισπανός χρειάζεται άλλες 5 εκκινήσεις σε Γκραν Πρι για να επισκιάσει και το άλλο μεγάλο ρεκόρ του Ραικόνεν με 349 εκκινήσεις σε αγώνες του κορυφαίου πρωταθλήματος, ενώ οι Μιχαέλ Σουμάχερ, Τζέισον Μπάτον, Ρούμπενς Μπαρικέλο και Σερ Λιούις Χάμιλτον είναι οι έξι οδηγοί με 300 τουλάχιστον εκκινήσεις σε αγώνες Formula 1.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*