Home / Άλλα Σπόρ / Με τρεις Ελληνίδες η αρχή στο κυρίως ταμπλό του δεύτερου WTT Feeder του Ντίσελντορφ

Με τρεις Ελληνίδες η αρχή στο κυρίως ταμπλό του δεύτερου WTT Feeder του Ντίσελντορφ

Το πρώτο WTT Feeder του Ντίσελντορφ πινγκ πονγκ ολοκληρώθηκε το Σάββατο και το δεύτερο άρχισε τη Δευτέρα με τα προκριματικά, όπως ήταν προγραμματισμένο. Τα κεντρικά ταμπλό γίνονται από Τρίτη μέχρι την Πέμπτη και στο ξεκίνημα του απλού γυναικών θα είναι παρούσες τρεις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, η Κατερίνα Τόλιου, η Ελισάβετ Τέρπου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου.

Η Τέρπου είχε αγωνιστεί την περασμένη βδομάδα και στο πρώτο από αυτά τα events, που διοργανώνονται από την ITTF, σε συνεργασία με τη γερμανική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και με «οικοδέσποινα» την Μπορούσια Ντίσελντορφ, και είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο.

Οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας γυναικών δεν μετέχουν στα αγωνίσματα του διπλού, σίγουρα, όμως, θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα όσα ματς κι αν δώσουν.

Το απλό γυναικών περιελάμβανε τη Δευτέρα λίγα προκριματικά παιχνίδια ενός γύρου και την Τρίτη αρχίζει το ταμπλό από το γύρο των «64».

Η Τόλιου μπήκε χωρίς αγώνα στις «32» και θ’ αντιμετωπίσει τη νικήτρια από την αναμέτρηση Γκάια Μονφαρντίνι (Ιταλία)-Γιάννα Ρόμπες (Γαλλία), οι οποίες κοντράρονται νωρίς το μεσημέρι.

Εφόσον προχωρήσει στη 16άδα, η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών θα συναντήσει πιθανότατα το δεύτερο φαβορί του τουρνουά, τη Σουηδέζα Κριστίνα Σέλμπεργκ, η οποία θυμίζουμε ότι συνεργάζεται και φέτος με τον Ολυμπιακό.

Παρεμπιπτόντως, πρώτο φαβορί είναι μία άλλη αθλήτρια που γνώρισαν οι Έλληνες φίλαθλοι, η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ, η οποία αγωνίστηκε μία σεζόν στη δική μας Α1 και πήρε πρωτάθλημα με τον ΔΑΟ Ταύρου.

Bye στον πρώτο γύρο έχει και η Παπαδημητρίου. Ακριβώς από πάνω της στο ταμπλό πέρασε χωρίς αγώνα και η πολιτογραφημένη Ισπανίδα Σοφία Σουάν Ζανγκ και η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών του 2021 θα την αντιμετωπίσει την Τρίτη στις «32». Αν προκριθεί, τότε στη 16άδα θα βρει απέναντι της είτε τη Βιβιέν Σολζ είτε τη Σάρα Ντε Νούτε.

Η Τέρπου είναι η μόνη από την ελληνική πλευρά, που αγωνίζεται στο γύρο των «64». Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών αναλαμβάνει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Γερμανίδα Σαντάλ Μαντζ, η οποία στο πρώτο Feeder της χρονιάς έφτασε στα ημιτελικά του απλού.

Αν η Τέρπου νικήσει, θα κοντραριστεί στον τρίτο γύρο με την Πολωνέζα Ναταλία Μπαγιόρ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*