Home / Άλλα Σπόρ / Με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό φαβορί σε άνδρες και γυναίκες το Κύπελλο Ελλάδας πινγκ πονγκ

Με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό φαβορί σε άνδρες και γυναίκες το Κύπελλο Ελλάδας πινγκ πονγκ

Το Κύπελλο Ελλάδος πινγκ πονγκ το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ δεν δίνει μόνο έναν ακόμα διασυλλογικό πανελλήνιο τίτλο σε άνδρες και γυναίκες, αλλά και γιατί επέστρεψε στο καλεντάρι μετά από έντεκα χρόνια. Σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μάλιστα, θα έχει δύο κορυφαία σωματεία της χώρας, τα οποία είχαν χαρεί αυτό το τρόπαιο στην αρχή του θεσμού.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δήλωσαν συμμετοχή και θα είναι το πρώτο και το δεύτερο φαβορί αντίστοιχα τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Η ομάδα του Πειραιά ήταν την περίοδο 1964-1965 η πρώτη κυπελλούχος Ελλάδας γυναικών, ενώ το αθηναϊκό σωματείο είχε κατακτήσει την ίδια χρονιά το «παρθενικό» Κύπελλο Ελλάδας ανδρών.

Φέτος, παρουσιάζονται ως οι καλύτερες ομάδες στην Α1 ανδρών και θα διεκδικήσουν την πρωτιά στα πλέι οφ στις 25 και 26/05, ενώ πρωταγωνίστησαν και στην Α1 γυναικών με νικητή τον Ολυμπιακό και δεύτερο τον Παναθηναϊκό.

Το αποθαρρυντικό στην επανεμφάνιση του Κυπέλλου Ελλάδας είναι ότι συγκέντρωσε λίγες δηλώσεις συμμετοχής, έντεκα στους άνδρες και τέσσερις στις γυναίκες, ενώ λείπουν παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου, όπως το Πέρα Αθηνών και τα Ταταύλα, που έχουν «γευτεί» κατακτήσεις Κυπέλλου και στους άνδρες και στις γυναίκες.

Η λίστα με τις ομάδες που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έκλεισε στις αρχές του μήνα, διότι εκκρεμούσαν δύο αγώνες πρόκρισης από το Κύπελλο Αττικής ανδρών.

Προχωρώντας στο ταμπλό των θέσεων 9-16 έπαιξαν για τις προνομιούχες θέσεις 9 και 10 ο ΑΟ Πεύκης με τον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας και ο Άρης Νικαίας με τον ΑΟ Διονύσου. Η Πεύκη κατέβαλε στην έδρα της τον Άτλαντα με 4-2 σετ και, στη συνέχεια, έδειξε το ενδιαφέρον της και για την τελική φάση, δηλαδή το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Άρης επιβλήθηκε στη Νίκαια 4-1 σετ του Διονύσου, ωστόσο δεν δήλωσε συμμετοχή στα τελικά.

Στο Κύπελλο Ελλάδας ανδρών, πρόκειται να πάρουν μέρος οι: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΣΕΑ Κοζάνης, ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς, ΑΕΚ, Ποσειδών Λουτρακίου, ΑΣ Το Γυμνάσιο, ΑΟ Πεύκης, Φιλία Ορεστιάδας, ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και Αθηνά Μαγκουφάνας.

Στις γυναίκες, θ’ αγωνιστούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Τελαμών Σαλαμίνας και ΓΑΟ Πειραιά.

Εφαρμόζεται το «νοκ» άουτ ταμπλό και στις δύο περιπτώσεις, ενώ την Τρίτη έγιναν και οι κληρώσεις.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*